İnsan, ‘Neden, niçin, nasıl’ sorularını çok sever. İnsan, bilmediği konularda ve alanlarda araştırma yapar, meraklıdır, öğrenmek ister… Yaşamındaki hemen her şeyi sorgular…

Bilim, bir öğrenme sürecidir…

Olağan gibi görünen olayları anlama çabası, aslında dünyanın gizemlerle dolu bir yer olduğunu ve bunları çözümlemek gerektiği gerçeğini doğurdu… Geleneksel bilim; sadece anlamaya ve çözmeye yönelirken, ileri aşamalarda bilim dallarına gereksinim olduğu ortaya çıktı. Sadece çözmeyi değil çözümden öte ilerlemeyi de beraberinde getirdi… Geçmişe bakıldığında önemli sayılan bilim dallarından bazıları; Matematik, geometri, gök bilimi ve tıp olarak görülebilir. Çok çeşitli matematiksel çözümleme sistemlerinin geliştirildiği ilk zamanlardan bu yana yeni formüller, sistemler ve kuramlar arasında dolaşan insan, artık çok hızlandı…

Günümüzde bilgiye ulaşım saniyelere kadar düştü Anlamak ve çözümlemek için bilgisayarlar var artık. Saniyede milyonlarca veriyi analiz edebilen cihazlarla ortaya çıkan yepyeni bir denizdeyiz ve yüzmeyi öğrenmek zorundayız.

İşte bilgi denizinde yüzmeye başlayan, denizin içinden icat çıkaran gençlerin buluşması var bugün Bursa’da

TÜYAP Fuar Alanı’nda yer alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (btm), Türkiye’nin en büyük bilim festivali olma özelliği kazanan ‘Turkish Airlines Science Expo’ya 4 günlüğüne ev sahipliği yapacak. Sanırım Bursa bir kez daha TT olacak…

2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında açık kalacak olan festivalde gençlerin neler yaptığını görecek, dokunacak ve geleceği hissedeceksiniz. Sağından solundan çekiştirilen, kalıplara sokularak tek tip insan olmaları istenen, azla yetinen, dünyadaki gelişmelerden uzak tutulmaya çalışılan Türk gençlerinin istenildiğinde neler yapabileceklerine şahit olmak, onların hayallerini dinlemek herkese iyi gelecek

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğin nitelikli iş gücünü bugünden yetiştirmek, onları motive etmek, yetenekleri doğrultusunda doğru şekilde yönlendirmek amacıyla düzenlenen festival sayesinde anne ve babaların, eğitimcilerin, iş insanlarının, firma ve kamu kuruluşlarının bir araya geldiklerini söyledi.

Başkan Aktaş, “Firmaların ürettikleri veya üretimlerinde kullandıkları teknolojilerin sergilendiği alanlar var. Özellikle çocukların kendi elleriyle bir şeyler üretmeyi tecrübe ettikleri, yaparak-yaşayarak öğrendikleri, denedikleri, kendi ilgi, kabiliyet ve kapasitelerini keşfettikleri 101 farklı stantta gerçekleşecek olan atölyeler bulunuyor. Tüm çocukları festivale davet ediyorum” dedi…

Festival kapsamında yeni fikirleri desteklemek, girişimcilik ruhunu aşılamak, inovatif düşünmeyi yaygınlaştırmak maksadıyla “proje yarışması”, “autodesk 3b tasarım ve modelleme yarışması” ve “tasarla yap uçur (havacılık)” yarışmaları yapılacak. Bilim festivali proje yarışmasında dereceye girenlere toplam 111 bin lira para ödülü de verilecek.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’den söz etmeden olmaz. 2015 yılından bu yana festivale destek verdiklerini hatırlatan Gerim, “Festivalde projeleriyle öne çıkan gençlere ait fikirlerin üretime dönüşmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Türkiye, son yıllarda teknolojik atak için elinden geleni yapıyor. Bize düşen temel görev, gençlerin hayallerini ve hedeflerini desteklemek” dedi…

Bilim Festivali’nin tanıtım toplantısına; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kültür AŞ Genel Müdürü Fehim Ferik, Bursa’nın duayen sanayicisi Fahrettin Gülener ile sponsor olan firmalardan işadamları ya da temsilcileri katıldı

Çip üretebilen ülkeyi kimse tutamaz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir