Türkiye’nin Rusya krizinin ardından attığı adımlar; örneğin İsrail ile yeniden işbirliği çalışmaları, işe yaramış gibi duruyor. Hem yüksek perdeden çıkan sözler hem de yüksek ateş gücü tehditleri yerini daha ılımlı açıklamalara bıraktı…

Şimdilik en olumlu gelişme ise Rusya’da 2.3 milyar Euro’luk Pazar payına sahip Türk giyim markalarının ‘yaptırım listesi’ dışında tutulması…

O markalar arasında olan Adl, Colin’s, Defacto, Koton, LC Waikiki, Mexx, Rusya operasyonları Fiba Grubu tarafından yürütülen Marks&Spencer, Banana Republic ile Gap markaları ürünlerini sorunsuz şekilde göndermeye başladı.

Bir anlamda beyaz listede diğer bir Türk markası da Anadolu Efes… Böylece, Türklerin arkasında olduğu toplam 10 marka Rus ambargosunun dışında kaldı.

Demek ki uçak krizinin arkasından gerçekler ortaya çıkmaya başladı… Rus halkının yaşam kalitesinde önemli bir rol oynayan Türk ürünlerine olan talep göz ardı edilemedi

Bildiğim kadarıyla çoğu Türk markası Rusya’da ciddi yatırımlar yapıyor; gayrimenkul sahibi. AVM’lerde önemli yer işgal ediyorlar. Avrupa Moda ve Tekstil İhracat Konseyi’nin verilerine göre Rusya’da hazır giyim pazarının toplam büyüklüğü 32.6 milyar Euro. Ülkede kendi mağazalarını açarak faaliyet gösteren Türk markaların pazardan aldığı payın ise yüzde 7 olduğu tahmin ediliyor.

Anadolu Efes’in de Rusya’da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımı var. Çalışan sayıları ise 5 bine yakın… 1998 krizinde yatırıma başlayan grup, ülkenin en büyükleri arasında…

Akılla çözülemeyecek sorun olmadığına göre; 2016’nın ilk aylarında; şubat ya da mart gibi Rusya ile sıcak ilişkiler başlayacaktır.

Enseyi karatmayın…

xxx

Tuana Evleri’nin inşaatı yükseliyor

 

Seçkin konut ve iş merkezi projeleriyle inşaat sektörünün öncü firmalarından olan Alpiş Group, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleriyle cazibe bölgeleri arasına giren Yalova Yolu’nda başlattığı Tuana Evleri projesinde dev adımlar atıyor.

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, “Tuana Evleri’nde bundan 4 ay önce imalata başlamıştık. Başladığımız zaman bir hedef koymuş ve yılsonu itibariyle birinci etabın kaba inşaatını bitireceğimizi söylemiştik. İlk etap kaba inşaatı bitirdik” dedi.

292 daire 23 işyerinden oluşan Tuana Evleri projesindeki satışlarda birinci etaba öncelik verdiklerini belirten Karaalp, “Henüz lansmana çıkmamış olmamıza rağmen satışlarda yüzde 50’yi geçtik. Kuveytlilere, sonra sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısırlılara konut satışı yapıyoruz” diye konuştu.

Projeden isteyen herkes ev sahibi olabiliyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir