Sayın Vali Münir Karaloğlu, Bursa’yı çabuk benimseyen valiler arasında bence ilk 5 arasında yer alır. Takip edebildiğim kadarıyla sonuca çabuk gitmek isteyen bir mizaca sahip. Üretmek, ortaya bir eser çıkarmak ve halkın kullanımına sunmak istiyor. Bursa’nın geleceğine damga vuracağı kesin…

Karaloğlu’nun verdiği müjdeler ilgi çekici…

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu: Bu otoyol bittiğinde artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Kentler arasında birkaç saate inecek ulaşım, Bursa’yı çekim merkezi haline getirecek. Sanayinin yapısı değişecek, nüfus artacak, yeni yerleşim bölgeleri inşa edilecek, yol boyunca akaryakıt istasyonları, restoranlar, dinlenme tesisleri yapılacak. Binlerce araç geçecek Ege’ye inmek isteyen. Araçların park yerlerindeki gereksinimleri için işletmeler hayata geçecek. Kente bağlantı kavşakları olacak. O kavşaklara yakın yatırımların değerleri artacak.

Diğer önemli bir proje hızlı tren projesi: Ulaşıma çağ atlatacak bir girişim. Ankara’ya, İstanbul’a, Balıkesir’e ulaşım çok kolaylaşacak. Batı OSB hayata geçerse, hızlı tren oradan da geçecek. Lojistik köy de bu hizmetten yararlanacak sanırım…

Sağlık yatırımları: Şehir Hastanesi’nin temeli yakında atılacak. Bursa 1. derecede deprem bölgesinde bulunuyor. O nedenle miadı dolmuş hastanelerin yerine yeni hastanelerin yapılmasına itirazım var. Eski hastanelerin güçlendirme yapılarak ayakta kalması gerekir. Anılarımızı yok etmeden, iyileştirmeler mümkün görünüyor.

Bu arada Çekirge semtinde askeriyenin kullandığı araziye 700 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak.

Şevket Yılmaz Hastanesi’nin yanında da 150 yataklı Kalp ve Damar Hastanesi’nin yapımı başladı.

Şehir merkezini çok rahatlatacak olan bin 350 yataklı Şehir Hastanesi projesinin de imar çalışması tamamlandı.

Yeni kavşaklar: Bursa’yı diğer kentlere bağlayan yollardan Karacabey yolunda kavşakların köprülü kavşağa dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor.

Penguen fabrikasının bulunduğu kavşak tamamlandı. Bursa’da 4 kavşak daha var. Gemlik girişi de yeni bir kavşakla rahatlayacak.

BUTTİM’in önündeki kavşak inşaatı son hızla devam ediyor. İnegöl’de de temeli atılan kavşak inşaatı var. Temeli atılacak ikinci bir kavşak daha var.

İnegöl ile Yenişehir arasında karayolu çalışması devam ediyor. İznik-Yenişehir arasındaki yolun temeli 2014’te atılmıştı. Bu yıl tamamlanacak.

İznik çevre yolu çalışması da bölgeye rahatlık sağlayacak. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Ulaşım ile ilgili projeler aksama olmadan devam ediyor.

Yeni bir proje: Bursa’yı Ankara’ya bağlayacak çevre yolu projesi var. Sivrihisar’dan başlayıp Yenişehir otoban çıkışına bağlayacak yolun proje çalışmaları devam ediyor.

Yenişehir Havaalanı: Eğer anlaşma sağlanabilirse Trabzon ve Erzurum seferleri başlayacak.

Bursa, önümüzdeki 9 yıl boyunca yatırımlara açık olacak. 2023’te nüfusu 4 milyona çıkmış, dereleri pırıl pırıl akan, işsizlik sorunu olmayan, savunma, otomotiv, bilişim ve yazılım teknolojilerinde söz sahibi bir kent olacak.

Öyle ümit ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir