Karacabey Ticaret Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın düzenlediği ‘Müşterek Ödül‘ törenine katılım müthişti.

Görebildiklerim arasında, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclisi eski başkanı İlhan Parseker, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, AK Parti eski milletvekili Önder Matlı, Karacabey Ziraat Odası eski başkanı Nuri Karaca ve SÜTAŞ Genel Müdürü Tarık Tezel dikkatimi çekti. Bin kişilik salon hınca hınç doluydu.

Dün size Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Faruk Çelik’in müjdelerini, uyarılarını ve kentin daha fazla batıya doğru büyümemesine ilişkin görüşünü aktarmıştım. Çelik, Ortadoğu, Rusya ve diğer komşularımızla ilgili olarak da konuştu.

Ortadoğu’da kaynayan bir kazanın olduğunu, olan bitenleri her akşam televizyon ekranlarında izlediklerini ifade eden Çelik, “Komşumuz Suriye’de kimin eli kimin cebinde doğrusu anlamakta zorlanıyoruz. Süper güçlerin sipere yattığı, nişan aldığı, hedeflerini belirlediği ama ne zaman tetiğe basacakları endişesini bütün dünyanın taşıdığı bir süreci yaşıyoruz. Suriye yetmiyormuş gibi mezhep savaşlarını tekrar gündeme getirme istidadı olan veya anlayışının tezahürü olan İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerginliğin zirveye çıkması da hakikaten bütün bölgeyi değil, dünyayı endişelendirir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Uzun yıllar medeniyetler arasındaki çatışmanın ortadan kalkmasıyla ilgili yoğun bir mücadele verdik. Bu konu ile ilgili de ispanya ile eş başkanlık görevimizde vardı. Yani medeniyetler arası bir uzlaşı bir diyalog olsun istedik. Ama geldiğimiz noktada dünyaya baktığımız zaman bırakın medeniyetler arasındaki uzlaşıyı medeniyetin kendi içindeki çatışmaların geldiği nokta gerçekten ürkütüyor. Bu çerçevede şunu ifade etmek gerekiyor. Bu coğrafya yeni ‘Kerbela’ları kaldıracak bir konumda değil. Allah korusun gidişat bu…” diye konuştu. Bakan Çelik, bakan olarak ilk ziyareti Karacabey’e yaptığını da hatırlatarak “Değerinizi bilin” demeyi de unutmadı…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 3 T diye tarif ettiği tarım, ticaret ve turizm alanında attıkları adımları özetlerken; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Bakan Çelik’in Şanlıurfa’ya kaptırılmaması gerektiğini savunarak; “Odalar ve borsalarımız ile birlikte Şanlıurfa’da toplantı yaptık. Şanlıurfalılar Bakan Faruk Çelik’i sahiplenmiş onu Şanlıurfa’nın yerlisi diye tanıtıyorlar. Bence Bursalıların bakanını gaptırmaması gerekiyor. Bu mesajı vermesi gerekiyor” dedi. Hisarcıklıoğlu, hem ticaret ve sanayi odasında hem de borsada daha çok kadın üye bulunması gerektiğini de hatırlattı… Hisarcıklıoğlu, Tarım Çarşısı ve mesleki eğitim tesisi konusunda da yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ödül alan kişilere plaketleri verildi;

KURUMLAR VERGİSİ  

1-SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ AŞ (Muharrem YILMAZ), 2- MATLI YEM AŞ (Özer MATLI), 2- ORMETAL YEDEK PARÇA SAN.VE TİC. AŞ (Ahmet Soner GÜLEÇ, 3- FİMAKS MAKİNA (Atalay ÇETİN), 4-DERİCİOĞULLARI YAPI  A.Ş (Fügen ÇELİKYILMAZ), 4- M.S.K.ÇELİK DÖVME YEDEK PARÇA SAN. (Murat KAZANGİL), 5- NSK OTOMOTİV SAN.TİC.LTD (Ömer KAZANGİL), 5- BEKTAŞ İNŞAAT TAAHHÜT (Osman BEKTAŞ), 6- TANYAPI İNŞAAT (Bertan YAPICI), 7- KARPET PETROL (Necmi AKKUŞ)i 8- SEZER TARIM (Nizam SEZER), 9- M.O.S.T MODERN SÜT (Gültekin KARATAŞ), 10-BEMAR MERMER SAN. (Berna ALTINSOY ULCAY)

GELİR VERGİSİ

1- SERVET ENGİN BEZEK, 1- ERGÜN SÖZERİ (Ümit SÖZERİ), 2- MEHMET SERDAR ÜN, 2- HALUK ERİŞ 2- TACETTİN ŞEKER, 3- RAFET ÖKTEM, 4- İBRAHİM ÇİLOĞLU, 5- MEHMET KÖSE, 5- NURAN GÖYMEN   5- ORHAN DEMİREL, 6- MUSTAFA  AVLAN, 6- MUAMMER ÜSTÜNDAĞ, 7- İSKENDER ÖZDEMİR TORU, 7- İBRAHİM BENEK, 8- ATİF ÜNEN     Atıf ÜNEN, 9- BİLAL METE, 10- FATİH KAÇAR, 10- FATİH ÖZEN

İHRACAT ŞAMPİYONLARI

1-NSK OTO.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. 2-SÜTAŞ A.Ş. 3-ORMETAL A.Ş. 4-MSK DIŞ TİC. LTD.ŞTİ. 5-BENZERLER DEMKO A.Ş, 6-OZON GIDA LTD.ŞTİ. 6-MATLI YEM A.Ş. 7-FİMAKS DIŞ TİC.LTD.ŞTİ, 8-SEZER TARIM LTD.ŞTİ. 9-TAR-TAŞ GIDA A.Ş.     Cüneyt 9-DERİCİOĞULLARI YAPI MALZ.TİC.VE SAN. A.Ş.

Karacabey büyürse Bursa; Bursa büyürse Türkiye büyür…’

Hepinize kolay gelsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir