Bursaspor’un yeni başkanı Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri, harıl harıl çalışıyor. Teknik direktör sorununu, Şenol Güneş’le çözdüklerini öğrendik dün. Türkiye’nin en kariyerli hocalarından biri… Öncelikle hoşgeldiniz demeliyim. A Milli takımla 2002’de Seul’de aldığı dünya 3.’lüğü bile umutlarımı artırıyor. Trabzonspor’un yakaladığı başarılarda imzası olan, kişiliğiyle öne çıkan, polemiklerden kaçınan ve futbolla yatıp kalkan hocamıza destek vermek zorundayız.

Yardımcıları konusunda henüz herhangi bir bilgi sahibi değiliz ancak; Bursa’nın içinden isimler olursa daha başarılı olur sanırım. Kenti tanıyan, Bursaspor’da oynamış, çeşitli kademelerde daha önce hizmet etmiş futbol adamları var bu kentte. Sevgili Bölükbaşı bu konuda eminim bilgi sahibidir. Takımı antrene edecek kişiler, kondisyon hocaları, kaleci antrenörü, gıda uzmanı, psikolog ve diyetisyenlere ihtiyacımız var. Takımın yemeklerini hazırlayan, takımla özdeşleşmiş isimler mutlaka ama mutlaka Özlüce’de olmalı.

Dünyayı yakından izleyen, medya ile ilişkileri iyi olan, söyledikleriyle gündem yaratacak, İstanbul’da ve Ankara’da çevre sahibi kişi ya da kişiler olmalı artık. Taraftar dernekleri ile ilişkiler zaten gözardı edilmemeli.

Saha içinde ve dışında saygın kişiler…

İnsanın oturduğu kalktığı kişiler kadar, Bursa içinde ve dışında yemek yediği, kahve içtiği yerler dahi önemli artık. Futbolcuların birer cengaver haline gelmesi için sistem ve organizasyon şart.

Şenol hocanın dikkati kulüpte yeni rüzgarlar estirecektir. Bazı oyuncuları disipline ederken zorlanacaktır. Kamuoyunda ses getirecek kişiler işte burada devreye girmelidir… Kulak çekecek, motivasyonu artıracak, gölge adamlar olmalı takımda. Kaptanlık verilecek isim, ‘ağabeylik’ sıfatında, olgun ve örnek oyuncu profiline yakışmalı.

Yenilikler yapmalıyız örneğin. Daha önce de yazdım; BURSASPOR FOLKLOR EKİBİ kuralım. Maçtan önce ve maç arası Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin her yöresinden gösteriler, hem seyirciyi coşturur hem de yayıncı kuruluşun Bursa’ya daha çok zaman ayırmasını beraberinde getirir. NBA basketbol maçlarını göz önüne getirin. Kameralar hemen ortaya koşturan dans eden kadınları gösterir. Biz de böylesi bir görselliği yakalayabiliriz.

Yeşil beyaz renklerle sahada ambiyans yaratmak göze hoş gelecektir. Bir adım ötesi spor salonlarında ponpon kızlar… Televizyon kanalları başta olmak üzere medyada epeyce ses getireceğimizi sanıyorum. Hem bu Türkiye’de bir ilk olacak. Bursa, Karadeniz, Rumeli türküleri eşliğinde sahada folklor oynayan her yaştan ekip üyeleri… Harika olacak eminim… Arayın konuşalım…

Hem hemen hemen masrafsız bir etkinlik bu. Giysiler, müzik ve çalışma yeri… O kadar…

Bu arada, aldığı 1068 oyla Bursaspor’un 24. Başkanı olan Bölükbaşı, basketbol şubesi de istiyor. Bu konuda halen alt liglerde başarılı sonuçlar alan Bursa ekiplerini izlemek gerek. 2. Ligden 1. Lige çıkacak bir ekip en doğrusu olacaktır. Belediye takımları olabilir örneğin. Takımın adını değiştirmek, takıma yeni logo hazırlamak mümkün gibi görünüyor. Bu konuda mutlaka araştırma ekibi olmalı. Bilgileri yeni olan antrenörler ve gözlemciler görev almalı, gönüllü olarak…

Atatürk Stadyumu konusunda Bölükbaşı’nın görüşlerini de merak ediyorum doğrusu… “Yıkılmalı mı kalmalı mı?” sorusuna internette KALMALI yanıtları geliyor. Hatırlatayım; Büyükşehir Belediyesi Meclisi, stadyumun yıkılması yönünde karar aldı… Bence referanduma gidilmeli.

Bursa için elini taşın altına koyan herkese selam olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir