TOSYÖV Bursa’da Korkmaz dönemi
Geçen hafta Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği’nin 20. Genel Kurulu gerçekleştirildi ve bir dönem omuz omuza ‘sayfa sekreterliği’ yaptığım iş arkadaşım İsmail Korkmaz, derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi. Sevgili Korkmaz’a başarılar dileyerek öncelikle vakıf hakkında elimden geldiğince bilgi vermek ve bu çalışkan vakfı sizlere anlatmak istiyorum bugün.
Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma mücadelesinde etkin rol alarak, bu mücadelenin toplumun tüm katmanları tarafından benimsenmesine çalışan bir sivil toplum kuruluşu. 1989 yılında Ankara’da kurulan vakfa bağlı 22 il derneği var.
TOSYÖV yöneticileri bir işe el atarken üyelerinin karşılaştığı sorunlara göre pozisyon alıyor. Bu amaçla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) genel kurul üyeliği, çok önemli bir adım olarak görülmeli. Kredi Garanti Fonu’nun hayata geçmesinde etkin rol almışlar örneğin.
EMSU’nun (Avrupa KOBİ Birliği) başkanlığı, CESCE (Danışmanlık Hizmetleri Avrupa Komitesi) üyeliği, ISCB (Uluslararası Küçük İşletmeler Konferansı) yönetim kurulu üyeliği, ECSB (Avrupa Küçük İşletmeler Konseyi) başkan yardımcılığı, WASME (Dünya KOBİ Asamblesi) başkanlığı da yapan vakıf, aynı zamanda KOBİ’lere yönelik hemen her konuda görüş ve rapor hazırlayarak hükümete, bakanlara ve ilgili tüm bürokratlara ulaştırıyor.
TOSYÖV’ün temel amacı KOBİ’lerin sorunlarına çözüm bulmak. Girişimcilerle, girişimci olmak isteyenlerin yanındalar. Bu konuda öncülük ederek çalışmalar düzenlemek ve desteklemek, KOBİ’lere ulusal ve uluslararası piyasalarda güçlü birer yapı kazandırmak gibi geleceğe yönelik projelere imza atıyorlar. Türk gençlerini girişimcilik konusunda bilinçlendiriyorlar.
Yıllar önce ben de vakfın davetlisi olarak Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelmiş ve ‘Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri’ paylaşmıştım. Öğrencilerin sorularıyla şekillenen interaktif toplantı, bana da çok şey kattı o zamanlar. Gençlerin ilgilendiği alanları tespit etmiş ve gazetedeki ekonomi sayfalarını oluştururken gençlere yönelik haberlere daha çok yer vermeye başlamıştım.
TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği ise 23 Kasım 1990 yılında kuruldu. Sırasıyla Mustafa Karaer, Atilla Parlamış, Memiş Yılmam, Habil Duran (iki ayrı başkanlık dönemi), Naci Süzgün ve İsmail Hakkı Kavurmacı dernek başkanlığı yaptılar. Şimdi de 2 yıllığına İsmail Korkmaz dönemi başladı. Tanıdığım Korkmaz, disiplinli, çalışkan, duyarlı, tuttuğunu bırakmayan, takım elbise giyen, kravat takan, aile babası sıfatıyla elinden geleni yapan, kalbi Türkiye için çarpan, dünyada olup bitenlere duyarlı olan, iletişimi güçlü, nerede ne yapması gerektiğini bilen gönlü genç bir arkadaşım.
Korkmaz ve yeni yönetim kurulu üyeleri; İlker Duran, Gül Çiçek Zengin Bintaş, Özgür Morkan, Hülya Çiçekçi, Semih Yiğit, Esra İnhanlı, Bayram Ali Özdemir, Mustafa Ekinci, Yasemin Meriç, Fatih Norman, Ali Sinan Duran ve Bahadır Celal Manasoğlu ile birlikte başarılı çalışmalara imza atacaklardır…
TOSYÖV Bursa’nın 20. Genel Kurulu’nda bir ilk de gerçekleşti Dernek, ‘TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi’ aldı.
Başkan İsmail Korkmaz’ın da dile getirdiği gibi; Dernek bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kentimizin sosyo-ekonomik gelişmişliğine katkısını gelecekte daha da artıracak, KOBİ’lerin ve girişimcinin sesi olmaya devam edecektir.
NOT: Babası Dursun Sarıbal’ı sonsuzluğa uğurlayan CHP Milletvekili Orhan Sarıbal’a buradan başsağlığı ve sabır diliyor; kongrede yaptığı konuşma için de tebriklerimi sunuyorum… Birleştirici bir dil her şeye bedel…