Almira Hotel’de, 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde KalDer ve BUSİAD işbirliği ile gerçekleştirilen 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun konuşmacıları arasında yer alan ‘sahibinden.com’un CEO’su Burak Ertaş’tan geleceği dinledim.

Yeni nesil bir işletme ve bir teknoloji şirketi olarak dünyanın da dikkatini çeken site, Youtube, Google ve Facebook gibi dünyanın en değerli markalarının bulunduğu ligde boy gösteriyor artık.

Gururlanıyorum…

sahibinden.com’un CEO‘su Burak Ertaş, 50 milyona yakın kullanıcısıyla dünya devlerinin peşinden koştuğu, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden birini yönetiyor. Her saniye ziyaret edilen, işlerin yürümesindeki aksaklıkları anında gideren çalışanları motive eden, dünyayı izleyen, daha iyi projeler peşinde koşan genç bir yönetici…

Sitenin kurucusu Aksoy Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Aksoy

İnanılmaz bir iş yapma biçimi…

Küçük bir yerde başladıkları işlerini bugünlerde 5 bin metrekarelik alana taşımışlar bile. Ortalama 400 kişiyle çalışıyorlar ve hemen herkes çok genç…

Yukarıda da belirttim; İşin sahibi Aksoy Grup. Erken yola çıktıkları için internet ana yolları üzerinde en işlek bölgede yerlerini almışlar. Başarılarının sırrı “ne yapabiliriz?” diye düşünmeleri ve harekete geçmeleri…
Grubun yatırımları içinde oteller ve iş merkezi de var.

Site ayda ortalama 243 milyon kez ziyaret ediliyormuş… ‘Vay be’ dedim içimden… Müthiş bir tıklanma sayısı… Aylık sayfa görüntülenme ise 7 milyar… Dile kolay…

Gazetelerin seri ilan ya da sarı sayfalar adını verdiği sistemle çalışıyorlar.

Kim neyi varsa oraya koyuyor ve ihtiyacı olanlar da oradan satın alıyor. Sepete koy mantığı… İlgilenen kişi internetten tıklayınca, satın al butonu çıkıyor. Buraya basan kişi, kredi kartını girdiğinde, site oradan belli bir oranda komisyon alıyor… Yaptıkları işin dünyada rakipleri var. ‘sahibinden.com’ dünya 4’üncüsü…

Bilgi ve teknoloji… Başka bir anlatımla bilgi giriyor teknoloji çıkıyor… Anadolu’da anlatılan ‘inek giriyor sucuk çıkıyor’ hikayesine pek benzemiyor…

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bilgi ve teknolojiye inanılmaz yatırımlar yapılıyor, eğitim sistemleri geleceğe göre uygun hale getiriliyor ve insanın yerini robotlar alıyor… İnsanlara daha çok zaman kalıyor…

Günde 12 saat ya da hadi yasal sınırlar içinde kalarak 8 saat çalışanların bir yılda ürettikleri katma değerin çok ama çok üzerinde bir rakama doğru giden, apartman dairelerinde kurulmuş şirketler var artık… CNN Ekonomi Müdürü Emin Çapa’nın söylediği gibi; TARİH KIRILIYOR… Bu devrimi yakalayamazsanız, bir anda işinizin elinden kaydığını görebilirsiniz!

‘sahibinden.com’un CEO’su Burak Ertaş’ın altını çizdiği bir başka nokta ise gelişmelerden uzak tutulan ülkeler içinde Türkiye’nin de olması.

Ben özellikle planlandığını düşünüyorum. Avrupa Birliği (AB) kapısında sürünmemiz bile bunun bir kanıtı. Gümrük Birliği anlaşmasıyla mallarını rahatlıkla satar hale geldiler. İstedikleri insanımızı da transfer etmekte zorluk yaşamıyorlar. Beynini kullanan gençleri ülkelerine ya da şirketlerine davet etmeleri yeterli.

Buluş yapmayan, patent almayan, araştırma ve geliştirmeye fon ayırmayan bir Türkiye gelecekte büyük kargaşalar yaşar. Gençlerine ev-araba ikilisini hedef olarak koyan bir ülke istemiyorum. Teknolojiye adapte olanların, yazılımcıların, doğayla barışık, üretim odaklı çalışanların, üretim odaklı düşünenlerin artık yönetim kadrolarına gelmesi gerekiyor.

Yoksa işimiz zor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir