Yer, Cumhuriyet Gazetesi Bursa Bürosu. Akşam saatleri. Yıl 1989… Bursa Hakimiyet gazetesinde sayfa sekreteri olarak çalışıyorum… Daha gazeteye yeni adım atmıştım… Üniversiteden de arkadaşım olan Tayfun Çavuşoğlu’nun daveti ile bir toplantıya gidiyoruz. Büroda Adnan Baştopçu var. Rahmetli kayınbabam emekli öğretmen Salih Kayır’ın Kurşunlu’daki evinde tanıdığım ve hayran kaldığım Yılmaz Akkılıç ile Mehmet Ali İnan, Sinan Tunç, Kutlu Esendemir, Yasemin Taydaş, İlkay Balaban, Yeşim Doğan, Banu Demirağ ve Bülent Cengiz’i hatırlıyorum. (Adını unuttuğum arkadaşlarım varsa yaşlılığa bağlayın lütfen)… Adımı ve gazetedeki görevimi söyleyerek toplantıya katılıyorum. Dernek deniyor, Çağdaş deniyor, Bursa Gazeteciler Cemiyeti eleştiriliyor… “Hadi tam zamanı” sözlerini duyuyorum. Dinliyorum.

Gazetecilikte daha ilk yılım ve tedirginimO toplantı Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin kuruluşunda görev alanların ilk toplantısıymış meğer. Gece geç saatlere kadar çalışma düzeni nedeniyle sonraki toplantılara katılamadım. Ve dernekleşme gerçekleşti… İlk üyelerden biri oldum. İki dönem Tayfun Çavuşoğlu başkanlığındaki yönetimde yer aldım. Çağdaş Gazete’nin Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptım ve Mehmet Ali Yılmaz’ın yazısına verdiğimiz destek nedeniyle yargılandım…

1989 yılında kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi önceki akşam 25’inci yılını kutladı. Çeyrek yüzyıl geçmiş… Her yıl toplumsal mücadeleye destek verenlere ödül vermeyi gelenek haline getiren dernek, bu yılda 25. yıla özel ödülleri sahiplerine teslim etti. Yine Adnan Baştopçu ve Atilla Sağım vardı. Yan yana oturduk.

ÇGD Bursa Şubesi, kuruluşunun 25’inci yılını Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB)’nde düzenlediği ödül töreniyle kutladı. Tören, Atatürk’ün Bursa’da yaptığı valse atıfta bulunmak için, Lions 118k Federasyonu Vals Grubu‘nun gösterisiyle başladı. Orhan Efe ve eşi, Ayhan Korgavuş ve eşi ile diğer lionslar geceye renk kattı.
Törenin açış konuşmasını ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal yaptı. Baysal, Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında dünyada 179 ülkeden 159’uncu sırada olduğunu hatırlatarak, ÇGD’nin yeni medya düzenine başkaldırışın adı olduğunu ifade etti.

Sıra ödüllere geldiğinde pür dikkat kesildi herkes. Basın Özgürlüğü Özel Ödülü Gazeteci-Yazar Soner Yalçın’a layık görüldü. Yalçın’a ödülünü ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay verdi. Ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan Yalçın, gazetecilik hayatının 25’inci yılında bu ödülü almış olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Yalçın, halka karşı sorumlu olduğunu belirterek, ”biz siyasal inancımız gereği gerçeği eğip bükülmeyiz” dedi. Alkışlar…
Demokratik Katılım Ödülü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in oldu. Bozbey’e ödülünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel verdi. Ödül için teşekkür eden Bozbey, gazeteciler için sendikal örgütlenmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Eksiğimizi hatırlattığı için teşekkürler…

Diğer ödüllere gelince;

  1. Yıl Çevre Özel Ödülü (Kara Ödül) – DOSAB Yönetimi ve İnegazi Çimento Fabrikası yetkililerine gitti. Ödülü almaya kimse gelmemişti!
    Genç Kalemler Ödülü- Hakan Göçmez’e,
    Kent Kültürüne Hizmet Ödülü- Mümin Ceyhan’a,
    Özel Akademik Ödül- Sarphan Uzunoğlu’na,
    Spor Özel Ödülü- Bursagücü Ampute Spor Külubü’ne,
    Bursa’nın Tanıtımına Katkı Ödülü- Eser Yenenler’e verildi. (Törene katılamadı)
    Ödül törenine CHP PM Üyesi Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, CHP İl Sekreteri Fatma Belgin Gökçe, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, HDP İl Başkanı Yüksel Akgün, CHP eski Milletvekili Kemal Demirel, Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, ÇGD Bursa Şube üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Gece mükemmeldi. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Bir önerim var. Artık kendi yerimize sahip olalım. Yol ve yöntemini konuşalım…

Nice 25 yıllara…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir