En son Bursaspor Kongresi’nde görmüştüm; “Bu kadar zayıflamış olamaz, hayır o değildir” diye kendi kendime konuşmuştum. Bir süre izlediğim kişi o olabilir miydi acaba? Bilememiştim… Kalabalık ve izdiham nedeniyle birbirimizden uzaklaştık. O kendi arkadaş grubunun içinde spor salonunun dışına doğru giderken ben de salonda oy verme işlemini izledim bir süre. Uzun saatler geçince hava almak amacıyla dışarı çıktım. Sağa döner dönmez karşılaştık. Gözlerine baktım önce… Dudaklar, burun, geniş alın ve bingo. Bir süre önce ‘acaba o mu?’ diye düşündüğüm kişi karşımdaydı. Biraz geçmişten, biraz kongreden lafladık ve iyi akşamlar deyip ayrıldık. Aşağı yukarı 40-50 kilo zayıflamış, tığ gibi olmuş delikanlı hali hiç aklımdan çıkmamıştı.

Sonra haftalar geçti ve sevgili Tayfun Çavuşoğlu’ndan bir ileti aldım. E-ticarette yeni fikri nedeniyle ‘O’nu öven bir paylaşımdı. Her kentin bilinen bir içeceğini Bursa’dan ait olduğu kente ya da Bursa’da yaşayanlara gönderme garantili bir iş fikriydi orta yerde duran. Bugüne kadar böylesine bir iş fikri hiç ama hiç hayata geçirilmemişti.

Bir dönem siyasetle uğraşmış, gençlik kollarında başarılı işlere imza atmış Bursalı kardeşimizin, “dikkat anılarınız çıkabilir” sloganıyla hayata geçirdiği iş, tutmuş bile. Gittiği bir restoranda farklı damak tatlarına göre üretilmiş gazozları gören delikanlımız, kurduğu internet sitesi marifetiyle 24 markanın 37 ayrı gazozunu satmaya başlamış bile. Bölgelere özgü farklı tatları büyük bir çaba ile yakalayan delikanlı, sitesinin adını da www.gazozcum.com koymuş.

Ankara, Bursa, Kayseri, Niğde, Giresun, Adana, Mersin, İzmir, Aydın, Antalya, Ordu, Trabzon, İstanbul, Çanakkale ve Burdur gibi kentlerde bir zamanlar üretilen gazozların tıpkısının aynısını hem de kendi şişelerinde görenler şaşırıp kalıyor olmalı. Yepyeni bir alanda faaliyetine hız veren delikanlı bakın neler söylüyor; “İstanbul Cihangir’de otantik restoranda otururken, menüdeki içecekler bölümü dikkatimi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından mahalli gazozlar yer alıyordu. Ankara’dan Kayseri’ye, Niğde’den Giresun’a çeşit çeşit gazozlar vardı. Birkaç tanesini denedim hepsi değişik tat ve lezzetteydi. Birden aklıma ‘bundan herkes neden yararlanmasın’ fikri geldi. İnternet üzerinden ticaret yapan arkadaşlarımla konuştum. Düşündüğüm site adının da kullanılmadığını öğrenince bu işi yapmaya karar verdim. 24 marka ve 37 farklı gazoz. Şimdi gelen siparişler üzerine Bursa’da depo kurup, sevkiyat yapıyoruz. En kısa zamanda sitemizdeki marka sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bizim orijinal fikirlere ihtiyacımız var. Beni tanıyanlar her daim yeni fikirler ürettiğimi bilirler. Bursa’da her zaman iş yapacak yeni alan bulmak mümkün.

Asıl sorunun ürünleri yerine ulaştırmak olduğu gün gibi aşikar. Büyüyen lojistik sektörü bu sorunu kökünden çözmüş görünüyor. Hem ürünler ağırlıklı olarak cam şişelerde yer alıyor. Kırılması ve yere dökülmesi an meselesi. Bunu da çözmüşler. 6’lı özel ambalajlar üretmişler. Kargo dahil paket fiyatı 19.80 TL.

Bu arada ünlü yatırımcılar hemen kapılarını çalmışlar. Ortaklık isteyenlere ve birlikte çalışalım tekliflerine sıcak bakmıyorlar. Şimdilik kendi yağlarıyla kavrulmayı tercih ediyorlar.

Bu girişimin başarılı olmasında büyük katkısı olan delikanlının adı Safa Gönen.

Evinde hiç de üşenmeden Midilli besleyen, gayrimenkul alıp satan, yararlı işlerin altında imzası olan, sıcakkanlı, adam gibi adamlardan.

Yolun ve bahtın açık olsun kardeşim…
Not: Bursa Haber, Bursa Haber Radyo, Bursa Haber Web TV, Konforum, Bursa Time, Gündem 16 ve Highlife dergileriyle hızla büyüyen medya grubumuzu izlemeye devam edin. Şaşıracaksınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir