Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesine sahip olan Bursa’nın geleceğinde söz sahibi olması muhtemel sanayicilerin sözcülüğünü üstlenen isimlerin başında gelen Hüseyin Durmaz, onlarca sorunla boğuşurken bile yaptığı konuşmalarda moral aşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) üyeleri geleneksel programında bir araya geldiler.

Hasırönü Restoran’da gerçekleşen programda konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, bölgenin Türkiye’deki planlı sanayileşmenin en önemli örneklerinden olduğunu ifade etti. 54 yılda fabrika sayısının 250’ye ulaşmasından memnun olduğunu kaydeden Durmaz, Bursa’nın 250 büyük firması araştırmasına göre OSB’den 50 firmanın kendi bölgelerinden çıkmasının tesadüf olmadığını belirtti.

Durmaz’ın verdiği bilgiye göre; 2014 yılındaki faaliyetleri açısından bakıldığında 50 firma çok başarılı… Bu firmalar, 250 firmanın elde ettiği toplam katma değerin yüzde 26’sı olan 2 milyar 471 milyon liralık katma değer elde ettiler. Yine öz sermayenin yüzde 19,4’ü olan 3 milyar 438 milyon lira, net aktiflerin yüzde 26,6’sına karşılık gelen 13 milyar lira, vergi öncesi dönem karının yüzde 8,4’ü olan 286 milyon lira, istihdamın yüzde 24.75’ine karşılık gelen 30 bin 243 kişi ve üretimden satışların yüzde 41.12’si olan 19 milyar 263 milyon lira yine OSB’deki 50 firma tarafından gerçekleştirilmiş durumda…

250 büyük firma içerisinde yer alan ve OSB’de faaliyet gösteren 50 şirketin ihracatları da toplam ihracatın yüzde 52’sine karşılık geliyor. Elde edilen 5 milyar 487 milyon dolar müthiş bir rakam…

Aynı gecede söz alan BOSİAD Başkanı İlker Oral da, “Türkiye’nin ilk ve her zaman örnek bölgesi durumundaki Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde biz de BOSİAD olarak daha fazla sosyal faaliyetlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, her şeyin başı birlik ve beraberliktir” diye konuştu.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın yanı sıra, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, BOSB eski Başkanı Ali Uğur, geçmiş dönem BOSİAD Başkanı Faik Çelik ve çok sayıda sanayicinin bir araya geldiği gecede en çok konuşulan kişi Bursaspor Başkanı Bölükbaşı oldu.

Anladım ki; Bursapor, kentin en büyük markası ve olup bitenler hep merak konusu…

***

TÜYAP atakta…

Almira Hotel’de düzenlenen geleneksel yemekte konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü; “2015 yılının ilk yarısında, 6 farklı konuda düzenlediğimiz Fuarlarda 4 kıta, 45 ülke ve 60 ilden 400 bine yakın ziyaretçiyi, 11 ülkeden 715 firma ve firma temsilciliğini ağırlayarak; Bursa ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ettik” dedi.

Teşekkürler TÜYAP. Yolunuz açık olsun…

***

Yatırımlar kaçtı (mı)?

Bu arada ‘Otomotiv Test Merkezi’ ve ‘Bilişim Vadisi’ için devreye giren bakan Fikri Işık, her iki yatırımı Kocaeli’ne götürmüş bile… Temeller de atılmış…

Bursa ayağa kalkmalı! Uyumayalım…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir