Gazetecilik yaşamıma 1987 yılında Uludağ Gazetesi ile başladım. Sonra sırasıyla Bursa Hakimiyet, Hürriyet (İstanbul), Bursa Haber, yeniden Bursa Hakimiyet (emekli oldum), Avrupa ve Bursa Haber Gazetesi’nde çalıştım. Halen haftada 4 gün Bursa Haber gazetenizde ve haftalık olarak çıkan Avrupa’da yazılarımla buluşuyorsunuz.

Bursa Haber’deki ilk ekonomi müdürlüğüm 1994 yılında rahmetli Kemal Sulaoğlu’nun teklifiyle başladı. O sırada İstanbul’da Hürriyet Gazetesi’nde, şu anda CHP Parti Meclisi’nde görev yapan Enis Berberoğlu ile çalışıyordum. Kızım Ayşen Deniz’in telefonda “ne zaman geleceksin baba?” sorusu beni Bursa’ya dönmeye zorluyordu zaten. Çıktım geldim…

Gazetenin sahipleri o tarihte Turhan ve Orhan Gençoğlu kardeşlerdi. Ömürleri uzun olsun. İlk muhabirim Elif Sezgin oldu ve birlikte Bursa ekonomi haberlerini izlemeye başladık.

Haber gazetesinde kısa bir süre Haber Müdürü olarak da görev yaptım.

Köşe yazarlığım ise Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı’nın Bursa Hakimiyet’teki Genel Yayın Yönetmenliği sırasında başladı. Ekonomi alanında başlayan yazılarım halen devam ediyor…

Bugün, 13 Kasım 2015. Bursa Haber’in 70’inci Yıldönümü.

Gazetenin sahibi Cüneyt Dizdar’ın tensipleriyle işimizi yapma gayreti içindeyiz. Büyük bir aileyiz.

Genel Yayın Müdürü Tayfun Çavuşoğlu’nun sevk ve idaresindeki gazetemizde, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü Caner Evyapan, Spor Servisi Müdürlüğünü Tarık Tarım, Magazin Müdürlüğünü Nezihe Doğan, Görsel Yönetmenliği Mehmet Kocaman, Teknik Yönetmenliği Murat Baştürk, Teknik Sekreterliği Hüseyin Özdemir ve Matbaa Sorumluluğunu Sabri Doğan yerine getiriyor. Bursa TV Haber Müdürü ise Mustafa Özgör.

Daha onlarca isim görev yapıyor gazetemizde. Hepsinin ellerine sağlık…

70 yıllık koca çınarda 11 yıl gibi küçük bir dilimde hizmetim var.

Elinize aldığınız gazetenin kuruluş öyküsünü bilmenizde de fayda var…

Bursa Haber, çeşitli isimler altında 1946 yılından buyana kesintisiz yayımlanan yerel bir gazete.
Bursa Haber gazetesinin temelleri, ilk olarak 1947 yılında Doğru Gazetesi olarak atıldı. Hakimiyet’ten önce 1947-1950 yılları arasında Demokrat Parti yerel yayın organı olarak yayımlanmış olan Doğru Gazetesi’nin yazarları Mustafa Tayla önderliğinde bir araya gelerek “Doğru Hakimiyet” adı ile siyah-beyaz bir gazete çıkarmaya başladılar.
Bursa’nın ilk yerel gazetesi Doğru Hakimiyet, 1974 yılında Celal Sönmez’e geçti. Bursa Hakimiyet adı ile yayın yaşamını sürdürmeye başladı. Bu gelişme üzerine, aslında 1950’lerde yayınlanmakta olan Hakimiyet gazetesinin eski yazarları olan Mustafa Tayla ve arkadaşları “Doğru Hakimiyet” adıyla gazeteyi yayımlamaya devam ettiler.
1983’te işadamı Mümin Gençoğlu (rahmetli) gazeteyi satın aldı ve Mustafa Tayla başyazarlığında ofset tekniği ile Hakimiyet gazetesini yayınlamaya başladı. 1994’te Hakimiyet gazetesi Kemal Sulaoğlu önderliğinde yenilendi ve Bursa Haber adını aldı.
Bursa Haber gazetesi günümüzde Cüneyt Dizdar’ın sahibi olduğu Dibay Gazetecilik Yayıncılık AŞ tarafından yayınlanmaya devam ediyor. Grupta; Bursa Haber ve Avrupa gazetelerinin yanı sıra Highlife, Konforum, Gündem16, Bursa Time dergileri, Bursa Haber FM ve Bursa Haber TV de yer alıyor.

Çınarın dalları her gün biraz daha büyüyor, gelişiyor ve sizlere ulaşıyor.

Birlikte nice yıllara…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir