Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da yer yerinden oynadı. Yazı günlerim olmadığı için sizlerle paylaşmak ancak bugüne nasip oldu.

  1. Kalite ve Başarı Sempozyumu

‘Anlatılmaz yaşanır’ denir ya, tam da sözün yerine geldiği anlara tanık oldum. ‘Sürdürülebilir Mükemmellik’ bu olsa gerek…

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile KalDer Bursa Şubesi işbirliği ve Valilik, Uludağ Üniversitesi, Uludağ İhracatçı Birlikleri ve AIESEC Bursa Şubesi desteğiyle bu yıl yine Almira Otel’de düzenlenen iki günlük sempozyum, önemli konuları ve ünlü konuklarıyla hafızalarda yerini aldı.

Konuklar arasında Gazeteci-yazar Mete Çubukçu, TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Coca Cola İçecek Türkiye Genel Müdürü Lisani Atasayan, Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve KalDer Bursa eski Başkanı Sami Erol, Sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı (E) Mümtaz Erdoğan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Heykeltraş İskender Giray, Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Kahveci, Hayat Sende Gençlik Akademisi Kurucusu Abdullah Oskay, Müzisyen ve Araştırmacı Emre Dayıoğlu, KalDer Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Emin Direkçi, Foxconn Türkiye Genel Müdürü Tuna Kardeş, ATOS Finansal Hizmetler Başkanı Batur Erdoğan yer aldı.

‘Yaşam Kalitesi’ oturumunun konukları ise yılların eskitemediği tiyatro sanatçıları Haldun Dormen ve Göksel Kortay, inanılmaz dakikalar yaşattılar…

Sempozyumun açılışında konuşan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, günümüzde öğrenmenin fazlasıyla zorunlu olduğunu ifade etti. Sürekli yeni bilgilere ulaşarak yeni dünyadaki oyunun kurallarının anlaşılabileceğini dile getiren Elbay, günümüzdeki bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin gelişimiyle ekonomik krizleri politik gelişmelerden, politik gelişmeleri sosyal değişimlerden ve sosyal değişimleri teknolojik sıçramalardan bağımsız olarak ele almanın mümkün olmayacağını kaydetti.

Saniyede milyarlarca paylaşım yapan insanın, durup dinlenmeden iletişim araçlarının başında zaman harcaması gerekiyor. Doğru bilgiye ulaşmak için de bilmesi ve yorumlaması kaçınılmaz. Oysa insanlar gün be gün daha da cahil geliyor. Atalarımızdan miras kalan hemen her şey, tek tip insan yaratma uygulamalarına kurban ediliyor. Değerlerini, çevresinde olup bitenlerden habersiz kitleler artıyor. O nedenle bilenlerden öğrenmek için bu tip organizasyonların takip edilmesi en iyisi.

Elbay ne diyor; “Birçok ekonomi yazarı bugünün dünyasının belirsizliğini; sürat, bağlılık ve soyutluk olmak üzere 3 farklı unsurun sürekli etkileşimine bağlıyor. Sürdürülebilir bir gezegen ve sürdürülebilir bir yaşam için bütüncül bir alternatif düşünmeliyiz. Sürdürülebilirliğin ilk koşulu, korunması gerekenleri ve değiştirilmesi gerekenleri fark edebilmek, diğer koşul ise bilgi ve yeteneği kuşaklara aktarabilmektedir.”

Başladığı günden bu yana organizasyonun temel taşlarından biri olarak gördüğümüz BUSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da, tarihten gelen stratejik önemini günümüzde de fazlasıyla koruyan Türkiye’nin, geleceğe dönük gelişim planlarında ve uluslararası tüm adımlarında bu gerçeği her zamankinden çok göz önünde tutmak zorunda olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada askeri, siyasal, sosyal ve ekonomik olarak pozitif ayrışarak her zaman güçlü olmak zorunda olduğunu dile getiren Baylan, “Bu da bize bilim ve teknolojiye hakim olan, teknolojiyi bilinçli kullanan, yeni teknolojiler üretebilen, teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış bir refah toplumu yaratmak ve yenileşim kültürünü toplumun her katmanına yaymak zorunda olduğumuza işaret ediyor. Özellikle otomotiv ana sanayileri ile tedarikçi yan sanayilerin de bu sürece katılımlarının, kalite anlayışının yayılmasında ne denli etkili olduğunu gördük. Kaybedeni olmayan bu yolculuğa katılan firmaların çoğalması ile umut doluyuz” diye konuştu.

Sempozyumu yazmaya devam edeceğim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir