Bir kentte hem İtalyan, hem Fransız hem de Alman otomotivciler varsa; o kentin sırtı yere gelmez… Bir kentte girişimcilik ruhu hep genç kalıyorsa; o kente karada ölüm yok demektir. Bir kentte ana sanayiciler için yan sanayiciler atağa geçmişse; yüzde 100 yerli otomobil için bir babayiğit çıkacak demektir…
Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB’nin yöneticileri, dünyadaki otomotiv ana ve yan sanayicilerini kentimizde bir araya getiren dev bir organizasyona imza atmak üzere kollarını ve bacaklarını taşın altına koydular.
Organizasyonun adı;
Automotive Meetings, Manufacturing & After Market.
Kısaca “Dünya Otomotiv Buluşmaları” diyebiliriz… 14-16 Kasım tarihleri arasında Bursa’ya geliyorlar. Alacaklar, inceleyecekler, görecekler, kenti tanıyacaklar…
Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz’ı tebrik ederek başlamak istiyorum. Sektörlerin nabzını tutuyor ve kümelenme çalışmalarına tam destek veriyor. Demek ki önümüzdeki yıllarda Bursa’da bir ‘Savunma Sanayi Fuarı’ görebileceğiz… Ya da ‘Raylı Sistemler ve Ulaşım Fuarı…
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Durmaz, 28 ülkeden 100’den fazla ve Türkiye’den de 120’nin üzerinde sektör liderinin katılacağı organizasyona büyük önem verdiğini söyledi. 3 gün boyunca otomotiv konuşulacak Bursa’da. Dünya otomotiv devlerinin temsilcilerini göreceğiz, dinleyeceğiz, yeni modelleri, trendleri anlatacaklar… Yan sanayiciler de sipariş alacaklar, sektörü ileriye taşımanın yollarını keşfedecekler… Gelişmeleri birinci ağızdan dinlemek ve imza yetkisi olan kişilerle Bursa’da konuşmak az şey değil.
Etkinliğin dünyada daha önce sadece Meksika, Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenmiş olduğunu hatırlatırım. Bursa’nın gücünü anlayın iş insanları…
Japonya’dan AISIN, Toyota Boshuku, Toyatatsu, Denso; Rusya’dan Maz, Kamaz, Lada; Fransa’dan Gazelle; Almanya’dan BMW, İran’dan Khodro, Saipa, Sapco gibi firmalar Bursa’da olacaklar.
Oyak Renault, TOFAŞ, Karsan, Yazaki, Bosch ve Valeo Bursa’dan; Honda, Otokar ve Vestel gibi devler de Türkiye’den katılım sağlayan firmalar olarak dikkati çekiyor… Yeni katılımlar da olacakmış. Oteller hazır, yemekler hazır, Bursa hazır…
Bursa OSB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın organizasyonunda yeni işbirlikleri kurulacağına yürekten inanıyorum. BOSB Yönetim Kurulu üyeleri Ali Türkün ve Özcan Gök ile organizasyon için aylardır ter döken Nilay Durukan ve Zafer Pehlivan ile bölge müdürü Türker Ertürk’ün hazır bulunduğu toplantıdan bir de sürpriz de çıktı…
Gelecek olan konuklara, kentin duayen sanayicisi Fahrettin Gülener’in torunu ve arkadaşlarının ürettiği ‘telden arabalar’ hediye edilecek. İşte Bursa farkı, işte el işinin değeri…
Xxx
Şiir gibi 3 gün…
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nde, kentin her yanından dizeler fışkırmaya başladı; yıkanmayı unutmayın… Dün ‘Şiir Kulesi’nin açılışıyla başlayan 15 Ekim tarihine kadar devam edecek etkinlikte; 4 ülkeden ve Türkiye’den 14 şairle zaman geçireceksiniz, öğrenecek ve onları dinleme fırsatı yakalayacaksınız…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman ve Adil Kayaoğlu ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın da hazır bulunduğu toplantının gerçekleştiği ‘Üç Fidan Parkı’nda her yerden şiir yağıyordu. Dönüşümden elde edilen kartonlara yazılmış onlarca şiir onlarca şair…
Ali Özgür Özkarcı, Altay Öktem, Ataol Behramoğlu, Aurelia Lassaque, Çağla Meknuze, Efe Duyan, Emel Kaya, Heike Fiedler, Mel Kene, Neslihan Yalman, Serdar Ünver, Turgay Fişekçi, Yasuhiro Yotsumato ve Zeynep Köylü’yü yakından tanımak, şiirlerine dokunmak için festivale gidin. BAOB Oditoryum, 3 Fidan Parkı, Konak Kültürevi ve Gölyazı sizi bekliyor…
Festivalin kapanış gecesi olan 15 Ekim’de de Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya BAOB Oditoryum’da sahne alacak.
Daha ne olsun…