Girişimci ve melek yatırımcı Hasan Aslanoba’nın dışında geleceğin mesleklerine yönelik araştırma içinde olan kaç iş insanı var acaba Bursa’da…? Dijital dünyadaki markalaşma koridorlarını arşınlayan, kaç genç beyinli kadın ve erkek bulabiliriz? Onlarla, gençleri bir araya getirebilir miyiz?

Türkiye’nin üretim üslerinden biri olan Bursa’da arazi rantlarından kafayı kaldırarak geleceği emanet ettiğimiz gençlerin bilgi ve donanımlarıyla ilgili çalışmalara imza atan, bilim insanlarıyla toplantılar düzenleyen, dijital dünyadaki gelişmeleri an be an izleyen, Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak zeki gençleri destekleyen, onlara güven aşılayan kaç kişi bulabiliriz…?

Kibirlenmeden, tepeden bakmadan, “Bizden habersiz kuş uçmaz buralarda” demeden, markalaşmanın önemini kavramış, araştırma-geliştirme yapmadan duramayan, siyaseten bağımsız, karakterli, kişiliği oturmuş, vergisini kaçırmayan, hibe krediler konusunda uzman, Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan, Çin, Kore ve Amerika’daki gelişmeleri izlerken notlar alan, gerektiğinde uzmanlarını silikon vadilerine yerleştiren, dijital dünyadaki kazançların farkında olan, dünyanın nereye doğru gideceğini görmek için verilerden yararlanan, bazı durumlarda ‘gizli çalışmalar yapmaya hazır’ kaç girişimci bulabiliriz? Kaç kişiyi siber insan yapabiliriz…?

Cebimizdeki kartların, elimizdeki ve evimizdeki cihazların sayısı hızla artarken; Arkasındaki teknolojilerin yazılımlarını geliştiren kişilerin yetiştiği okul ve ortamların daha iyisini hazırlamak için hazır mıyız…?

Uzaktan erişim sağlanan makinelerin, otomobillerin, traktörlerin, uçakların, kamyonların; Uçmaya hazırlanan her şeyin arkasındaki aklın oluşturmaya gayret ettiği, ‘Yeni Dünya Düzeni’nde yer almanın asgari koşullarını biliyor muyuz…?

Ya sürekli gelişmeye devam edeceksiniz ve durmayacaksınız; Ya da don-gömlek üretmeye devam eden, çiftçisi mutsuz, çalışanı sıkıntılı, komşuları huzursuz, Dünya Bankası’nın alacaklı olduğu ülkeler içine itileceksin… Maalesef oradan çıkış yok!

Milyonlarca insanın sörf yaptığı, oyun oynadığı, alışveriş sitelerine girdiği, arkadaş bulduğu, yemeğini ısmarladığı binlerce site içinden sıyrılmak pek de kolay değil artık. Uğraş istiyor, zaman istiyor, sosyal medyayı yönetmek gerekiyor, bilgi, birikim ve danışmanlık istiyor her şey… Eyyy! Türk insanı! Sen bu dünyanın neresindesin…?

Markalaşma, klasik ekonomi modelinden dijital dünyanın şekillendirdiği yeni nesil ekonomi modeline geçiş ve bu süreçte girişimcilerin dikkat etmesi gerekenleri biliyor musun…? Depreme dayanıklı mı evin, fabrikan, işyerin…?

Dijital dünya seni müşteri olarak bağladı farkında mısın…? Kaç markan var, kaçı uluslararası piyasalarda tanınıyor, Kaç tanesi milyarlarca dolar ediyor…? Kaç yazılım uzmanın var…? Kaç ülke sana gelip “Bizim de altyapımızı kurar mısın?” diye soruyor… Kaç ülke seni takdir ediyor…?

Gelecek Dijitalde ve Girişimcilikte” ise; 2010’lu yıllarda Türkiye’de bir şeylerin değişmeye başladığını fark ettiğinde ne yaptın…? “Bekle ve gör” politikasının ardından erimeye başladığını ne zaman anladın, geç mi kaldın…? Oğlun ve kızın tsunami dalgasından haberdar mıydı…? Şimdi ne yapıyorlar?

Türkiye’de start up’lara yatırım yapan iş insanları oldu. Sen, villa, iş merkezi, yat, kat, arazi, arsa, dolar mı aldın yoksa…? Eski ekonomi modelinden çıkarak daha çok teknoloji odaklı projelere yatırım yapıldığını öğren artık.

Sana şimdi yeni bir şey söyleyeyim de moralin düzelsin…

Türkiye’de de hem tüketicilerin, hem de geliştiricilerin mobil hyper-casual oyunlara ilgisi artıyor. Bu ilgi, global mobil oyun firmalarının Türkiye’de yeni yatırımlar yapmalarını sağlıyor. Haftalık oyun indirme sayısı 1 milyara ulaştı. Nüfusunun yüzde 51’i 25 yaşın altında olan ve aktif mobil oyuncu sayısı 22 milyonu aşan Türkiye’de bir fırsat var. CrazyLabs’ın geçtiğimiz yıl başlattığı ve oyun geliştiricilere eğitim, ofis ve finansal destek sağlayan hızlandırıcı programı CrazyHubs Mayıs’ta İstanbul’da açılıyor.

İşte sana fırsat. Gençlere ve sana yeni kapılar açılıyor…

CrazyHubs İstanbul için başvurular; crazylabs.com/crazyhubs/turkey/ adresinde başladı…

Geç kalma!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir