Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne ve İhsaniye Vergi Daireleri’ne çok yakın bir yerde yap-işlet-devret yöntemiyle hayata geçirilen Plaza 16, sanırım bu yıl yeniliklerle anılacak.

Bir yandan sosyal yaşamı renklendiren, bir yandan birbirini seven çiftlerin ‘evet’ dediği, öte yandan da kongrelerin, toplantıların, konferansların ya da tanıtım gecelerinin düzenlendiği salonlarıyla dikkati çeken Plaza 16’da yönetim 1 Ocak 2016 itibarıyla Betül Pamuk’a emanet.

Modern mimarisiyle göz kamaştıran bir yer. Bursalılar bu adresi daha çok ‘Nikah Evi’ olarak tanıyor. Bursa iş dünyasında yatırımcı yönüyle öne çıkan Pamukçular Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Pamuk’tan aldığımız bilgiye göre; Plaza 16 Bursa’nın özel mekanlarından biri. İrili ufaklı pek çok etkinliği burada gerçekleştirmek için bir telefon bile yeterli. Yemekli toplantılar, konferanslar, düğünler, tanıtım geceleri, defileler, şirket toplantılarını bu adreste yapmak mümkün. Hizmette sınır yok.

Yurtdışında dil eğitimi alan, halkla ilişkiler bölümü mezunu Betül Pamuk da yeni bir yönetici olarak Plaza 16’ya çok şey katacaktır. Kurumsal çalışma, politika ve yeni dönem planlamasına bir kadın eli değmesi az şey değil…
İlk yeniliklerden biri çiftler için ‘aile danışmanlığı’ hizmeti. Evlenmek üzere başvuran çiftler, eğer isterlerse bir psikiyatristten ‘ilişki psikolojisi’ alanında yardım alacaklar. Çünkü; geçen yıl 15 bin nikah kıyılan Bursa’da 10 bin çiftin boşanma istemiyle mahkemelere başvurduğu gerçeği orta yerde duruyor.

Sevgili arkadaşımız Serkan İnceoğlu’nun önerisiyle 03/03/2013 tarihinde açılan Plaza 16’da bugüne kadar 8 bin 725 nikah kıyılmış. Salon ücretleri hafta içi 150 TL, hafta sonu ise 750 ile bin 750 TL arasında değişiyor. Yabancı evliliklerinde ise ücretler yüzde 50 tenzilatlı.

Bu arada önümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü var. Betül hanım, o gün için çiftlere ellerini çabuk tutmalarını öneriyor. Ayrıca kampanya olduğu için ücretler düşük tutulacakmış…

Toplantıya Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Adil Kayaoğlu, Meclis Üyesi Naci Kale ile Başkan Basın Danışmanı Hande Koç da katıldı.

Plaza 16, dört salonunda aynı anda bin 570 kişiye hizmet verebiliyor.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmeliğe göre nikah kıyılabilmesi için çiftlerden birinin, nikah dairesinin bulunduğu ilçede ikamet etme zorunluluğu varmış. Bu konuda mutlaka adım atılması gerekiyor. Kim nerede isterse orada nikah töreni yapılmalı diye düşünüyorum.

Plaza 16’nın yeni yönetimine başarılar diliyorum…

Xxx

OYAK RENAULT

ELEMAN ARIYOR

Türk otomotiv devlerinden OYAK-Renault, yeni modeller için 500 yeni üretim operatörü alacağını açıkladı. Gazetelere verilen ilanda, “Otomotiv sektöründe çalışmaya istekli, vardiya düzeninde çalışabilecek, meslek yüksek okullarının ve endüstri meslek liselerinin otomotiv sektörüne uygun bölümlerinden mezun veya kalfalık-ustalık belgesine sahip kadın ve erkek adayların başvurusunu bekliyoruz” tümceleri dikkati çekti. İş başvuruları, ‘www.oyak-renault.com.tr’ adresinden yapılacak.

Korkum ise ‘eski ve olaylara karışan’ üretim operatörlerine güle güle denmesi.

Umarım yanılırım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir