Bursa bugün önemli bir sınav verecek. Kentimizin en önemli markası Bursaspor için 3 bin 370 üye oy kullanacak.

Bu kentte doğan, bu kentte doyan, bu kentin nimetlerinden yararlanan 3 bin 370 kişi… Kaç kongre üyesi gelir, kaçı oy kullanır bilemem ama bugün, oy sandıklarının önüne giden her üyeye söyleyeceklerim var.

Hiçbir futbol maçını canlı izlememiş, futbolcu denildiğinde aklına belki bir-iki isim gelen, futbol takımlarını tanımayan, sokak aralarında top oynayan ve doğal olarak gürültü yapan çocuklara “hadi az ötede oynayın” diye bağıran yüzlerce hatta binlerce Bursalı var. Onların bile gurur duyduğu gerçek ise BURSASPOR’un şampiyonluğu olmalı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi devlerin önünde bitirilmiş bir lig ve efendiliğiyle tanınan Ertuğrul Sağlam’ın teknik direktörlüğü, rahmetli İbrahim Yazıcı’nın başkanlığı…

Altın dönem…

Bursa, sanayi, tarım, turizm ve tarih kenti. Şimdilerde yanına termal kent kimliği de ekleniyor. Bütün bu özelliklerinin yanında Bursa aynı zamanda bir spor kenti. A Milli takıma verdiği oyuncuları, kayakçıları, boksörleri, eskrimcileri, yüzücüleri, voleybolcuları, koşucuları, bisikletçileri, güreşçileri, masa tenisçileri, basketbolcuları ve daha onlarca dalda yetiştirdiği sporcularıyla Bursa gururlu. Futbol ise seyircisi ve destekçileriyle tüm branşların üzerinde ilgi görmeye devam ediyor.

Futbol; kendi medyasını, çalışma alanlarını, antrenörlerini, teknik adamlarını, oyuncularını, sanayisini ve ticaretini oluşturan dev bir sektör. Dünyada hemen her kentin futbol takımı var. 2 ya da 3 hatta 4 kulüp çıkaran kentleri de unutmamak gerek. Bu alandaki temel kıstas BAŞARI…

Yeşil-beyaz renklere bağlanan her oyuncu, transfer edilen teknik adamlar, açılan her yeni stadyum, sakatlanan her oyuncu, kazanılan ya da kaybedilen her karşılaşma kısaca atılan her adımın haber olduğu kaç sektör tanıyoruz ki…

Sakatlanma olmadığı taktirde bir oyuncunun A takımda oynayacağı süre ortalama 12-15 yıl… Beslenmesi, akciğer kapasitesi, antrenmanlardaki verimliliği, hızı, çabukluğu, ayak tırnaklarına gösterdiği ilgi, sosyal yaşamı, alışkanlıkları, uyuma süre ve kalitesi gibi daha onlarca özel durumu incelenen oyuncular, bir takımın geleceğine etki eder.

Pekala o zaman…

Bunca özellik isteyen oyuncuları seçen kişi kim?

TEKNİK ADAMLAR değil mi?

Peki teknik adamları kim seçiyor?

YÖNETİM KURULLARI VE DAHA ÇOK BAŞKANLAR…

Öyleyse başkanların da özellikleri olmalı mı?

OLMALI.

Düşünsenize… Parası olan ancak iş yapamayan ne çok arkadaşınız, tanıdığınız var değil mi… Hatta iş bilmediği için babasının işini batıranları ne çabuk unuttunuz.

Bursa’nın markası BURSASPOR’u yönetecek kişiyi seçerken sadece PARAYA BAKMAMANIZ GEREKTİĞİNİ ANLADINIZ…

Bugün atacağınız her oy, kentin geleceğine de atılmış bir oydur.

Vizyonu olan, Bursa’yı tanıyan, liderlik özellikleriyle öne çıkan, konuşmasında ileriyi gösteren, Avrupa hayaliyle yanıp tutuşan, başarının nasıl kazanılacağını bilen, kurduğu ekipteki kişilerle aynı frekansı tutturan, sponsorluklarıyla takımı kurda kuşa yem yapmayacak, futbolun bir seyir ve barış oyunu olduğunu unutmayan kişiye oy verin.

BURSASPORLULAR ellerinizdeki zarftan çıkacak ismin etrafında kenetlenecektir. Uçuk kaçık fikirlere değil, ayağı yere basan projelere kulak kabartın. Kenti rezil edecek, kentte dikili ağacı olmayan insanları siz zaten tanıyorsunuz.

BUGÜN DOĞRU ADAYA OY VERME ZAMANI.

İşte listeler:

RECEP BÖLÜKBAŞI: Nihat Sapan, Hasan Gülayan, Nejat Çölek, İlyas Acar, Recep Güzeldağ, Yahya Bahadır, Abdülkadir Özgörüş, Enver Kumova, Sadettin Garip, Ali Turan, Sezer Sezgin, Ali Büyükkurt, Alper Tunga Çevik, Nihat Akınoğlu.

Mesut Mestan: Çağlar Yonca, Ekrem Pamuk, Emre Akçil, Fevzi Çağlayan, İbrahim Alagöz, Mustafa Bakır, Mustafa Erkan Çetinkaya, Nazım Kapıcıoğlu, Nihat Arı, Nihat Çeçener, Nurettin Göler, Salih Top, Şentürk Turan, Yusuf Arslan.

Cüneyt Özkan: Serdar Avcı, Yusuf Ertan, Hasan Kumru, Necati Ceylan, Ahmet Bozdemir, Sadık Kutlucan, Murat Çalıkapan, İslam Muröz, Numan Çatmakaş, İsmail Yurtoğlu, Ömer Aksoy, Mesut Torun, Müjdat Gürsoy, Ferhat Daysalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir