Yaptıkları 2,5 milyar dolarlık ihracatla ülkemize döviz kazandıran, binlerce insana istihdam sağlayan ve Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini sonuna kadar kullanan bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün şahlandığına şahit oluyoruz…

2020-2023 yılı hedeflerini en az 5-6 milyar dolar ihracat olarak belirleyen bebe ve çocuk konfeksiyonu temsilcileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğiyle Junioshow Fuarı’nda gövde gösterisi yapıyor. 17 Ocak 2016 pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda yok, yok…

Bebe ve Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) yanına; Ekonomi Bakanlığını, Büyükşehir Belediyesi’ni, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı’nı (BEBKA), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’ni (UTİB) ve KOSGEB’i de almayı başarmış.

5 yıl aradan sonra açılan, Bursa Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtığına ve misafirlerini ağırlamaya başladığına göre gecikmemeniz gerekiyor.

Fuarın açılış programına; Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Gürses, Şakir Umutkan, BTSO eski başkanı Celal Sönmez ile sektör temsilcileri katılmış; maalesef rahatsızlığım nedeniyle çok istediğim halde gidemedim…

Bugün Cuma, demek ki fuarı ziyaret etmek için daha 3 gününüz var. Çocuk bekleyenler de dahil olmak üzere yaşları 0 ila 10 yaşına kadar olan çocukların anne ve babaları için fuar biçilmiş kaftan. Hem yenilikleri hem de bu alanda atılan adımları görmek isteyenler kaçırmasın. Dünyanın her yerinden gelen alım heyetlerinin yanı sıra fuarın renkli organizasyonları da oldukça çekici… Örneğin bugün (15 Ocak Cuma) günü saat 15.30’da düzenlenecek Junio Defile ile fuar katılımcısı lider firmaların yeni koleksiyonları, küçük mankenler tarafından sunulacak.

Hadi artık kalkın yerinizden…

***

 

HİÇ Ödül süreci başladı

Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin (BHİD) 2013 yılında başlattığı ve her yıl düzenlediği “HİÇ” (Halkla İlişkiler Çalışmaları) Ödülleri’nin dördüncüsü için başvurular başladı. Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim çalışmalarını teşvik amacıyla ortaya çıkan HİÇ Ödülleri geçtiğimiz yıl yerelden ulusala açılmıştı.

HİÇ, olmazsa olmaz” sloganıyla tüm profesyonelleri başarılarını taçlandırmaya ve yeni projeler üretmeye davet eden BHİD Başkanı Serdar Ömeroğulları, başvuruların 18 Mart’a kadar kabul edileceğini ve ödüllerin, 21 Nisan 2016 tarihinde sahiplerini bulacağını söyledi.

Sümbüllü Bahçe’de düzenlenen toplantıda verilen bilgiye göre; bu yıl da yarışmaya başvuran projeler, Bursa ve Bursa dışından önemli halkla ilişkiler profesyonellerinin oluşturduğu yedi kişilik jüri tarafından değerlendirilecek.

Jüri üyeleri; Prof. Dr. Ferruh Uztuğ (Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi), Selim Tuncer (Genna Ajans Başkanı), Şahnur Karaağaç (Halklailiskiler.com.tr Kurucusu), Orhan Samast (İtibar Enstitüsü Başkanı), Cem Çakır (BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi), Erdal Elbay (KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı) ve Mehmet Uzun’dan (BHİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) oluşuyor.

Kurum ve kuruluşların HİÇ Ödül sürecine gösterecekleri ilgi, Bursa’nın markalaşmasına katkı anlamı taşıyor.

Emeği geçen herkesi kutluyor ve başarılar diliyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir