Hastane ve yatak açığı kapanmalı
Covid-19 için alınması gereken tedbirler içinde sayılan maske-mesafe-hijyen konusunda azami dikkati gösteren (!) Türk halkının virüs kaptıktan sonra gideceği ve tedavi olacağı tek bir yer var; Hastaneler…
Öncelikle donanımlı bir hastane gerekiyor. Acil girişi, poliklinikleri, laboratuvarı, yoğun bakım ünitesi, profesörleri, doktorları, hemşireleri, hasta bakıcıları, temel tıp bilimlerinden mezun uzmanları ile öne çıkmalı hastane.
Her nerede yaşarsanız yaşayın; bölge nüfusuna göre planlanır hastaneler. Yıllar içindeki doğum ve göç sayıları alınır, salgın hastalıklara göre de kritik görevlere atamalar yapılır… Bursa’da yeterli yatak sayısı sorununu, Şehir Hastanesi ile kapatma yoluna giden merkezi hükümetin, bir süredir unutulan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için atacağı adımlar olmalı…
TEK ÇİVİ ÇAKILMADI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, bu konuda iki ayrı tarihte basın toplantısı düzenleyerek, yetkilileri uyarma görevini yerine getiriyor…
Acemler semtindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumuna çok yakın bir alanda yükselen hastane inşaatı, hepimizi üzüyor… Hem yeri yanlış hem de gelecekteki trafik karmaşası gözümü korkutuyor… Radikal bir karar gerekiyor. Ya stadyum taşınmalı ya da hastane… İnşaat devam edecekse eğer, stadyum mutlaka kentin batısında, metro ile ulaşılabilecek bir yere gitmeli…
Karaca, bu yılın şubat ayında CHP İl Başkanı seçildikten sonra ilk basın açıklamasını Bursa Ali Osman Sönmez (AOS) Devlet Hastanesi önünde yapmıştı… 7 ay sonra hastane inşaatına tek bir çivi dahi çakılmamış olması da soru işareti yaratıyor…
İl Kadın ve Gençlik Kolu başkanları ile İl Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Karaca; “Bursa, AK Parti döneminde kamu yatırımları açısından son derece şanssız bir il oldu. Siyasi iktidara hak etmediği bir destek veren Bursa, maalesef bunun karşılığını yatırım olarak alamıyor. 18 yıllık AKP iktidarında Bursa kent merkezine yeni yaptıkları bir tane devlet hastanesi yok. Adına şehir hastanesi dedikleri, şehrin 20 km. dışına yaptıkları hastaneye sağlık erişiminde Bursa halkı zulüm çekiyor” dedi…
110 dönümü bulan askeri tesislerin bulunduğu alanın devri yapılarak, 750 yataklı AOS Devlet Hastanesi’nin inşaatına başlandığını, Çekirge Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Memleket Hastanesi’nin buraya taşınacağının açıklandığını hatırlatan Karaca; “Bursa’da çok ciddi ölçüde hastane sıkıntısı var. Sanıyorum bağışçı ailenin bağışı bittikten sonra inşaat durdu. Burası çürümeye terk edildi” diye konuştu…
Doyurucu bir açıklama gelmediği sürece, CHP İl Başkanı Karaca’nın kamuoyuna aktardığı hemen her şey gündeme taşınacak. Demokrasilerde muhalefetin asli görevlerinden biri de ‘Yanlışa yanlış, eksiğe eksik demek…’
XXX
15 yılda 500 milyar dolar geldi
ancak şimdi çıkmaya başladılar!
Hatırlayın; Üretim merkezleri Türkiye’de olan ancak merkezleri ülke dışında olan şirketler başta olmak üzere uluslararası devlerin Türkiye’yi bölgesel üs seçerek, Ortadoğu, Orta Asya, Kuzey Afrika, Balkanlar gibi bölgelere yönelik faaliyetlerini Anadolu toprakları üzerinden yürütmesini sağlamak amacıyla yeni adımlar atılmıştı…
İlk akla gelen ise vergi teşvikleri oldu ve işe yaradı…
Bu aşamada Türkiye’ye 500 milyar dolar girdi.
Biz bu parayı daha çok inşaat sektöründe kullandık ve kentlerin silueti hızla değişti… Vatandaşlık hakkı da verdiğimiz yatırımcılar için valiliklerde danışma ofisleri dahi açtık. Yol gösterdik onlara…
Ancak onlar şimdi ülkeden çıkıyorlar.
Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Yunanistan, GKRY ve İsrail’in anlaşmasına biraz da bu gözle bakın.
Ekonomimizi vuruyorlar!