Ev ve işyerlerinde fark yaratmak isteyenlerin artık öyle çok uzaklara, İstanbul’a ya da Paris’e gitmeleri gerekmiyor. Değişen trendleri yakından takip etmek isteyenlerin yolculuğu bu kez TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre alanına olmalı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa işbirliğinde gerçekleştirilen ev tekstilinden mobilyaya kadar eve dair akla gelebilecek her türlü tasarımın sergilendiği “Ev&Stil Fuarı” Perşembe günü kapılarını açtı. Alanında Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Ev& Stil Fuarı”, meraklıları için 31 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.

Fuarda ev tekstilinden, aydınlatmaya; mobilyalardan, bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar bir ev için gereken hemen her konuda çözüm ortakları bulmanız mümkün. Özel tasarım isteyenler için mimarlar sizi özel bir alanda bekliyorlar.

Batikten hoşlananlar için özel üretimler, kaşık ve çataldan dünyada sadece Bursa’da bulabileceğiniz Yılmaz Emen şaheserleri, ahşap ve kağıttan oymalar ilginizi çekecek. Tasarımda çılgınlık isteyenler için de trend alanları oluşturulmuş. Perdeler, koltuklar, masalar, tablolar, sandalyeler, banyo için özel tasarımlar da fuarda yerini almış durumda.

Hayallerinizdeki evi gerçeğe dönüştürecek her şey bu fuarda” sloganı bence yerini bulmuş durumda.

“Ev& Stil Fuarı” ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarın Türkiye’de bir benzeri olmadığını söylerken oldukça iddialıydı. Burkay, Ev& Stil’in doğrudan tüketiciye yönelik bir fuar olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz organizasyonda kısa zamanda ‘ev’de trend belirleyici olacağız. Fuarla birlikte kentimizin yalnızca sanayi ve ihracatta değil moda ve tasarımda da ne kadar güçlü olduğunu sergiliyoruz. Bursa’nın ulusal ve uluslararası arenadaki gücünü gösterecek fuarımızın ekonomiye de büyük katkıları olacak” dedi.

Fuarda mimarlar için de özel bir bölüm oluşturulduğunu ifade eden İbrahim Burkay, “Mimarları fuarda tüketicilerle buluşturduk. Ev&Stil’i gezerek ana tarzlar hakkında fikir sahibi olan ziyaretçiler, mimarlar bölümünde kendi yaşam alanını yeniden kurgulama fırsatı yakalıyor. Böylelikle fuarda amaçladığımız mekanlara özgün bir kimlik kazandırmak, kişiye özel kalıcı bir tarzın oluşturulmasına da yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Burkay’ın verdiği bilgiye göre; yıllık 3 milyar dolar ihracatı olan ve dünya pazarlarından yüzde 5’lik pay alan ev tekstil sektöründe, kilogram başı ortalama ihracat değeri 11 dolar. Bu rakam 1,68 dolar olan genel ihracat kilogram fiyatı baz alındığında oldukça yüksek. İnovatif ürünlerle rakamı çok daha yükseklere çıkarmak mümkün görünüyor…

Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı Burkay ve UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, fuardaki hemen her stantta yetkililerden bilgi aldılar. Batik uygulamasını ise sonuna kadar takip ettiler.

Fuarın catering hizmetlerini yerine getiren Almira grubu da konuklardan tam puan aldı.

Ev & Stil Fuarı, 75 firma ve 100’e yakın marka ile sizi bekliyor.

Kaçırmayın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir