Modacı Cemil İpekçi Mudanya’ya yerleşiyor
Seversiniz ya da sevmezsiniz ama moda dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Cemil İpekçi, hem mesleğini devam ettirmek hem de çarpık yapılaşmayla mücadele etmek üzere çok sevdiği Bursa’ya yerleşme kararı aldı.
Kent merkezi yerine Mudanya’da yaşamak istediğini ve araştırmalarının ardından tarihi bir binayı gözüne kestirdiğini dile getiren İpekçi, “Bursa’ya kıyanlarla mücadele etmeye geliyorum. Belediye başkanlarının benden çekeceği var. Ayrıca Bursa’yı bir moda merkezi yapmak için elimden geleni yapacağım” sözleriyle büyük alkış aldı.
Koza Lions Kulübü’nün, Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi yararına Podyum Davet’te düzenlediği ve Modacı Cemil İpekçi‘nin koleksiyonunu sergilediği defiledeki kostümlerde kullanılan basma, pazen, kadife ve tül kumaşlar dikkatimi çekti. Demek ki yerel kumaşlardan moda yaratmak mümkün… Biraz destekle Milano ya da Paris olmak işten bile değil…
Final sahnesinde 16 manken, 16 kostüm ve 16 plakalı Bursa…
Koreografisini Asil Çağıl’ın yaptığı defilede Günay Musayeva, Şenay Akay, Tuğçe Sarıkaya, Zeliha Çal, Ebru Ürün, Burcu Okutulmuş, Yağmur Ayaz ve Gözde Coşkun gibi ünlü modellerin sunduğu kıyafetler inanılmazdı. Sümerbank basmaları, pazenleri, kırışmayan kadifeler, püsküller, vav harfli küpeler, boncuklar, payet işlemeler ve bilekliklerle rengarenk bir hava yarattılar. Gecenin sunucusu Doğukan Erdem’i de tebrik etmem gerek… Araya fıkralar eklese harika olacak… Defile öncesi sahne alan, Popstar Türkiye yarışması ile tanınan Aydan Kaya da kulağımızın pasını sildi.
Gecenin mimarlarından Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan’ın konuklara katkılarından dolayı teşekkür konuşması ve sponsorlara plaket töreni, şık hanım ve beylerden büyük alkış aldı. Gazeteci arkadaşlarım onlarca kare fotoğraf çekti, görüntü aldı ve Podyum Davet’in çalışanları ellerinden gelenin en iyisini yaptı…
Defilenin finalinde söz alan Cemil İpekçi için söylenecek büyük sözlerim yok ama onun Bursa için dile getirdikleri çok önemli. 1971’den 1974’e kadar haftanın üç gününü Bursa’da geçirdiğini öğrendim mesela. Kumaş üretiminde emsalsiz olan Bursa yerine İzmir’in ‘Moda Festivali’ düzenlemesine içerlemiş. “Bursa moda merkezi olmalı. Mudanya’ya yerleştikten sonra bu konuda elimden geleni yapacağım. Bursalı beylere çok iş düşüyor. Kadınlarımızın başarılı olduklarını görüyorum. Beyler, siz değil biz kazanacağız” dedi İpekçi…
Bursalıların, Bursa’nın Türk modasında ne kadar önemli olduğunu anlayamadığına değinen İpekçi sözlerini şöyle tamamladı; “Bursa, İpekyolu üzerinde ve ipeğin hikayesi buradan başladı. Bursa sadece Osmanlı tarihinde değil benim sektörümde de çok önemli. Yeni bir koleksiyonum var. Asya Osmanlı sentezi olan yeni bir koleksiyon. Onu Bursa’daki bir meydanda Allah nasip ederse sergileyeceğim.”
Cemil İpekçi’nin İpeker ailesini de andığını buradan hatırlatmalıyım. İpekçi, sanayici Nejat Yahya’yı da sahneye çağırdı ama Yahya maalesef davete katılamamıştı…
İpekçi, işadamlarının kapısını çalacak kesin.
Hazır olun…
xxx
Dolar tutulmuyor
ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım yönünde verdiği sinyaller dolar kurunu tüm dünyada güçlendiriyor. Dün 1 dolar, 3.1045 TL seviyelerine kadar yükseldi.
Böyle devam ederse; Hükümetin Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde belirlediği 2017 hedefi olan 1 Dolar = 3.1500 TL’yi yakında görmek sürpriz olmayacak.
Yükümüz artıyor. Kişi başı milli gelir düşüyor.
Bir şeyler yapılmalı…