Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde düzenlenen ve Bursa iş dünyasının ortak görüşlerinin deklare edildiği, “Bursa İş Dünyası Milli İradeye Sahip Çıkıyor” toplantısı, büyük bir katılımla gerçekleşti. 82 kurum ve kuruluşun başkan ve üyelerinin hazır bulunduğu toplantının mottosu da “Güçlü Demokrasi Güçlü Türkiye” olarak belirlenmişti. Toplantıya katılan dernek başkanlarını da sayarsak eğer 132 başkanlı dev bir toplantıya tanıklık ettik dün.

BTSO, darbe teşebbüsünün başladığı 15 Temmuz 2016’yı, 16 Temmuz 2016’ya bağlayan gece saat 00:03’de resmi internet hesabından “demokrasiye kast edenlerin karşısında” olduğunu bildiren “ilk oda” olarak tarihe geçmişti. Basın açıklaması da aynı gece 03.10’da mail adreslerimize düşmeye başlamıştı…

Türkiye’yi ayakta tutan iş dünyasının temsilcilerinin ellerinde Türk bayrakları vardı. Takım elbise giymiş, kravat takmış, tıraş olmuş erkeklerle etek ya da pantolon giymiş çağdaş görünüm içindeki kadın girişimcilerin yan yana olduğunu görmek çok hoşuma gitti. Uzun süredir az katılımla gerçekleşen Meclis toplantılarını izleyen bir gazeteci olarak omuz omuza vermiş diri bir topluluk gördüm dün.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın okuduğu açıklamada birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Hain darbe girişimine karşı tek ses olduklarını bir kez daha duyduk.

Dün çok önemli öneriler de dile getirildi. 81 vilayete demokrasi anıtları inşa edilmesini istemeleri ‘bir ilk.’.

BTSO, ayrıca Ömer Halisdemir adına her yıl demokrasi ödülü vermeyi de taahhüt etti. Şehit Ömer Halisdemir’i birlikte hatırlayalım.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) görevliyken, şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, hain darbe girişiminin engellenmesinde rol oynayan sembol isimlerden biri.

FETO’cu darbecilerin Ankara’daki hedeflerinden biri TSK’nın en seçkin birliklerini barındıran Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) olmuştu. Güneydoğu’da görevli darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi, askeri uçakla Ankara’ya gelmiş, darbecilerin harekete geçmesiyle Terzi, beraberindeki 20-30 kişilik silahlı ÖKK’ya gitmişti.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, o an eşiyle Gazi Orduevi’nde olan komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’yı aradı: “Komutanım başlarında Terzi Paşa olan bir grup makamınızı teslim almaya geldi” dedi. Aksakallı, “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum” talimatı verdi. Aldığı emrin ardından silahını çeken Halisdemir, “Komutanımın emri, sizi içeri alamam” dedi. Darbeci general Terzi ise Halisdemir’e “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız” cevabını verdi.

Yaşanan tartışmanın ardından Astsubay Halisdemir, darbeci general Terzi’yi alnından vurdu. Terzi, helikopter ile kaldırıldığı GATA’da ölürken, kahraman Astsubay Halisdemir şehit edildi. Olay sonrası çıkan çatışmalarda Terzi’nin yanı sıra 7 darbeci subay daha öldürülürken, 36’sı teslim alındı.

BTSO, darbecilere geçit vermeyen şehit Ömer Halisdemir’i unutmamış ya daha ne diyeyim “helal olsun…”

15 Temmuz tarihinin ‘Demokrasi Bayramı’ olarak kutlanmasını da isteyen iş dünyası, Bursa Demokrasi Meydanı’na bir ‘Demokrasi Anıtı’ inşa edilmesi için de hazır.

BTSO Başkanı Burkay’a özel olarak; “Fethullahçı işadamlarına karşı operasyon yapılmasına destek verir misiniz?” diye sordum. Çok net yanıtladı; “Terörist olanlara aman verilmesin. Türkiye temizlensin…

Bursa tüm kurum ve kuruluşlarıyla demokrasinin yanında yer aldı. Üretmeye, çalışmaya ve alışverişe devam. Bu dönem de geçecek ve ülkemiz, ‘daha yaşanabilir ülkeler’ arasındaki yerini alacaktır.

Umudunuzu yitirmeyin…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir