Türkiye’nin İstanbul’un ardından en büyük üretim merkezi olan Bursa, çok yakın bir zamanda genç girişimcileri sayesinde yerini daha da sağlamlaştıracak. Kim bilir belki de İstanbul’dan ve Avrupa’dan Batı OSB’ye gelecek yatırımlarla birincilik garanti altına alınır…

Yazılı tarihin her döneminde bazen ipek, bazen maden, bazen gıda şimdilerde ise otomotiv başta olmak üzere tekstil, konfeksiyon, makine, raylı sistem vagonu, mobilya ve savunma sanayi kollarında öne çıkan Bursa’da dün, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Rahmi Çuhacı, G20 Komisyonu Başkanı Serkan Yazıcıoğlu ve TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu’dan oluşan ekiple bir araya geldik.

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Gökhan Onur’un misafiri olan üçlünün anlattıkları göğsümü kabarttı ve geleceğe olan güvenim perçinlendi.

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 20 ülkenin yer aldığı kısa adı G20 içinde faaliyet gösteren G20 YEA’nın (Genç Girişimciler İttifakı) Türkiye ayağını yürüten TÜGİAD’ın attığı adımlar izlenmeye değer.

Verilen bilgiye göre; Kasım ayı içinde Antalya’da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi, sonuçları bakımından büyük önem taşıyor. Zirveye devlet başkanları, uluslararası finans kuruluşlarının yöneticileri, merkez bankalarının başkanları, dev kuruluşların CEO’ları katılacak. Zirveye doğru yol alırken TÜGİAD, iki ayrı organizasyonda dünya genç işadamları ile Türk girişimcileri bir araya getirecek.

TÜGİAD Genel Başkanı Rahmi Çuhacı yaptığı konuşmada, zirve öncesi 3-5 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek B20 (Business 20) ve 7-9 Eylül’de İstanbul’da yapılacak G20 YEA toplantılarına tüm üyelerini beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin G20 ve B20 Dönem Başkanlığı ve G20-B20 ile yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Çuhacı, dünyada ve Türkiye’de girişimcilik ekosistemine kılavuzluk eden isimlerin bir araya geleceği zirvede, “Girişimcilik Kültürünün Globalleşmesi” başlığı altında yeni ekonomi stratejilerinden girişimcilik politikalarına, tecrübe paylaşımlarından girişimcilik kültürünü oluşturan unsurlara kadar pek çok başlık altında genç girişimcilere bilgi aktarılacağını dile getirdi.

G20 Komisyonu Başkanı Serkan Yazıcıoğlu da girişimcilerin finansmana erişimi, eğitim desteği, ticaret ağlarının geliştirilmesi gibi alanlarda çalıştıklarını belirtti. Yazıcıoğlu, “G20 Genç Girişimciler İttifakı, 2008 yılında küresel krize çözüm amacıyla kurulmuş global bir genç girişimci ağı. Genç girişimciliğe her zaman gerekli desteği vermiş ve geçmiş zirvelere katılarak katkıda bulunmuş bir dernek olarak, G20 GGİ’nin Türkiye’nin tanıtımı için eşsiz bir fırsat olduğu görüşündeyiz” diye konuştu.

TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu ise Türkiye gibi işletmelerinin yüzde 99’unu KOBİ’lerin oluşturduğu, istihdamın yüzde 76’sının KOBİ’ler tarafından sağlandığı bir ülkede girişimcilik kültürünün geliştirilmesinin, TÜGİAD’ın öncelikli konularından biri olduğunu vurguladı.

İlisulu, genç girişimcilerin sesi olarak TÜGİAD’ın, özellikle inovatif imalat yapan ihracatçı KOBİ’lere odaklandığını, araştırmalar yaptığını söylerken çok yalın bir dil kullandı.

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’ne katılmak isteyenler www.g20yeaturkey.org adresini ziyaret edebilecek.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabesi’ mutlaka bir kez daha okunmalı; Ki Türkiye’nin geleceği kararmasın.

Yolunuz açık olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir