Türkiye’nin tekstil, konfeksiyon (bebe ve çocuk dahil) üretim merkezleri içinde en önde gelen illerden biri olan Bursa, konvansiyonel yatırımlarının yanına yenilikçi bakış açısına sahip, inovatif genç girişimciler arıyor.

Çağımız artık; Ürünlerinde nano teknoloji kullanan, teknik tekstil konusunda Ar-Ge yapan, tek kullanımlık malzemelerin kullanıldığı yerleri bilen, sağlık için gereken tekstil malzemeleri konusunda yetkin, modadaki gelişmeleri yakından izleyen, üretiminde doğal malzeme kullanan, ozon tabakasındaki deliği büyütmeyecek kimyasalları tanıyan, yer altı sularına atık bırakmayan, işçisine çağdaş haklar sağlayan ve hayata pozitif bakan insanların at koşturduğu bir yer.

Düşünen, uygulayan ve pazarlayan yeni bir grup genç gerekiyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de geleceğe yürüyen gençleri bulmak, geliştirmek ve dünya ile rekabete hazırlamak amacıyla Techxtile Start-Up Challenge düzenledi.

Bu yıl koronavirüs nedeniyle tüm sürecin online ortamda gerçekleştirileceği etkinlik, girişimcileri potansiyel yatırımcılar ve birlikte iş yapabilecekleri üreticiler ile bir araya getirmeyi hedefliyor. Başlı başına hayırlı bir iş…

GENÇLERE ÖZEL İLGİ

Tekstil sektöründe teknolojinin tasarımla buluştuğu özel ürünlerle küresel pazarda söz sahibi olmak istediklerine vurgu yapan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin, baştan ve çalışarak oluşturdukları hedeflere ulaşabilmek için yenilikçi fikirler ve cesaretli girişimcilere ihtiyaç olduğunu, Techxtile Start-Up Challenge’a katılan tüm girişimci ve girişimci adaylarının, her aşaması ödül niteliğinde olan bir süreçten geçeceğini açıkladı.

20 EKİM 2020 SON GÜN

Son başvuru tarihini 20 Ekim 2020 olarak açıklayan UTİB Başkanı Engin, en fazla kadın çalışanın bulunduğu tekstil sektöründe, kadınları girişimci olarak da görmek istediklerini belirterek, Techxtile Start-Up Challenge programında bu yıl kadın girişimcilere sunulacak özel ödül ile en yüksek puan alacak kadın girişimciye bir yıllık ofis kirası ve muhasebe desteği ile ARYA Kadın Platformu’na da yıllık üyelik sağlanacağını söyledi.

Demek ki, dünyada ilk kez seçme ve seçilme hakkı tanınan, annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz, yengelerimiz, anneanne, babaanne, hala ve teyzelerimizin biraz daha hayata karışması, yön vermesi ve barışa katkı koyması gerekiyor.

Dünyada en çok tanınan ve sevilen Türk Şairi olan Nazım Hikmet, Kadınlarımızı;

Korkunç ve mübarek elleri,
İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle,
Anamız, avradımız, yarimiz.
Ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen.
Ve soframızdaki yeri,
Öküzümüzden sonra gelen kadınlarımız…”
diye tanımlamış…

Şimdi o kadınlar ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş bir ülkenin temel taşları oldular… Doktor, mühendis, hemşire, öğretmen, pilot, eczacı, öğretim üyesi, bilim insanı, çiftçi, yazılımcı, gemi kaptanı ya da şoför olarak büyük Türkiye’nin geleceğinde alın terleriyle katkıda bulunuyorlar.

Tekstil sektörünün gizli kahramanları da yine kadınlar…

KİMLER KATILABİLİYOR?

Techxtile Start-Up Challenge’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya yabancı uyruklu 18 yaşını tamamlamış öğrenciler ve mezunlar proje başvurusu yapabilecekler. Araştırmacı, akademisyen, kamu veya özel kurum çalışanları, girişimci adayları, inovasyon yapan ekipler ile start-up sahipleri veya kurucularının da proje gönderebileceği yarışmaya, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile özel şirket sahipleri veya kurucuları da katılabiliyorlar.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye; http://www.techxtile.net/ adresinden ulaşabilirsiniz…

Daha yaşanabilir dünya için herkese büyük görevler düşüyor. İşe; maske takarak başlayın, iyilik yapmayı unutmayın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir