Bursa’nın sanayi, turizm, tarım, tarih ve yazılım konusunda yaptığı atakların temelinde yatan gerçek, ‘kaliteye yaptığı yatırım’ olmalı. Belli disiplinlerle yola çıkan çalışkan kaliteciler, standartlara uygun üretim konusundaki ısrarlarını sürdürerek Türkiye’ye örnek olmayı başardılar. Türk Standartları Enstitüsü ve Bursa Kalite Birliği’nin el ele vermeleriyle ortaya çıkan sinerji, Bursa’nın yıldız kent olmasını sağladı.

9 Haziran 2014 günü, akşam saatlerinde Kalite Birliği’nin 5. Kuruluş Yıldönümü kutlaması için Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’ne gittim. Öncelikle merkezin mimari yapısını ve estetik kaygılarla hayata geçirilmiş bölümlerini beğendiğimi itiraf etmeliyim. İhsaniye Vergi Dairesi Başkanlığı karşısındaki konumu, adres bulma konusunda sıkıntı çekenler için olmalı. Otopark sorunu yok. Geniş salonları olan, sıcak bir yer. Zamanın ruhuna uygun olarak sigara içilmiyor, alkol de yok. Çalışanlar ve güvenlik elemanları oldukça güler yüzlü. Nikah Evi olarak kullanılmaya başlanması da merkezin diğer bir artısı…

Neyse birkaç dakika içinde asansörle ikinci kattaki etkinlik salonuna çıktım. Tezgah kurulmuş ve bir arkadaş hemen “Buyrun sayın Mustafa Karaman’ın kitabı” diye seslenerek bana doğru baktı. Kitabı aldım inceliyordum ki merdivenlerde hareketlilik başladı, gelen Mustafa Karaman’dı. Döndüm ve “kitabınızı imzalar mısınız?” diye sordum. Karaman “burada olmaz. Gazeteye geleceğim, orada hallederiz” deyince duraksadım. “Ben gazeteye sık sık gitmiyorum. Burada…” dedim ama bir grup kalite yolcusu sayın Karaman’ı koltuk altından havaya kaldırarak çay, kahve ve bitki çaylarının bulunduğu bölüme sürüklemeye başladı. Karadenizli olması nedeniyle çaya hayır demesi mümkün değildi sanırım… Kutlama törenine Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu’nun yanısıra kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri ve TSE Danışma Kurulu üyeleri ile kaliteye gönül vermiş yaklaşık 600 kişi katıldı. Bu arada, katılımcılar arasında ‘Kalite Ordusu’ projesi kapsamında ücretsiz olarak düzenlenen ‘Kalite Yönetim Sistemi’ eğitimlerine katılan Uludağ Üniversitesi öğrencileri de vardı. Öğrencilerin bazıları mikrofondan ‘işe girdiklerini’ de dile getirdiler. Bu nokta da Kalite Birliği’ni tebrik etmek gerekiyor. Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, açılış konuşmasında kaliteyi Türkiye geneline yaymak için Bursa’dan yola çıktıklarını, siyasetin ve ticaretin dışında bir noktada konumlandıklarını hatırlattı. Prof. Dr. Işığıçok, gecede kendilerini anlatan şiirini de paylaştı. Kalite konusunda hemen her şeyi özetleyen şiir, büyük alkış aldı… Not alabildiğim kadarıyla şiirin bir bölümü şöyle;

KALİTE BİRLİĞİ 5 YAŞINDA…

“Kalite Birliği 5 yaşında/ Yönetim Kurulu iş başında/ Herkes her an başarı peşinde/ 2014’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde…”

“Amacımız temiz kalite/ Bakın yaptığımız onca parasız faaliyete/ Kalite Birliği 5 yıldır hizmette/ Sosyal sorumluluk gönül ister yürekte”

“Kalite Birliği evini oluşturacağız// 7/24 kaliteyi konuşacağız/ Kaliteyi kirletenleri susturacağız/ Kalite kenti Bursa’yı coşturacağız…”

KARAMAN BOL BOL ALKIŞLANDI

Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman’ın büyük sürprizi geceye damgasını vurdu. ‘İletişim ve İletişim Kazaları’ başlıklı sunum için mikrofona gelen Karaman, stand-up yaptı dersek abartmış olmayız. Her başlığın ardından hayatından kesitlere değinen ve Karadeniz insanının kıvrak zekasından örnekler veren Karaman, biraz çalışırsa televizyonlardan teklif bile alır. Yaptığı işe aşık insanlarla yola çıkan Karaman’ın yolu açık olsun.

TSE’nin başarısı, yurtdışına giden milyonlarca doların da önünü kesecektir, eminim.

Kaliteye yolculuk hiç bitmeyecek…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir