Plaza Tur, bundan 24 yıl önce kuruldu ve bilinen büyük organizasyonlara imza attı. Örneğin A Milli Futbol Takımının uluslararası konaklamalarında aracı kurum olarak görev aldı. Tam 500 etkinlikte hatasız uygulamalarıyla anılan bir turizm şirketi olarak 2012 yılında ‘En İyi Organizatör Ödülü’nün de sahibi oldular.

135 kişilik kadroları ve 5 ülkedeki 8 ofisleriyle artık Bursa merkezli büyük şirket olarak anılıyorlar. Başarılarının ardında; birliktelik duygusu, adama iş yerine işe adam seçilmesi, yabancı dil yetkinliği, dünyayı yakından izleme, Bursa ve Türkiye genelindeki delegasyon üyeleriyle iyi ilişkiler kurulması, mükemmellik uygulamaları, sorun çözmedeki yetkinlik ve üst ile ast arasındaki delege sisteminin iyi çalışması gibi olmazsa olmazları olmalı.

Plaza Tur, artık ortak bir kalkınma kültürü oluşturmanın da içinde olduğu evrensel ilkeler bütününü kapsayan 10 maddelik Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini (Global Compact) imzalayan şirketler arasında yerini aldı. .

Daha önce Bursa’dan Yeşim Tekstil’in de imzaladığı ilkeler, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi amaçlıyor.

Şirketlere disiplin olarak verilen ilkelere gelince;

a-İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve bu haklara saygı duymalı,

b-İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı,

c-İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli,

d-Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli,

e-Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli,

f-İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli,

g-İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli,

h-Çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek verilmeli,

ı-Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli ve

i-İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı…

 

Yukarıda sayılan ilkelerin tamamı, insanlar arasındaki ayrımcılığa son vermeyi, işyerlerinde ortak bir kültür oluşturmayı amaçlıyor. Ancak ‘tam olarak uygulanıyor mu?’ sorusuna ben evet diyemiyorum…

Plaza Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can ve  yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz hafta sonunda Almira Otel’de düzenledikleri basın toplantısında, BM Küresel ilkeler sözleşmesini imzalayan firmaları arasında olmalarının kendilerine verdiği gururu paylaştılar. Önümüzdeki yıl kutlayacakları 25. kuruluş yıldönümüne her anlamda hazır olduklarını kaydeden Can, şirketlerini uluslararası alanda daha da bilinir hale getirdiklerini belirtti.

Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Tabaklar’ın sunumu da mükemmeldi…

2014 yılını 64 milyon TL ciro ile kapatan firma bu yıl için 75 milyon TL ciro hedefliyor. 5-6 milyon dolar da döviz girdisi sağlamaları, takdire şayan. Şirkette çalışanların yüzde 57’si kadınmış. İş’te pozitif ayrımcılık…

Basın toplantısında dikkatimi çeken bir başka ayrıntı da önemli bir gelişmenin işaret fişeği oldu.

Grup içinde Plaza Mice, Plaza Expo, Plaza Incoming, Plaza Creative, Plaza VIP Transfer, Plaza Akademi ve Plaza Sigorta olarak yeni yapılanmalar var.

Ulusal ve uluslararası fuarcılık şirketleri olan Plaza Expo ile özellikle turizm alanında eksikliğini gördükleri fuarlara imza atmayı planlıyorlar. Turizm pastasından daha büyük dilimleri hedeflemeleri yerinde bir karar.

2016’nın sonlarında düzenlenecek olan ‘Bursa meets middle east’ fuarı için çalışmaya başlamışlar bile. Termal ve tıbbi tedavi olanakları anlatılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından tanımlanmadığı için bugüne kadar Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde fuar düzenlenemediğini dile getiren Plaza Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, artık orada da fuar açılabileceğini müjdeledi. Sanırım atılacak bir imza ile bir fuar merkezimiz daha olacak.

Ne diyelim yolunuz açık olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir