Atatürk Stadyumu, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Lisesi ve İpekiş, birkaç yıl içinde yıkılarak tarihteki yerini alabilir. Hemen fotoğraf makinenizi alın ve tarihe iz düşün…

Önceki gün gerçekleşen, yılın son Büyükşehir Belediye Meclisi, Bursalıların anılarında kocaman bir yer kaplayan 4 büyük yapının yıkılmasını onayladı. AKP’li üyelerin oyları, her şeye ve herkese yetecek kadar çok olunca yapacak da pek bir şey kalmıyor aslında. Muhalefet sadece uyarabiliyor ya da kararın altına şerh düşebiliyor.

Birleşimde söz alan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, stadyumun olduğu bölgenin yıkılmasıyla ilgili kararın Bursalılara ve Bursasporlulara sorulmasını istemesi, takdire şayan. Bakın Aktuğ neler söyledi; “Bu konu üçüncü kez önümüze geldi. İlgili ilçe belediyesinin (Osmangazi) itirazı olmasına rağmen bu konu yine önümüze geliyor. Biz bu bağlamda plan değişikliğiyle ilgili imar planında yapılaşma koşulunun belirlenmediği, alanın ne kadar kapalı, ne kadar ticaret olarak kullanılacağının belirtilmediğini görüyoruz. Atatürk Lisesi’nin kaldırılarak nereye taşındığının planda belirlenmediği de dikkatimizi çekiyor. Stadyumun yıkılması ile ilgili konuda Bursaspor taraftarlarının da görüşleri alınarak karar verilmelidir. Ben yaptım oldu mantığıyla yapılmamalı. Bölgede bir alışveriş merkezi olma çekincesi bulunuyor. Plan değişikliğiyle tekstil fabrikasının yerine tekstil müzesi kurulmalıdır. Stadyumun yıkılmadan onarılarak atletizm pisti olarak değerlendirilmesinden yanayız. Bu bölgenin alışveriş merkezi ve ticaret merkezi olmasının önüne geçilmelidir.”

Muhalefetin görüşleri özetle böyle ama Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç’in yanıtları da bağlayıcı nitelikte; “Bu konudan Bursalıların bilgisi var. Bu konuda herkesin haberi var. Projeleri herkes biliyor. Yeteri kadar tartışıldı. Şehrin göbeğinde bir fabrika yapısı mümkün değildir. Müze öneriniz olmuş. Bursa’da birçok müzemiz var zaten. Tekstil müzemiz de var. Bursa termal sularıyla öne çıkması gereken bir kent. Böyle bir enerjimiz var. Bunu da tesisler oluşturarak yapalım. İnşallah Bursa’ya katkısı olur diye düşünüyorum. Kurul tarafından uygun görüldüğü takdirde zaten öyle uygulamaya geçiliyor. SGK binası ile eski SGK arasında dağlar kadar fark var. Eskisinden daha iyi oldu. Stadyumun yerine AVM yapılacağını söylüyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi oraya AVM değil, meydan yapıyor. Törenlerin yapılacağı bir meydana ihtiyacımız var. Biz projemizi yaparız, kurul uygun görürse yapılır. Meydanda kafeler olmayınca insanlar ne yapacak?

Basına servis edilen meydanla ilgili eskizi incelemeye başladığımda kültürpark tarafındaki kafeteryalara ayrılmış bölümler ile ticaret alanı dikkatimi çekti. Bu konuda net bir şeyler söylemek zor. Ama kot farkından dolayı çok büyük ve yüksek bir alan ortaya çıkıyor.

Bence Bursa’da ilk referandum stadyum konusunda yapılmalıydı.

Bu arada, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Doğanköy‘e kurulması planlanan şehir hastanesi de oy çokluğuyla kabul edildi. CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, bu konuda da söz aldı. Aktuğ, 1/100.000’lik planda ormanlık alan olarak görünen yerin plan notlarına entegre sağlık tesisi eklemesi yapılmasını yanlış bulduğunu ifade ederek, “Doğanköy’de alıp veremediğiniz nedir? Doğanköy’de bir üniversite ve bir hastane yapılmak isteniyor” dedi.

Dostlar, Bursa hızla değişiyor. Yapılar devleşiyor. Binlerce konut ve işyeri için kararlar alınıyor. Bundan 40 yıl önce tarla olan yerler artık mahalle. Köyler bile mahalle statüsüne alındı. Sularınızı pet şişeden içer oldunuz. Metronuz var, İpekböceğiniz var, BUDO’nuz var. Helitaksiniz var. Hilton, Sheraton, Crowne Plaza, ISIS markalarınız var.

Bunların hepsi sizin için. Siz seçtiniz, onlar da sizin için en iyisini istiyor. Mutlu değilseniz; bu sizin suçunuz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir