1 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Bursa’da göreve başlayan Vali İzzettin Küçük, önceki akşam Bursa’ya değer katacak yatırımlardan, alınması gereken önlemlere kadar onlarca konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Crowne Plaza’daki ‘Gazetecilerle Sohbet Programı’na katılan arkadaşlarımızın soru ve önerileriyle yaklaşık 3 saat kadar devam eden toplantıdan önemli bilgi ve hatırlatmalarla ayrıldığımı söylemeliyim… İyi ki gitmişim…

Öncelikle valimizi tanıyalım

Sayın Küçük, 11 Kasım 1964, Tortum, Erzurum doğumlu… İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun. Sakarya Üniversitesi’nden de master derecesi almış.

Sırasıyla; Yenice, Pehlivanköy ve Eflani Kaymakam vekillikleri, Abana, Aydıntepe Kaymakamlıkları, Siirt Vali Yardımcılığı ve Pamukova, Safranbolu Kaymakamlığı, 4 Ağustos 2008 tarih ve 2008/10307 Sayılı Müşterek Kararname ile Üsküdar Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuş.

13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Karabük Valisi, 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle de Şanlıurfa Valiliği görevlerini yerine getirmiş. Oradan da Bursa’ya gelmiş. Kentimize çabuk ısındığını belirtmeliyim.

Sakin bir kişilik sergiliyor sayın Küçük. Tane tane konuşuyor, konusuna hakim. Bilmediği, ilk kez duyduğu konularda asla ‘bilgiçlik’ taslamıyor; “Araştıracağım” diyor. Atacağı adımların farkında ve siyasi söylemlerinde cesur…

Planlamalar sonradan yapıldığı için kentlerdeki sorunlar devasa hale geldi” diyor, hak veriyorum… Aklıma hemen merhum vali Recep Yazıcıoğlu geliyor… Kamuyu harekete geçiren, elinden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde bir valiydi. Ruhu şad olsun… Kaybettiğimizde henüz 55 yaşındaydı…

Sayın Küçük, sorulan her soruyu not ediyor. Önerileri alıyor, özel kalemdeki arkadaşlarıyla uyum içinde. İdealleri olan bir çizgi yakaladıklarına inanıyorum…

Valinin ‘Türkiye’de bir ilk olacak’ diyerek açıkladığı hastane konseptini önemsiyorum. Sağlık Bakanlığı bünyesinde arı terapi, sülük terapi, hidroterapi gibi 14 ayrı branşta hizmet verecek ‘Tamamlayıcı Devlet Hastanesi’nin açılacak olması Bursa’ya yarar getirir. Askeri hastane bünyesindeki bu girişimi ayakta alkışlıyorum…

Bu arada yine bir ilk var Bursa’da… Malumunuz uyuşturucu satan ve içenlerin sayısında adeta bir patlama yaşanıyor. Vali Küçük, uyuşturucuyla ilgili tedavi ve rehabilitasyon konusunda önemli bir girişime de ön ayak oluyor. Orhaneli, Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik’te birer yaşam köyü kurulacak. Bağımlı insanlar buralarda 3-4 ay zorunlu tedaviye alınacaklar. Gittikleri yerlerde ekip biçecekler, meslek sahibi olacaklar. Kurtulduklarında da bu gençler işe yerleştirilecekler… Çok ama çok umut vaat eden bir girişim. Çünkü Yunuseli 802. sokaktaki sitemizden gördüğüm kadarıyla çok sayıda genç bu maddelerden kullanıyor. Polise telefon, 112’ye telefon derken onlar da bıktı bizden. Buradaki alışverişin boyutlarını videoya almak istedim ancak gece görüşlü bir kamera gerekiyor. BMW’li, Mercedes’li bazı tipler de buradan ‘selvi’ alıyormuş… Sayın valiye “Korulukta bir karakol istiyoruz” diye öneri de bulundum. Hemen not ettirdi… Umarım bu konuda adım atılır da biraz olsun rahatlarız.

Bu arada Bursa’da 674 kamu yatırımı olduğunu, 11 milyar 500 milyon liralık ulaşım, sağlık, eğitim yatırımları bulunduğunu öğrendim. En büyük sorun trafik konusu da epeyce dile getirildi… Yıkılacak okullar, yeni okullar ve turizm konusunda atılan adımlar da gecenin gündemini oluşturdu…

Bir başka önemli konu da ekonomi… Vali Küçük, Bursa’nın ve Türkiye’nin ekonomik düzeyini yükseltecek TEKNOSAB konusunda tam olarak taraf. “Yapılmalı ki gelişebilelim, büyümeyi sağlayabilelim” diyor. İstanbul’da 8, Kocaeli’nde 14, Bursa’da ise 21 OSB bulunduğunu aktaran Küçük, “Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi ve Orhangazi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de yolda. Bursa’nın 13 milyar dolar ihracatı, 12 milyar dolar da ithalat hacmi var. Biz katma değeri yüksek ve yüksek teknoloji içeren ürünlerle hedefimizi çok daha fazla katlamak istiyoruz. Bu açıdan TEKNOSAB önemli. Burada 2018 Haziran aylarında fabrikalar yükselecek” diye konuşurken oldukça heyecanlıydı. Bu heyecanın tüm Bursa’ya yayılmasını canı gönülden diliyorum.

Çünkü başka Bursa yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir