Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ardından kurulan Türkiye’nin ikinci SİAD’ı unvanını taşıyan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), benim gözümde saygın işlere, raporlara ve ödüllere imza atan bir sivil toplum kuruluşu…

Derneğin üyelerine ait şirket sayısı bin civarında… Bu şirketlerde istihdam edilen mavi ve beyaz yakalı kişi sayısı 100 bine yakın; Yıllık ihracatları 10, yıllık ciroları ise 20 milyar doları geçiyor. Türkiye’deki diğer işadamı ve sanayici dernekleri ile karşılaştırdığımızda ciddi bir ağırlıkları olduğunu görüyoruz.

İşte bu akşam ‘2014 Yılı BUSİAD Ödülleri’ sahiplerini bulacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine “Doğan Ersöz Yılın İşadamı ve BUSİAD Başarı Ödülü Yönetmeliği” çerçevesinde ödül alanlar, Bursa tarihine geçecekler.

Dernek tarafından açıklanan isimlerde tam isabet sağlandığını söylemeliyim. Bakın kimler, ne için ödül almışlar…

BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü

Ödülün pek çok nedeni var… Otomotiv sektörünün geleceğine yön veren tasarruf, konfor ve güvenlik odaklı teknolojileri insanlığın kullanımına sunan, yeni yatırımları devreye sokan ve istihdamını artıran, gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine katma değer sağlayan, kalite çizgisi sayesinde Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü iki kez kazanan ve sahip olduğu “Yaşam için teknoloji” misyonunun gerekliliklerini yerine getiren Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, BUSİAD 2014 Yılı Doğan Ersöz Ödülü’ne layık görüldü…

BUSİAD Özel Başarı Ödülü; Dr. Tarık Öğüt’ün oldu

1990 yılında çıktığı yolda FİGES’i Türkiye’nin önde gelen ileri mühendislik ve Ar-Ge şirketlerinden biri konumuna getiren, ülke adına katma değer üreten projelerde görev alan, Makine Yüksek Mühendisi Dr. Tarık Öğüt’ün başarıları geleceğe güvenimizi perçinliyor.

BUSİAD Eğitim ve Kültüre Katkı Ödülü, Ergun Kağıtçıbaşı’na gitti.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa’nın “Sanayi kenti” kimliği kazanmasında aktif rol oynayan, kaleme aldığı kitaplarla Bursa’nın ekonomi tarihini gelecek kuşaklara ulaştıran Kağıtçıbaşı; Bursa’nın unutulmaz isimleri arasında. Ödülü hayırlı olsun…

BUSİAD Meslek Ödülü de Bursa dostu Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’na verildi.

Yurt içinde çeşitli üniversitelerde görev alarak Türkiye’de mimarlık eğitiminin gelişmesine katkı sağlayan, alanında çok sayıda yazılı esere imza atan ve Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinde pay sahibi olan Dostoğlu, Bursa’nın benzersiz değerlerini geleceğe taşımak adına çaba göstermeye devam ediyor.

Ödüller, kişilerin ya da kurumların motivasyonuna olumlu katkı yapıyor. Bazen bir çiçek bazen özel bir tasarım… Doğru kişileri seçmek, değerlendirmek ve ödüllendirmek gerek.

Doğan Ersöz adı daha yıllarca yaşayacak, eminim… Nur içinde uyusun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir