Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası(MMO) Bursa Şubesi’nin 61’inci kuruluş yıldönümü, Crowne Plaza Otel’de törenle kutlandı. 925 kişilik salonu hınca hınç dolduran mühendislerin ve davetlilerin coşkusu görülmeye değerdi…

Yaptığı konuşmada; siyasi iktidarın Türkiye’yi sonu belirsiz bir karanlığa sürüklemeye çalıştığını ileri süren oda başkanı İbrahim Mart, buna karşı eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı savunmaya, korkmadan, sinmeden, geri adım atmadan temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya ve mücadeleye kararlı olduklarını belirtti.

Ülkenin daha yaşanılabilir bir hale gelmesinde ve sanayileşmesinde tartışılmaz katkıları olan mühendislerin, demokratik bir cumhuriyet vurgusu yapması çok olumlu. Bütün birikimlerini Türkiye’nin gelişmesi, bağımsızlığı, çağdaşlaşması, hakça bölüşüm ve barış için seferber ettikleri apaçık ortada.

Makine üreten makineyi üretmek hatta makine üreten makinenin de makinesini üretmek gibi bir hedef belirlemeleri gerekiyor. Bunun için de özgürlüğe ihtiyaçları var.

61 yıllık bir çınardan söz ediyoruz. Acısıyla, tatlısıyla, rekabetle geçen, onlarca etkinliğe imza atmış, kentin ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olan binlerce mühendis… Bursa şubesinin üye sayısı şimdilik 7 bin 500. Ayrıca bin 500 de öğrenci üyeleri var. Potansiyel olarak etkin bir oda…

MMO Bursa Şube Başkanı Mart’ın konuşması önemliydi… Ülkenin geçtiği sırat köprüsünü çok güzel ifade etti; “Rant uğruna, kamu yararı kavramını yok eden, dünyaya yalnızca kendi ideolojisi ve yandaş çevresinin gözüyle bakan siyasi iktidar, Meslek Odalarımızı da kendi yörüngesine sokmaya, iktidarın dar çıkarlarına hizmet etmeye dönük, olağanüstü çaba gösteriyor. Ülkemizde yaşananlar bir yıkılmayla sonuçlandığında, bugün iktidarda olanlar da dahil olmak üzere, hepimiz bu yıkımın altında kalacağız ve hepimiz acı çekeceğiz.

Bu uyarılar toplumun hemen her kesiminde yankı bulmalı, bulmak zorunda… Geleceğin Türkiye’si, böyle devam ettiği sürece pek de yaşanır bir yer olmayacak.

Mart’ın, “MMO, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta barış, dünyada barış’ anlayışıyla ülkemizde, bölge ve dünyada savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı halkların kardeşliğini, bir arada özgür, eşit yaşamı savunmaya ve emperyalizmin yeni stratejileri karşısında bağımsız Türkiye mücadelesini büyütmeye devam etmektedir” ifadeleri, mücadele alanını işaret ediyor.

Geceye katılan MMO Başkanı Ali Ekber Çakar da, Oda’nın kuruluş yıllarını anlattığı konuşmasında, “Bu meslek örgütünü anlayabilmek için geçmişine bakmak gerekir. MMO örgütlü bir mücadeleden gelmektedir ve en güçlü odalardan biridir” dedi.

Gecede, meslekte 60 yılı geride bırakan Ayhan Gedik’e onur plaketi verilirken, 50, 40 ve 25 yılını dolduran üyeler de unutulmadı.

CHP Milletvekilleri Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Baro Başkanı Ekrem Demiröz, ÇEK Başkanı Ali Arabacı, BASKOD Başkanı Ali Küçüksarı, ZMO Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy, Mimarlar Odası Şube Başkanı Can Şimşek, BSMMMO Başkanı A. Hikmet Sönmez, Kimya Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Kirka, EMO Bursa Şube Başkanı ve İKK Sözcüsü Remzi Çınar, Peyzaj Mimarları İl Temsilcisi Necla Kaplan Özyörüklü emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri gecede MMO’yu yalnız bırakmadı…

MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart’ı, Vekili Ferudun Tetik’i, Şube Sekreteri Fikri Düşünceli’yi ve Şube Saymanı Fikret Çaral’ı verdikleri başarılı sınav için tebrik etmek gerek.

Yolunuz açık olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir