Tofaş 2 bin işçi alacak” haberleri yayıldı önce. Yeni bir model gelmiş olmalıydı ki işçi alacaklardı. Ben de dahil pek çok meslektaşım, işsizlere müjde olarak duyurduk bu haberi. Eylemler sona ermiş, işçi haklarında gelişmeler sağlanmış, sendika işverenle anlaşmıştı…

Yeni işçi talebi olumlu gelişmelerin bir başlangıcı olmalıydı… Adliye’de rastladığım kişiler içinde “temiz kağıdı” olarak bilinen adli sicil kaydı alanların arttığını gözlemlemiştim. Hastanelerden “sürekli bir hastalığı yoktur” yazılı rapor alanlar da çoğunluktaydı.

Ama olmadı… Dün gelen haberler içimi burktu. Yüzlerce işçi kapının önüne koyulmaya başlamıştı…

Hatırlayalım; Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarının işçileri, Mayıs 2015 tarihinde zam talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle üretimi durdurma kararı almıştı. Başlayan eylemler kısa sürede Türkiye’nin başka illerinde bulunan ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren fabrikalara da sıçramıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından fabrika yöneticileri, eylem yapan işçileri iş başı yapmaları konusunda uyarmış ve işçilere işten çıkarılmayacaklarını taahhüt etmişti. Ancak konuyla ilgili açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Türkiye genelinde yapılan eylemlere katılan bin 500 işçinin işten çıkarıldığını açıkladı.

Bursa’da Renault firmasının eyleme katılan herhangi bir işçinin iş akdini feshetmediğini hatırlatan Göktaş, TOFAŞ’ta çalışan 80 metal işçisinin eylemlere katıldığı gerekçesiyle işine son verildiğini kaydetti. Eylemler sonrasında Renault’ta çalışan işçilerin Türk Metal Sendikası’ndan istifa ettiğini hatırlatan Göktaş, “Şu anda Renault’ta sadece Birleşik Metal-İş Sendikası var. 4 bin 900 mavi yaka işçiden 4 bini sendikamıza üye oldu. 200 kişi ise şimdilik Türk Metal Sendikası’nda. Kalanlar ise hiçbir sendikaya üye değil” dedi.

Umarım Oyak Renault ve TOFAŞ’da çalışanlar bu kış günü kapının önüne konulmazlar ve mutlu şehir imajımız bozulmaz…

Xxx

MAVİ DÜNYA GELİYOR

Dostlar, dün sabah içimi ferahlatan ve korkularımı yendiğim gelişmelere tanık oldum. Bursa’nın en büyük ve en kapsamlı diş polikliniği (bence hastane) açılıyor. Özel Mavi Dünya Diş Polikliniği, 7 Kasım 2015 Cumartesi günü tam teşekküllü olarak sizleri bekliyor olacak. Daha girişte rahatlatan bir konsept dikkat çekiyor. Bin 500 metrekare alan üzerine kurulan diş polikliniğinin başhekimi Dt. Fatih Erkan, sakin kişiliği ile sizi rahatlatıyor. Hemen ağız filminiz çekiliyor ve hekim tüm ayrıntılara hakim oluyor. Odalar geniş ve ferah. Sürekli müzik yayını var. Bekleme odasındaki güncel dergiler ve gazeteler, sıkılmadan zaman geçirmeniz için düşünülmüş. 18 ayrı poliklinik var. Hastane Saat 09.00 ve 22.00 saatleri arasında hasta kabul ediyor.

Başhekim Fatih Erkan’ın, İşletme Müdürü Halit Köksal’la uyumu da dikkatimi çekti. Birbirlerini tamamlıyorlar. Sorularımıza içten yanıtlar verdiler ve hastaneyi gezerken ayrıntılara değindiler.

Yeni İl Emniyet Müdürlüğü yanındaki hastanede çocuklar için de özel oda, oyun alanı ve uzman var. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği liste fiyatları geçerli ve gereken kolaylıkları da yerine getiriyorlar.

Bir sözüm de Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a… Diş Hekimliği Fakültesi için kollar hemen sıvanmalı. Bursa büyüyor, göç alıyor ve Avrupa’dan sağlık turizmi için gelecekler arasında dişini tedavi ettirmek isteyenlerin de olacağı akıldan çıkarılmamalı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir