Yenişehir Uluslararası Havaalanından doyduğu yer olan Bursa’dan doğduğu yerlere gidenlerin sayısını tam olarak bilmiyorum ama Türkiye’nin sanayi, turizm ve tarih kentleri arasında ilk 3’te olan kentimiz ulaşım fakiri…

Ne tren ne deniz ne de hava yollarından tam anlamıyla yararlanan Bursa bence bunca yıldır mucize yaratıyor. İhracat-ithalat yapıyor, misafirlerini ağırlıyor ve üniversitesine öğrenci kabul ediyor.

Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşlarından Anadolu Jet’le Yenişehir’den Muş, Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon’a düzenli seferler yapılıyor. Oysa destinasyonlar içinde güney illerimiz de olmalı. Adana, Antalya, İzmir ve Bodrum seferleri bence iş yapar. Büyükşehir Belediyesi’nin Helitaksi ve Deniz uçağı uygulamaları bir nebze de olsa iş dünyasına soluk aldırdı ancak alt ve orta gelir düzeyindeki hemşerilerimizin istekleri yerine gelmedi.

Dün iletilerim arasında gezinirken Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)’ndan gelen bilgi notuna takıldım.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yenişehir’den Münih’e uçak seferlerinin başlatılmasını istiyordu. Topuk bu isteğini Türk Hava Yolları (THY) Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanı Halil İbrahim Polat’a ileterek ilk adımı atmış görünüyor.

Yurtdışı fuarlara uçak kiralayarak giden BTSO üyelerinin hareketlendiğini görüyorum son zamanlarda. Ancak sadece fuarlara gidilmediğinin de farkındayım. İş bağlantıları, dinlenmek, alışveriş ya da bir başka amaçla sık sık yurtdışına çıkan iş adamları ile iş kadınları var.

Eğitimini yurtdışında yapanlar, yabancı arkadaşlarını Bursa’da ağırlayanlar, ürünlerini gönderenler, sipariş örnekleri alanlar, çalışmaya gidenler, yaz tatillerinde tatile gelenler gibi daha onlarca nedenle Yenişehir hareketlenebilir. Bursa’dan Almanya’ya, İsviçre’ye, İtalya’ya, Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Rusya’ya, İspanya’ya gidenlerin sayısı epeyce kabarık aslında. Almanya’da Frankfurt, Düsseldorf ve Köln’de binlerce Türk yaşıyor. THY ise bu hatlara Atatürk ya da Sabiha Gökçen’den kalkan uçaklar koyuyor.

Ekonomik nedenlerle bir nebze kabul edilebilir gibi duruyor ancak Yenişehir de yakın illerin ve ilçelerin buluşma noktası olabilir. Ayrıca kargo merkezi haline de gelebilir Yenişehir. Lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalara adres gösterilebilir.

Bakın BTSO Meclis Başkanı Topuk neler söylemiş; “Yenişehir Havaalanı’nı daha fazla kullanmak istiyoruz. Seferler daha artırılabilir. Özellikle firmalarımız, Münih’e haftanın her günü uçak kaldırılmasını talep ediyor. Yabancı sermayeli çok sayıda firma Bursa’da faaliyet gösteriyor. Ayrıca yaz döneminde iş dünyası temsilcilerimiz güney şehirlerimize de belirli dönemlerle uçak seferlerinin başlamasını istiyor. THY’nin seferlerin başlaması noktasında desteklerini bekliyoruz…

Daha ne bekliyorsunuz sayın THY yetkilileri; şimdi tam zamanı…

Xxx

Fimaks’a övgü dolu sözler

Karacabey’deki fabrikasının yanı sıra geçtiğimiz yıl Mustafakemalpaşa OSB’deki ikinci fabrikasında da üretime başlayan Fimaks, her yıl olduğu gibi bu yılda Bursa Tarım Fuarı’nın yıldızı oldu.

Her yıl aynı fuarda yeni bir ürününü katılımcıların beğenisine sunan Fimaks’ın bu yıl görücüye çıkardığı Çok Amaçlı Çiftlik Aracı, başta Filistin Tarım Bakanı Prof. Dr. Sufian A.S. Sultan olmak üzere tüm Bursa protokolünden de tam not aldı.

Yolları açık olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir