Gazeteniz Bursa Haber’in ‘Gündem Buluşmaları’ adı altında geleneksel hale getirdiği toplantıların bu haftaki konuğu, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’dı. Sessiz ve derinden giden bir yapısı olduğunu düşünüyorum.

Kahve Beyaz’daki toplantılarımızda hem bizler konuğumuzu yakından tanıyoruz hem de yakınlık oluşuyor. Resmiyetten uzak ortamlarda sohbet daha verimli geçiyor.

Osmangazi gibi dev bir ilçede sorunlarla boğuşmak kolay değil… 830 bin kişinin her gün çöpü alınacak, suları kesilmeyecek, ayaklarına taş değmeyecek ve merkezi konumda olduğu için de diğer ilçelerden gelen binlerce kişinin huzur içinde olması sağlanacak… Söylemesi kolay geliyor insana ancak planlama yapmak ve uygulamaları gözden geçirmek gerekiyor. Hem de önümüzde ‘kentsel dönüşüm’ gibi zor bir konu varken…

İsterseniz sayın Dündar’ı yakından tanıyalım öncelikle…

Dündar, 1965 Gümülcine doğumlu. İlkokulu Yunanistan’da bitirdi ve daha sonra orta ve lise tahsili için Türkiye’ye gelerek öğrenimini Türkiye’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve bir süre serbest avukatlık yaptı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin yönetim kurulu üyeliğini ve 3 dönem de başkanlığını yerine getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş aşamasında Bursa Osmangazi İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 Milletvekili genel seçimleri sonucunda AK Parti Bursa Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk delegasyonu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu sözcülüğü görevini üstlendi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Yunanistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu başkanlığını yaptı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçildi, Mart 2014 yerel seçimlerinde ikinci kez Osmangazi Belediye Başkanlığını kazanan Dündar, halen görevini devam ettiriyor.

Dündar, evli ve 3 çocuk babası. İngilizce ve Yunanca biliyor

Bir ilçenin sorunlarını ilk dönemde bitirmenin mümkün olmadığını, ancak ikinci dönemde başarılı işlerin ortaya çıktığını dile getiren Osmangazi Belediyesi Başkanı Dündar, Türkiye’nin geleceğinde örnek bir şehir olacaklarına inanıyor.

Sağlık, eğitim, ulaşım ve yerleşim; bir kentin temel unsurları olduğu için verilen hizmetlerin ağırlığını oluşturuyor. Bütçe konusunu daha hızlı hareket edebildikleri için beğenen Dündar, “Kırcaali’de bir yatırım yapılacaksa eğer Kırcaali Sofya’ya yazıyor, Sofya Brüksel’e yazıyor. Oradan onay çıkarsa ve oradan bütçe ayrılırsa hizmet yapılıyor. Bizde ise kenti analiz etmek yetiyor” diye konuşuyor.

Asıl sorun ‘Kentsel Dönüşüm’. Yıkarak güzelleştirmekten yana tavır aldığı gün gibi ortada. Mekke’de kralın tek emriyle yapılan işlerin Türkiye’de 10 yılı almasından yakınan Dündar, “Kentsel dönüşümde, ilk 5 yıl içinde proje, düşünce ve plan aşamasını gerçekleştik. İkinci dönemde temel attık” sözleri önemli.

Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli bölgesinde 2009-2015 yılları arasında 17 bin daireye oturma izni verdiklerini hatırlatan Dündar, “70 bin kişilik bir şehir kurduk” sözlerini gururla söyledi. Temizliğe de yılda 60 milyon lira harcandığını öğrendik o akşam.

Başkan Dündar’ın göğsünü kabartan bir başka yatırımı ise Panorama 1326 Müzesi. Üniversite öğretim üyeleri, sanatçılar, yazarlar, tarihçiler birlikte çalışıyorlar. Bittiğinde turistler için yeni ve çok önemli bir adres olacağı kesin… Hüdavendigar Parkı’na 16 milyon lira gitmiş. Panorama 1326’ya ise 30 milyon lira harcanacak.

Çarşamba semtinin kentsel dönüşüme girmesini de isteyen Dündar, bazı hak sahiplerini, “Hurdaya çıkmış Şahin’e Mercedes istenmez” sözleriyle eleştirdi…

800 kişilik personel ve 1000 kişilik taşeron çalışanla 830 bin kişiye hizmet üreten Dündar’ın, Hüdavendigar’da yeni aldığı evin taksitlerini ödediğini de öğrendik. Son okuduğu kitap ise ‘Tarih değiştiren konuşmalar.’

Halkla birlikte yürümeye devam ettiği sürece başarılı olacaktır. Yolu açık olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir