İlk şubeyi hatırlıyorum; Yeşilyayla’da 1995 yılında açılmıştı. “Neden Bursa’da karar kılmışlardı? O güne kadar neler yapmışlardı? Ürünleri neden bu kadar ucuz ve tazeydi?” gibi sorularla epeyce terletmiştik Hıdır Şaylı’yı… 21 yıl içinde 80 şubeye ulaştılar. Bilecik ve Bozüyük şubeleri de geleceğin şirketi olacaklarına işaret ediyordu.

… Sonra geçen hafta üzücü bir olay yaşadı aile. Bursalıların yakından tanıdığı ‘Hıdır ağabey’ sonsuzluğa uğurlandı…

Öyle oldu böyle oldu” gibi haberlere değinmeyeceğim. Aileden yapılan açıklamayı esas kabul ediyorum. Dedikodular, ‘bir an önce verelim’ telaşı ile düşülen yanlışlar da ilgimi çekmiyor. Acısını yaşayan aileye saygı duymak gerek…

Elim olayın ardından 80 şubeli bir alışveriş markasının tepe yönetimi de değişti doğal olarak. Şaypa AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şaylı oldu.

Perakende sektöründe önemli bir paya sahip olan Şaypa’nın yönetim kurulu başkanlığı görevine aile fertlerinin ortak kararıyla seçilen Yusuf Şaylı ilk açıklamasında, “Türkiye ve Bursa perakende sektöründe 90 yıllık bir tecrübeyle yoluna devam eden Şaypa, başarı çıtasını her geçen gün daha yukarı taşımaktadır. Bugün 80 mağazamız ve 2 bin 500 çalışanımız ile sektörümüzün lokomotifiyiz” diye konuştu.

Bursa’nın ilçelerinde ve hemen her köşede rastladığımız Şaypa mağazaları, doğru adımlarla Marmara bölgesinde hızla yayılacaktır. Hata yapma lüksleri yoktur ve Bursa adını gururla taşıyacaklardır.

Bir dönem sonra belki de uluslararası bir zincir gelir ve alır, bilemem. Dünyanın en büyük alışveriş markaları hızla büyüyen Bursa’da yatırım düşü içinde olmalılar. Belediyelerin, mülki ve idari amirlerin bakış açılarında ‘yerellik’ olmak zorunda.

Eğer kararlar yanlış alınırsa ‘yerel marketler’ bir bir kapanır ya da el değiştirir. P&G ve Lever gibi dünya devleriyle savaşacak gücü olmayan marketlerin korunup, kollanması gerekir…

Xxx

Gemlik Gübre’den atak

Türkiye’nin en büyük gübre üreticilerinden Gemlik Gübre Sanayi AŞ yetkilileri, hız verdikleri Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak patlama oranı sıfır olan gübre üretti. Bakanlık onayını sunulacak örneklerin onay almaması durumunda 1000 kişinin çalıştığı fabrika kapılarını kapatacak.

Terör nelere mal oluyor anlayın!

Hatırlayın; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde terör olaylarında patlayıcı maddelerin güçlendirilmesinde kullanıldığı gerekçesiyle nitrat içeren gübrelerin satış ve sevkiyatını yasaklamıştı. Kararın ardından çıkmaza giren gübre fabrikaları da üretime ara verme kararı aldı…

Gemlik Gübre Sanayi AŞ Pazarlama ve Satış Genel Koordinatörü Bilal Yüksel, Türkiye ve dünyada en fazla kullanılan gübre çeşidinin amonyum nitratlı gübreler olduğuna dikkati çekerek, geliştirdikleri yeni ürüne güvendiklerini belirtti…

Türkiye’de 5 milyon 500 bin ton gübre tüketiminin yaklaşık 2 milyon tonunu amonyum nitratlı ve kalsiyum amonyum nitratlı gübreler oluşturuyor. Terör örgütleri, özellikle amonyum nitratlı gübreleri 200 kilogram ile 1.5 tona kadar patlayıcı olarak kullanıyor.

Umarım nitratlı gübre konusunda akılcı bir yol bulunur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir