18 Haziran 1987 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen yasayla Büyükşehir ilan edilen Bursa Belediyesi, üzerinden geçen 33 yıl boyunca alınan iyi, doğru ya da yanlış kararlarla bugüne kadar geldi.

Bursalılar, rahmetli Ekrem Barışık döneminde temizliği öğrendi, çöp poşetleriyle tanıştı… Tophane kazıları ve bulunan 300 sikke ile hatırlıyorum o günleri… Merhum Teoman Özalp döneminde sakin bir dönem geçirdik… 5 taksi plakası sahibi olduğu iddia edilmiş, oldukça yıpratılmıştı…

Erdem Saker ile kentin altyapısı tümden elden geçti. Ağaçlandırma, yakın çevre yolu ve Bursa Anayasası çalışmalarıyla hafızalarda yer etti. Erdoğan Bilenser ise son derece dikkatli bir süreç geçirdi. Daha önce anlaşmaları yapılan ‘Hafif Raylı Sistem’ için elinden geleni yaptı ve Bursa ulaşımda yeni bir süreci yaşamaya başladı…

Sonra rahmetli Hikmet Şahin geldi… İnegöl’ün ağırlığı hissedilmeye başlandı… Uyumlu ve iddialı bir dönem geçirdi. Ardından Recep Altepe Bursa’yı yönetmeye başladı… Tecrübeliydi, iktidar gücünü de arkasına alarak kararlar aldı ancak Doğanbey TOKİ Konutları gibi olmaması gereken işler oldu… Atatürk Stadyumu yeni yerine ‘Atatürk’ olmadan taşındı… Aynı bölgeye yoğunluğu artıracak hastane kararı da yanlıştı…

2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına İnegöl kökenli Alinur Aktaş seçildi… Yaklaşık 2.5 yıl oldu… Kenti tanımak için süre harcadı, geceler boyu toplantılar yaptı, gezdi, gördü, dinledi… 5 milyar liralık borcun altına girdiğini açıkladı. Sonra ödemeye başladı… İlk yılın sonunda borç 4 milyar liraya düştü. Bu arada, Yalova Yolu’nda daha önce başlayan hafif raylı sistem inşaatı durdu… Davalık konular vardı. Ulaşım için master plan çalışmaları, spor salonları, asfalt yenileme, Millet Bahçesi, Kent Ormanı gibi çalışmalar yaptı. Ekibini yeniledi. Ulaş Akhan, Genel Sekreter olarak işe başladı…

Aktaş, geçtiğimiz 19 Haziran 2020 tarihinde, hem geçmiş döneme ait bilgilendirme hem de geleceğe damga vuracak projeler hakkında bilgi vermek amacıyla Covid-19 Pandemisi sonrası ilk basın toplantısını gerçekleştirdi…

Sınırlı sayıda gazetecinin katıldığı Gölpark’taki toplantıya, Milletvekilleri Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa 1.5 saat Bursa’yı konuşan; Bakanlıklar düzeyinde de verilen talimatların gereği ayrıntılara girdiklerini aktaran Aktaş, şimdilik 7 büyük projeye başlayacaklarını anlattı…

ATATÜRK SPOR SALONU YIKILIYOR

Atatürk Stadyumu’nun yıkılması ile ortaya çıkan alanda Millet Bahçesi’ni hayata geçiren belediye, 31 Temmuz 2020’ye kadar hemen yanında bulunan spor salonu ve yüzme havuzunu da yıkacak… İleri bir tarihte Atatürk Lisesi de yıkılacak… Bu konu, soru-cevap bölümünde, lisenin ‘Koruma Derneği’ kurucusu Osman Gürçay’ın sorusu ile ortaya çıktı… İlginçti…

HANLAR BÖLGESİ

Vizyon projelerden biri de Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi çevresinin açılmasıyla ilgili proje oldu. 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Pirinç Han’ın önündeki binaların yıkımı için ihale yapılacak. YKM binası ise şimdilik kalacak… İŞKUR ve Kızılay binaları gidiyor anlayacağınız…

T2 HATTI

T2 tramvay hattında süreç hızlanacak. Toplamda 8100 metre uzunluğundaki hattın alt ve üst yapıları için ihale 31 Ağustos 2020’ye kadar bitecek. 2021 sonunda işlemesi planlanıyor…

HER YERE MİLLET BAHÇESİ

Çelik Palas Otelinin arkasındaki 39 dönümde yıkılacak devasa kütlenin yerine; Doğanbey TOKİ konutlarının orta yerine ve Gökdere’ye ‘Millet Bahçesi’ geliyor…

ORDUEVİ KALKIYOR

Osmanlı’nın ilk sarayı olan ve halen üzerinde Orduevi bulunan Bey Sarayı ortaya çıkarılacak. Orduevi bulunduğu yerden taşınacak, ancak nereye gideceği henüz belli değil.

Bursa’nın yeşilini ve kimliğini koruyacak her projeye destek veririm. Sellere ve depreme dayanıklı yapılanma zamanı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir