Yenileşim; TDK Sözlüğünde; “Değişen koşullara uyabilmek için toplumsal, kültürel ve yönetimsel ortamlarda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması, yenilik, inovasyon” olarak tarif ediliyor. Yaşam koşullarını iyileştirmenin tek yolu…

Yenileşimi bilim ve teknoloji çalışmaları da tetikleyebilir… Yenileşim sürecinde projenin amacının belirlenmesi, projenin tasarımı, Ar-Ge aşaması, örnek üretimi ve deney yapılması gerekir. Ortaya çıkan ürün, zaman içinde seri üretime alınır…

Gelişmek için yenileşim, gerek ve şarttır

Ülkenin daha da ileriye gitmesi, yaşamın kolaylaştırılması ve verimliliğin artması amacıyla harekete geçen 41 yaşındaki Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) daYenileşim Ödülü” vermeye hazırlanıyor… İyi de yapıyor…

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursalı firmaları, bu yıl 4.’sü verilecek olan ‘Ödül sürecine katılmaya davet ederken oldukça heyecanlıydı…

Gelişmenin anahtarını buldukların söylemeliyim.

Her 2 yılda bir verilen ‘Yenileşim Ödülü’, Türkiye’nin lokomotif kenti olan Bursa’nın gelecekteki sektörlerini belirleme niteliği taşıyor. ‘Liderlik, stratejinin yönetimi, bilgi, işbirlikleri ve diğer kaynakların yönetimi, çalışanların yönetimi, süreç yönetimi ve sonuçları’ gibi 6 temel ölçütün ince elenip sık dokunduğu sürece dahil olacak firmalar, uzmanlarla birlikte hareket etmek zorunda… Bir başka anlamda; alanında söz sahibi uzmanlarla çıkılan bir yolculuktan bahsetmemiz daha doğru.

BUSİAD Başkanı Türkay, BUSİAD Evi’nde düzenlenen basın toplantısında, geçen yıldan başlayan gençleşme ve kadınların ağırlığının artırılması yönündeki çabaları, bu yıl daha da hızlandırdıklarını söyledi. Türkay, “Ayrıca 2019 yılını bizler, gelecek ve eğitim teması üzerine planlamaktayız. Bu doğrultuda 40 yıl içinde yaptığımız, Bursa ve Türkiye’de ses getiren çalışmalarımıza, yenilerini eklemek istiyoruz. 9 yıldır çok önemli bir etkinlik haline gelen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu ve Yenileşim Ödülü’ne de özel bir önem veriyoruz” diye konuştu.

BUSİAD’ın gençlere ve kadınlara özel önem vermesini ayakta alkışlıyorum, bu düşüncenin kentte yaygınlaşmasını istiyorum.

Dernek, ara elemandan, Ar-Ge Mühendisi ve Dijital Dönüşüm Mühendisi Yetiştirme Programlarına kadar birçok eğitimi uzmanlardan alan gençlerin de adresi aslında… Düşünen, tasarlayan, üreten insanlarla ayakta kalacağımızın farkındalar. Bu duyarlılık, içimizi ısıtıyor…

Yenileşim Ödülü’ne başvurmak çok kolay… www. busiad.org.tr adresine girerek ödül sürecini başlatabiliyorsunuz.

YATIRIM ZAMANI

Toplantıda Bursa ekonomisi, enerji, otomotiv ve tekstil gibi temel konularda da görüşlerini açıklayan BUSİAD Başkanı Türkay, Bursa’nın tekstil ve otomotivde ciddi bir birikimi olduğunu hatırlatarak; “Batılı dostlarımız (!) Türkiye yerine Romanya, Fas, Mısır ve hatta Suriye’yi tekstilde alternatif ülke yapmaya çalıştı ama olmadı. Çünkü, bizdeki bilgi ve sanayi birikimi oralarda yok. Ayrıca biz çok esnek hareket edebiliyoruz. Zamana ve zemine uygun üretimde öndeyiz” dedi.

Türkay’ın; “Yatırım için en doğru zaman. Şimdi yatırım yapılırsa işler açıldığında yaptığınız yatırım da oturmuş olur. Durgunluk dönemi yatırım için en uygun zamandır…” sözleri kulaklara küpe olsun…

NOT: KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ

Yarın Bursa’da; kangrene dönüşen “Kentsel dönüşüm” konusunda çok önemli bir buluşma var.

Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığım, Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD), 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü, saat 10.30’da BTSO Konferans Salonu’nda bir panel düzenliyor. Panelin konuşmacıları; Mimarlar Odası Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, Şehir Plancıları Odası Şube Sekreteri Hakan Karademir, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur…

Bekliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir