Bursa’nın geleceğinde rol oynayacak yatırımların hızla yapılması gerekiyor. Kent içi karayolu ulaşımı felaket, Otoparklar az ve İzmir-Ankara ana arteri boyunca inanılmaz sıkışma yaşanıyor. Durup kalkan araçların sarf ettiği akaryakıt miktarını düşünüyorum da ‘ne zengin ülkeymişiz’ demeden edemiyorum.

Bu arada Bursa Ovası’na doğru hızla yayılan mahalleler nedeniyle toprağını elden çıkaranların sayısı arttı. Verimli araziler bir bir elden çıkarılıyor. Dönüm dönüm satılıyor Bursa… Aldıkları paraları çar çur edenlerin olduğunu duyuyorum. Gece kulüpleri aportta bekliyor. Hayatında taksiye binmeyenler plaka peşinde. Apartman daireleri ve villalar da peynir ekmek sanki. Zevk-i sefaya dalanların sayısı da azımsanmayacak oranlarda… Arazi satanlar aslında birer gizli işsiz… Parayı doğru kullanmayanların kısa zaman içinde fakirleştikleri bilinen bir gerçek. Milli Piyango’nun büyük ikramiyesini kazananlardan sadece bir kaçı zengin olarak yaşamlarını sürdürüyor. Diğerlerini bilen, gören yok!

Bursa yakın gelecekte özel hisseden insanlarını kaybedecek. Şimdiden hemşeri bilinci geliştirilmeli, yakın dostluklar kurulmalı ve üreticinin bilinç düzeyi yükseltilmeli.

Xxx

Bursa büyürse Türkiye büyür

Mübarek Ramazan ayındayız. Gelenek ve görenek olarak iftar programları düzenleniyor. Şahsen birçok davete katılamadım ancak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) davetine icabet etmek iyi geldi.

İftar yemeği sonrasında konuşma yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ekonomide ilk çeyrekte 27 Avrupa ülkesini yüzde 4.8 artış ile geride bıraktığını söyledi.
Burkay’ın verdiği bilgiye göre; Avrupa Birliği’ne bakıldığında en büyük büyüme oranı gösteren ülke konumuna ulaşmış durumdayız. Türkiye’nin son 26 çeyrekte büyüyen bir performansı var.

Kulağa hoş geliyor gerçekten.

Türkiye’nin 2016 sonu ile 2017 yılında büyüme performansının artarak devam edeceğinin altını çizen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ülke ekonomisindeki büyümede Bursa’nın da rolünün olduğunu söyledi.
Burkay, yeni hükümetle birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ın kamuoyuyla paylaşmış olduğu bir önceki hükümetten devralmış olduğu eylem planına yenilerinin de eklendiğini vurgulayarak, özellikle yatırımcı ortakları ile uluslararası yatırımcı açısından çok önemli olduğunu açıkladı.

Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kusursuz bir performans sergilediklerini savundu.

Burkay, 2016 yılının BTSO ve Bursa için önemli olduğunu, hayata geçirdikleri ve geçirecekleriyle birlikte Bursa ekonomisini Türkiye ekonomisine dönüştürmeye başladıklarını bu durumun kendileri için gurur verici bir netice olduğunu ve Türkiye’nin 2016 ve 2017 yıllarında büyüme performansının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çek yasasında düzenlemeler olacağını hatırlatan Burkay’ın yazılım, konusunda daha büyük bir özveri göstereceğine inanıyorum. Pardus işletim sistemini ilk kullanan oda olmak, sanırım ilklerin kentine yakışır.

Kolay gelsin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir