Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın önceki akşam 72 üye ile gerçekleştirdiği Meclis Toplantısı’na, başkan İbrahim Burkay’ın mesajı ve DİDACTA Fuarı’na (Eğitim) katılan Fahrettin Gülener’in konuşması damga vurdu. Sayın Orhan İğrek’insözleri de yabana atılır cinsten değildi…

Hatırlarsanız BTSO Başkanı Burkay,göğsündeki sıkıntı ile başvurduğu FSM’deki özel hastanede hemen ameliyata alınmış ve kalbindeki 4 damar değişmişti. Burkay’ın, ‘en kısa sürede BTSO Meclisi’ndeki yerini alarak, kent ve ülke ekonomisi için değer üretmeye devam etmek istediği’ yönündeki mesajını,Meclis Başkanı Remzi Topukokudu. Üyelerin derin bir sessizliğe büründüğünü söylemem gerek…

Toplantıda, yurtdışı fuarlar ve izlenimler için uzunca bir süre ayrılması takdire şayan. BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturuyor ve katılımcılar gittikleri yerlerle ilgili özet ama vurucu noktaları diğer üyelerle paylaşıyorlar. Yaşamı boyunca hiç yurtdışına çıkmamış onlarca üyesini fuarlara götüren Oda, Türkiye’nin ihracatla büyüme stratejisine büyük destek veriyor. Gidenler, iş görüşmeleri yapıyor, yeni siparişlerin ilk görüşmeleri yapılıyor ve ikili buluşmalar birbirini izliyor. Bu gezilerin meyveleri hemen olgunlaşmasa bile gelecek yıllar için umut veriyor.

Verilen bilgiye göre; Önümüzdeki eylül ayında 4 fuar organizasyonu gerçekleştirmeye hazırlanan BTSO, Fransa’da 13-17 Eylül 2015 tarihlerinde tekstil sektörünü içeren Texworld ve 14-17 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek PremiereVision fuarlarına Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçak kaldıracak.

Toplantıda konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, Bursa iş dünyasını dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturmayı sürdürdüklerini ifade ederken mutluydu. 2014 yılında 23 fuar organizasyonu düzenlediklerini belirten Kahraman, 2015 yılının ilk 6 ayında 21 fuara 800’ü aşkın BTSO üyesiyle katıldıklarını hatırlattı. Bursa iş dünyasının Küresel Fuar Acentesi kapsamında önümüzdeki ay Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve Fransa’da olmak üzere 4 önemli fuara katılacağını açıklayan Kahraman, ilgili kişilerin mutlaka fuarlara katılmalarını istedi.

Kahraman, İtalya’da 5-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Makine, Metal İşleme ve Teknoloji Fuarı’na (EMO) ve 12-15 Kasım tarihleri arasında tekstil makineleri sektöründe düzenlenecek olan ITMA fuarlarına da özel organizasyonlarla katılım sağlayacaklarını müjdeledi. Kahraman, yılsonuna kadar 2 bin BTSO üyesini dünyanın dört bir yanındaki fuarlarla buluşturmak istediklerini, bunun için tüm altyapının hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Bu arada daha önce çeşitli fuarlara katılan meslek gruplarının sözcüleri de açıklamalarda bulundular. Örneğin; Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil Fuarını anlatan Hasan Çepni, yönetim Kurulu Temsilcisi İsmail Kuş, heyet başkanı olarak kendisi, arkadaşları Yusuf Ateş ve Mehmet Uğur Bocan ve diğer katılımcılarla değerli zamanlar geçirdiklerini söyledi. Çepni 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Techtextil (Teknik Tekstil) fuarına 1-2 uçak dolusu işadamı ile katılmak gerektiğini de dile getirdi.

Selahattin Çelik Dubai’deki GULFOOD fuarını, Yüksel Taşdemir AmbienteZüccaciye ve Hediyelik Eşya fuarını,Murat Eryağan GULPRINT fuarını ayrıntılarıyla anlattılar.

Sanayici olarak her zaman dikkatimi çeken Fahrettin Gülener ise, 24-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen DIDACTA Fuarı ile ilgili bilgileri paylaştı. 905 firmanın stant açtığı fuarda Türkiye genelinden sadece 1 (BİR) firmanın katılımcı olması karşısında söylenecek söz bulamadığını dile getiren Gülener, Meclis üyelerine didaktik bir konuşma yaptı. BUTGEM’de 3 bin öğrenci yetiştirdiklerini ve UNDP’nin bu başarıyı gördüğünü hatırlatan Gülener, “BUTGEM, kalkınmakta olan ülkelere örnek proje oldu. Ara eleman sıkıntısını bu yolla aşmamız mümkün. Fuarda 100 bin ziyaretçi vardı. Bizler çok gerilerde bir yerdeyiz. İran 16 heyetle öne geçmiş durumda. Türkiye’de sanat okullarının değeri anlaşılamadı. Oysa ben oradan mezunum ve Alman sistemiyle başarıyı yakaladım” dedi. Gülener’in cep telefonunu çıkararak, “buna deccal diyen bir takım insanımız vardı” sözleri, Türkiye’deki zihniyeti anlatmaya yetti…

BTSO toplantılarında çok güzel şeyler oluyor.

Üyeler kaçırmamalı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir