Oto Test Merkezi’nin nereye, ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili açıklamalara bir son vermeli. Türkiye’nin hemen her alanda üretim üssü olan Bursa’dan başka bir adresin telaffuzu bile gereksiz.

3 bin dönümlük arazi, teknik eleman, üretim tesislerine yakınlık, çevre etki değerleme, su, elektrik, ulaşım, doğalgaz zaten var. İş dünyası ile siyasi erkin istekleri de birleştiğine göre; sorun yok. Ancak iki ilçe arasındaki savaş düşük yoğunluklu olarak devam ediyor diyebiliriz. Bunlar Karacabey ile Yenişehir…

Karacabey’i isteyenler Batı OSB konusunu gündeme getiriyorlar. Devasa bir sanayi bölgesinin hayata geçirilmesinde yaşanacak sorunların aşılmasında ‘Oto Test Merkezi’ atlama tahtası olabilir… Arazi açısından da risk taşıyor. Hem tarım alanı hem de oldukça pahalı… Ayrıca 4 köyün ortadan kalkmasını beraberinde getirebilir. Toplumsal muhalefetin aşılması gerekiyor.

Yenişehir ise Bursa’nın tercihi noktasında öne çıkıyor. Düz bir arazi. Yer, havaalanının yakınında. Köylülerin ikna edilmesi hemen hemen gerçekleşmiş gibi. Hızlı tren hattıyla entegre edilmesi mümkün görünüyor. Gelişmeye açık bir bölgede olması da ilçenin makus talihini değiştirebilir.

Bütün bunları bir kenara not ederek devam edelim.

Oto Test Merkezi, Bursa’da üretim yapan pek çok sektöre de artı değer katacak. Yol, su, elektrik, doğalgaz, demir, çelik, yemek ve makine gibi sektörler, yapım aşamasında para kazanacak. Teknik elemanlar, kazıcılar, taşıyıcılar, deliciler ve çimento sektörlerinde de hareketlenme kaçınılmaz.

Bu arada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da 130 milyon Euro’luk yatırımda, Bursalı firmaların aktif bir rol oynaması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin 30 yıllık hayali olan ‘Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’da kurulması konusunda çalışmalar sürerken, Bursalı firmalar, söz konusu merkezin makine parkını kurmaya da talip oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geçtiğimiz günlerde sektör temsilcilerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın öncülüğünde bir araya getirdi.Toplantıda konuşan Bakan Işık, yaklaşık 130 milyon Euro’ya mal olması beklenen Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’da kurulmasını istediklerini söyledi. Otomotiv Test Merkezi’nin makine parkı yatırımının 100 milyon Euro’ya ulaşacağına dikkat çeken Fikri Işık, Bursalı firmaların makine sektöründe göstermiş olduğu başarıdan övgüyle söz ederek, firmaların bu konuda gerçekleştirilecek yatırımda da aktif bir rol oynaması gerektiğini dile getirdi. Bakan Işık, otomotiv test merkezinin makine alımlarının büyük ölçüde Bursalı firmalardan temin edileceğinin müjdesini verdi.

Beklenen geldi bence!

XXX

Dışkaya unutulmasın

Gürsu’ya bağlı Dışkaya ve Ericek mahallelerinin olumsuz kış şartları nedeniyle alt yapısı iflas etti. Dıskaya TOKİ ile köyden mahalleye dönüşen,Dışkaya ve Ericek’tebin 675 mesken ve işyerinde su ve elektrik verilemiyor. Yoğun kar yağışı altında kalan TOKİ konutlarının olduğu Dışkaya mahallesinde yerleşim halinde olan bitirilmiş olan bin 775 meskenden, evlerine yerleşen 560 hane, doluluk tam sağlanamadığı için başta ısınma olmak üzere, günün belirli saatlerinde elektrik,su,doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinden mahrum kalıyor.3 gün devam eden yoğun kar yağışı bölgeyi tamamen felç ederek, bölgenin dışarı ile bağlantısını kesti.Dışkaya ve Ericek acil yardım bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir