Hem İnegöl hem de Baro artık koşmaya başladı…
30 Mart 2016 günü yayınlanan yazımda İnegöl’ün mobilya tasarımında büyük adımlar attığını belirterek “çok yakın bir gelecekte tasarım yarışmalarında İnegöl’ün adı altın harflerle yazılacaktır” demiştim.
26 Mart 2016 günü, mobilyanın artık gerçek anlamda tasarımla buluşması gerektiğini belirten İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı (İMOS) Yavuz Uğurdağ, çeşitli üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümlerinden gelen 250 öğrenciye yönelik güzel bir konuşmaya imza attı. Uğurdağ özetle; “Artık üretimde bir noktaya geldik satışta bir noktaya geldik. Yurtdışında da belli bir noktaya geldik. Artık sanayicimizin tasarıma yönelmesi gerekiyor. İnegöl’ü mobilya tasarım merkezi yapmak istiyoruz. Adımlarımız atıyoruz. Sanayiciyi üniversiteyle buluşturuyoruz. Sizin bize bizim size ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte hem mobilya, sektörüne hem ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağız. Bir hedefe varmaya çalışıyoruz, bu hedefe kısa vadede değil uzun vadede ulaşabiliriz. Yolumuz zor ve uzun. Bunu birlikte kolaylaştıracağız ve İnegöl’ü hep birlikte bir tasarım merkezi yapacağız…” dedi.
Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de her markanın hikayesinin yerelde başladığı söyledi. Güleç de öğrencilere “Biz size fabrikalarımızın anahtarlarını da veririz yeter ki bize fikir verin” diye konuştu. O an öğrencilerin yanlarındaki arkadaşlarıyla göz göze gelerek fısıldaşmalarına şahit oldum, gururlanmışlardı…
Gala gecesine katılan AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’le de kısa bir görüşme yapma fırsatı yakaladım. Şahin de İnegöl için elinden geleni yapma gayreti içinde olduğunu, tasarıma yönelen her sanayiciye destek olacaklarını söyledi.
Projenin sponsorlarından olan BTSO adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, “Önemli olan, tasarımının öneminin sanayi tarafından fark edilmesi. Yeni yetişen gençlerin sanayi ile işbirliğini artırmak istiyoruz. İMOS’u çalışmalarından dolayı kutlarım” diye konuştu.
İnegöl bir mobilya merkezi olarak büyük adımlar atıyor. Mobilya AVM’si var, mobilya müzesi var. Girişimcileri var, yetişmiş işgücü var, adını her yerde duyuran köftesi var…
Artık takım çalışması başlamalı. Tasarımcılar desteklenmeli. Üniversitelerin parlak gençleri için çalışma ortamları hazırlanmalı; gençlere evi, arabası verilmeli. Toplumdaki değişim yakından izlenmeli. Nano teknolojideki gelişmeler mobilya sektöründe denenmeli. Kalite, tasarım ve fiyat gibi değişkenlere önem verilmeli.
Xxx
Baro da koşuyor
Gelelim Bursa Barosu’nun koşusuna… Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ etkinlikleri kapsamında meslektaşlarının önerisi ile hukukun üstünlüğünü vurgulamak, adalete olan ihtiyaca farkındalığı artırmak ve toplumun dikkatini çekmek için bu yıl sporun dilini seçtiklerini söyledi.
Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen etkinlik, 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleşecek. “Adalet Koşusu”na kendine güvenen herkes katılabilecek. Eker Meydan’dan saat 10.00’da başlayacak koşu, 5 ve 15 kilometrelik iki etaptan oluşacak. Koşanlar, yaş gruplarına göre ayrılacak. Katılımcılara özel tişörtler verilecek. Dereceye girenler de katılım sertifikaları ve madalya ile ödüllendirilecek.
2 Nisan 2016 Cumartesi günü BAOB Yerleşkesinde, 13.00-19.00 saatleri arasında sporcu kayıt ve çip dağıtımı yapılacak. Ayrıca gelenlere makarna partisi var.
Baro Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, yönetim kurulu üyeleri Av. Okan Dursun, Av. Mustafa Apaydın ve Av. Mehmet Sani Bingölballı el ele verdiğine göre bu iş gelenekselleşecek demektir. Kolay gelsin…