Bursa oteller kenti olarak anılmak için tüm izinleri, planları ve yatırımcıları hazır bir il olarak yoluna devam ediyor…

Bursa, otobanlarla birlikte nüfus patlaması yaşamaya da başladı… Arap turistler otellerde kalıyor, işi gücü olanlar otellerde yer arıyor; Fuarlar kenti de olduğumuza göre otellerin sayısı gün be gün artacak demektir…

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) attıkları ve atacakları adımlar da bu alandaki yatırımlara yön verecek besbelli… Yatırımların geniş bir yelpazede ‘bütünşehir’e yayılışının da izlenmesi gerek…

Bursa’ya yapılan her yatırım, kentin siluetinde değişimleri beraberinde getiriyor. İlk olarak Osmangazi ilçesinde yapılması planlanan termal dönüşümü gözden ırak tutmamalıyız.

Hatırlayın Sırameşeler Mahallesi’ndeki tabakhaneler (135 tesis) Badırga’ya taşınmıştı. Bu bölge ‘termal bölge’ olarak ilan edildi. Yaklaşık bir milyon 200 bin metrekarelik alan. Önümüzdeki birkaç ay içinde burada büyük bir olasılıkla dev bir projenin temelleri atılacak. Bursa’nın tam kalbinde yerden sıcak su kaynadığına göre; Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gelecek yüzyıllara taşınacak bir yatırıma başlanacak. Amaç, bu bölgeye komple, kapsamlı bir turizm projesi başlatarak Bursa dinamiklerini harekete geçirmek…

Hatırladığım kadarıyla kamulaştırmaya ciddi paralar da harcandı… Bendeki verilere göre şu ana dek kamulaştırmaya 158 milyon Lira harcandı bile. Dava açanlarla birlikte rakam çok daha yukarılara çıkacaktır… Bazı yer sahiplerinin tapularını belediyeye devrettikleri bazılarının ise para peşinde olduğu bir dönemi geride bırakmak üzereyiz…

ULUDAĞ İLGİ BEKLİYOR

Bursa’nın yayla turizmi konusunda da atacağı adımlar var. Bugüne kadar kullanılmayan alanlarla ilgili büyük umutlar taşıyorum. Gököz Yaylası 12 ay boyunca iş yapacak bir bölge mesela. Suyun saf hali var orada. Güzel bir yer. Çevresindeki sakinlik ve temiz hava insanları cezbediyor. Yeni tesislerle birlikte iyi bir tanıtım bölge, Türkiye’nin en gözde mekanlarından biri oldu bile…

Bu arada Uludağ Esnaflar Turizm Geliştirme Kooperatifi de başkanları Oğuzhan Maviçiçek başkanlığında güzel çalışmalara imza atmaya başladı. Uludağ’da 12 ay çalışan mekanların sahipleri olarak harekete geçtiler. Macera Parkı, ATV, bisiklet ve at gezileri için doğaya zarar vermeyecek güzergahlar, zipline, spor tesisleri, bungalov evler, tırmanma duvarı, bitki ve hayvan müzeleri gibi projeleri hayata geçirmek istiyorlar. Bu konuyla ilgili olarak yetkili kurum ve kuruluşlarla sık sık bir araya geldiklerini biliyorum. Eğer uyum sağlayacağını bilimsel olarak öğrenirlerse; Norveç’ten Uludağ’a Ren Geyiği bile getirmek istiyorlar

Kooperatif üyeleri şu sıralarda Kosova’dan bakanlık düzeyinde misafirlerini ağırlıyorlar. Uludağ’ı tanıtıyorlar…

Destek olmak gerek…

Bizdeki su kaynakları, kıyılar, tarım alanları, mağaralar, tarihi ve ören yerleri Almanya ya da İsviçre’de olsa neler yapılırdı?” diye düşünmeden edemiyorum. Örneğin Almanya saniyede yarım litre sıcak su akan bir bölgede tesis kurabiliyor. Bursa ise saniyede 300 litre sıcak suyu olan bir bölge. “Su akıyor Türk bakıyor” sözünü tarihe gömelim artık.

Bir başka ayrıntı daha var. Dağ ilçelerimizde boşalan köylerimiz var. Buralara güzel tesislerin yapılmasıyla herkesin macera yaşamak için kaçıp geleceği bölgeler haline getirilebilir. İstanbul’dan insanlar kalkıp hafta sonu için Ayvalık’a veya Akçay’a gidiyor. Artık otobanla birlikte Bursa İstanbul’a 1; bilemedin 1.5 saat. Bu konuda kooperatifle birlikte ortak projeler hayata geçirilebilir…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini tam olarak aldığı bu dönemde, Bursa ve Bursaspor süper lige çıkacaktır, çıkmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir