Bursa sanayicisinin önü açık; ancak araştırma geliştirme olmadan fazla yol alamaz. Hemen her Avrupa ülkesinde ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde asıl iş yeni ürün ve yeni teknoloji. Zamandan, enerjiden, sudan, hammaddeden, emekten tasarruf sağlayan, çevreye duyarlı teknolojik gelişmeler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), gündeminde.

BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2015 yılı fuar takvimini açıkladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni yılda 58 fuar organizasyonu hedeflediklerini belirterek, “Bu fuarların 9’una uçak kaldırmayı amaçlıyoruz. İhracat odaklı büyüme hedefimiz doğrultusunda üyelerimizin sektörleriyle ilgili yenilikleri yakından görmelerini ve yeni iş bağlantıları kurmalarını istiyoruz” dedi.

Söz çok önemli. “Üyelerimizin sektörleriyle ilgili yenilikleri yakından görmeleri ve yeni iş bağlantıları…” Şifre burada. Bursalı sanayiciler, önümüzdeki yıl, dünyanın en büyük, en uzmanlık isteyen alanlarında at koşturmaya devam edecekler. Üretecekler, satacaklar ve ülkeye döviz getirmeye devam edecekler. Bunu yaparken gelişmelerden de haberleri olmalı. Rakipler neler yapıyor, ne üretiyor, nasıl üretiyor bilmek zorundalar. Teknolojik ataklardan yararlanmanın yollarını bulmalılar.

BTSO üyeleri, gelecek yıl dünyaca ünlü fuar organizasyonlarını mercek altına alacaklar. BTSO ve KOSGEB’in destekleriyle yurt dışındaki fuarlara avantajlı bir şekilde giden Bursa iş dünyası temsilcileri, 2015 yılında katılacakları fuarlarla sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakalayacaklar. Proje ile firmaların, hem rekabet gücü artacak hem de yurt dışındaki ilişkilerini artırarak farklı bir tecrübe kazanmalarına olanak sağlanacak.

BTSO üyeleri, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında bu yıl 23 fuara katıldı. Bursa iş dünyası temsilcileri, fuarlara katılmak için toplam 130 bin kilometre yol kat ederken, dünyayı 3 kez turlamış oldu. Üyeler, 2014 yılında Almanya, ABD, Fransa, BAE, İtalya, Rusya, Bulgaristan ve Çin’de düzenlenen fuarlara gittiler. Onlar giderken BTSO ve KOSGEB 1 milyon TL mali destek verdi.

Demek ki hedefe kilitlendiğinizde destek de geliyor. Bu konuda kasanın ağzı açık kalmalı. Kalmalı ki gidenler rahat etmeli… Otel, yemek, uçak, lojistik, hediye ve sekreterlik hizmetleri konusunda verilecek desteklerle işadamlarının yurtdışındaki sıkıntılar bir nebze de olsa giderilmiş olacak.

Yeni yılda BTSO üyeleri, Almanya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Brezilya, Çin, ABD, Hollanda, Japonya, İsveç ve Rusya’daki fuarlara katılacak. Yeni yıl takviminde Heimtextile, Premier Vision, Didacta, The Big 5, Cebit Hannover, Hong Kong Electronics, Arabian Travel Market, Automechanika ve Maison Objet gibi sektörlerindeki en prestijli fuarlar da yer alıyor. Bu arada BTSO, 2015’te 9 fuar organizasyonu için Yenişehir Havaalanı’ndan uçak kaldıracak. 35 bin üye firma, http://kfa.btso.org.tr/ web adresinden de bilgilere ulaşabilecek.

BTSO, fuar takvimi çerçevesinde ilk olarak 12-17 Ocak 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Heimtextile Fuarı’na uçak kaldıracak.

Tekstilciler elini çabuk tutsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir