Bugün iki ayrı konu okuyacaksınız. Biri sanayi bölgelerindeki bir ilk; diğeri ise ‘Çağdaş Muhasebeciler’deki önseçim yarışı…

Sanayi bölgelerindeki büyük yatırımların, yangın, sel, deprem gibi öngörülemeyen felaketlerle yok olup gitmesinin artık önüne geçilecek. Bursa OSB ve Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB), Rönesans Sigorta ile anlaşarak Bursa’da bir ‘ilk’e imza attılar. Özetle; Organize sanayi bölgesi içindeki tesislerin birbirlerine vereceği maksimum 50 milyon dolara kadar zararları teminat altına alındı; adı da şemsiye sigorta poliçesi…

Toplantıya; Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, URTEB Genel Başkanı ve Bursa OSB Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Özenalp, OSB’lerin başkan ve yöneticileri ile sanayiciler ve iş kadınları katıldı. BTSO Meclis Salonu’nu dolduran katılımcılar, anlatımları can kulağıyla dinlediler.

URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Bursa OSB’de farklı risk gruplarındaki firmaların yan yana olduğunu, bunun engellenemediğini belirterek, “Firmaların, kendi tesisleri için sigorta güvenceleri olmasına karşın 3’üncü şahıs olarak tanımlanan diğer firma ve çalışanlarının uğrayacağı can ve mal kayıpları için yeterli sigorta teminatlarının bulunmadığı ortada. Bu poliçe bir ihtiyaçtan doğdu” dedi.

Demek ki bugüne kadar bir yangın ya da başka felaketlerde komşuların uğradığı zararların karşılanmasında büyük sorunlar yaşanmış olmalı.

Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz da, Şemsiye Sigorta Poliçesi ile Türkiye’ye örnek olduklarını belirttiği konuşmasında fabrikaların gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise tanıtımı yapılan ‘Şemsiye Sigorta Poliçesi’nin sanayiciyi koruma altına aldığına vurgu yaptı. Sanayicinin güven ve huzur içinde üretim yapabilmesinin rekabeti de olumlu etkileyeceğine değinen Altepe, Bursa’nın artık vagon, uçak ve uzay araçları alanında da adını duyurduğunu dile getirdi. Altepe, “Bizler sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bundan sonra firmaların zararları karşılanırken kimsenin başı ağrımayacak. Tek bir noktadan çözüm bulunacak.

Büyük kolaylık…

Bu arada sorumluluk limiti olay başı ve poliçe süresince toplam 50 milyon dolar. 75 bin dolar ve üzeri veya mevcut sigorta limitinin üzerinde kalan tutar ödenecek. İlk 75 bin dolarlık kısım tazminat tutarından muaf…

Xxx

Kaya’dan hodri meydan

Çağdaş Muhasebeciler Grubu Önseçim Adayı Muharrem Kaya; Sheraton Otel’deki toplantıda; yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini tanıttı. Kaya rakiplerini açık oturuma davet ederek, “hodri meydan” dedi…

9 Nisan’da yapılacak önseçim için meslektaşlarından destek de isteyen Kaya, ekibine olan inancını ve kararlılığını bir kez daha dile getirdi. Önseçimi alarak, 4-5 Haziran 2016 tarihlerindeki genel kurulda Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda iktidar olacaklarına inandığını kaydeden Kaya, “Odamızda mutlaka iktidarda olacağız. Bugüne kadar meslektaşlarının sorunlarını görmezden gelenler, çözüm üretmeyenler, üyeden kaçanlar projelerimizi sosyal medyada kendi fikirleriymiş gibi paylaşıyorlar. Bu projeleri hayata geçirebilecek tek grup Muharrem Kaya ve ekibidir” diye konuştu.

Kaya, meslek camiasının çözülmesi gereken tüm sorunları için projelerinin hazır olduğunu, meslektaşlarla yapılan istişareler sonucunda kısa, orta ve uzun vadeli bir program hazırladıklarını dile getirdi.

Örnek giyimleri, her soruya mantıklı yanıtları ve profesyonel destek almaları, Kaya ve ekibini öne çıkarıyor. Yolları açık olsun.

Önseçimdeki yönetim kurulu listesinde; başkan adayı Muharrem Kaya’nın yanı sıra Hüseyin Halil, Ali Ayhan, Emel Tuncer, Asiye Çoban, Cengiz Demirbilek ve İrfan Uysal yer alıyor.

Denetim Kurulu ise, Altay Albayrak, Seçkin Yüksel ve Ümit Ayan’dan oluşuyor.

Disiplin Kurulu da Ramazan Şakir, Mesut Serhat Yurdaor, Yunus Arabacı, Bedriye Güven ve Ercüment Artunç’dan oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir