Hemen her sektöre yönelik geniş çaplı fuarlar düzenleyen, Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP), 28 Haziran 1979 tarihinde İstanbul’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. İlk fuarlarını İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ile Etap Marmara Oteli’nde gerçekleştiren şirket, Türkiye’nin hızla değişen üretim yapısı ve dünyaya entegre olma çabası ile birlikte büyümeye başladı. Hükümetlerin teşvikleri, İstanbul Sanayi (İSO) ve Ticaret Odaları’nın (İTO) destekleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları olsa gerek, 30 Mart 1987’de İstanbul Sergi Sarayı faaliyete geçirildi. Uluslararası standartlarda modern bir alt yapıya sahip “TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’ ise 1996 yılında hizmete açıldı… 60 bin metrekare kapalı, 60 bin metrekare açık fuar alanı ile Türkiye’de özel sektörün sahip olduğu en büyük fuar merkezi olma özelliğini koruyan Beylikdüzü, şirketin gelişmesinde önemli bir yere sahip. Şirket daha sonra 2002 tarihinde Bursa’da, Mayıs 2003 tarihinde de Konya’da  fuar alanı işletmeciliğine başladı. Şirketin 27.’nci yılında, yurt içinde Ankara, İzmir, Adana, Konya, Samsun ve Diyarbakır’da faaliyetleri devam ediyor. Tiflis, Sofya, Halep, Tahran ve Moskova’da da temsilcilikleri bulunuyor.

Haziran 1981’den bu yana, 645’i yurt içinde olmak üzere toplam 734 fuar, sergi, kongre organizasyonu gerçekleştiren şirket, geçtiğimiz günlerde Bursa basınını Almira Otel’de ağırladı. Burada açıklamalarda bulunan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa’nın fuarlarla dünyaya açıldığını söyledi. Sadece bu yıl açılan fuarları 403 bin 803 kişi tarafından ziyaret edildiğini hatırlatan Ersözlü, bu yılın ilk 6 ayında 7 farklı sektördeki fuarlara 4 kıta, 48 ülke ve 65 ilden ziyaretçi geldiğini söyledi.

Ersözlü, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarlarda, 22 ülkeden 673 firma ve firma temsilciliğini ağırlayarak; Bursa ekonomisine ve ihracatına büyük katkılar sağladıklarına inanıyor. Söz konusu fuarlar sayesinde Bursa’nın “Türkiye’nin en önemli fuar kenti” unvanına sahip olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) “Ticari Safari Projesi” kapsamında fuarlara verdiği destek de görmezden gelinemez. Farklı coğrafyalardan yabancı işadamı ve kadınlarını fuarlara götüren BTSO, katılımcı firmalarla yapılan ikili iş görüşmeleriyle olumlu sonuçlar alıyor.

Fuar takvimi

İkinci 6 ay içinde Türkiye’nin en kapsamlı tarım ve hayvancılık fuarları olma niteliğini taşıyan ‘Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları’ var. 14-18 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuarların ardından, 4–7 Aralık tarihleri arasında ’Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları’ gündeme gelecek. Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri, Hırdavat ve İş Güvenliği, Belex ve İcat Fuarları’nın yer aldığı zirveye bu yıl dahil olan Kalıp Avrasya ve Bursa Otomobil ve Ticari Araçlar Yan Sanayi Fuarları ile Bursa şaha kalkacak.

Sanayi kenti, tarihi ve kültür doğa kenti olan Bursa’nın ülke genelinde düzenlenen verimli ve büyük buluşmalara ev sahipliği yapan fuarları gerçekleştirmesinde önemli paya sahip olan, kamu kurum ve kuruluşları da önemli. Ekonomi Bakanlığı, Valilik,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Meslek Odaları, tüm sivil toplum kuruluşları, çözüm ortakları, basın ve yayın, her fuar ve etkinlikte elinden geleni yapıyor.

Marka fuarların sayısını, niteliğini ve konularını artırarak hem yurtdışından hem de yurtiçinden ilgilileri Bursa’ya getiren TÜYAP Bursa, alkışı hak ediyor…

Kolay gelsin…

Xxx

Babacan’dan uyarı…

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sanayi üretiminin milli gelirdeki payının düşmeye başladığını belirterek, “Bu, tehlikeli bir trend” dedi. Babacan “Üretmeden, hak etmeden, hele hele dışarıdan sağlanan krediyle lüks alışveriş, lüks konut… Bu, Türkiye’yi çıkmaza sokabilir” diye konuştu. Ekonomi bir süredir alt sıralardaydı, ama o kendini hiç unutturmaz. Dikkat…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir