Kültür, sanat, etkinlik, gençlere yakınlık, güleryüz, doğaya sahip çıkma, türkü, dans, pop, rock, Cumhuriyet yürüyüşleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü asla ve kat’a unutmama, anma, yarışmalar, kütüphaneler, kapalı ya da açık alanlarda halkla buluşmalar, sorunlara anında çözüm, her nikahta, her cenazede, herkesin ve her kesimin yanında…

Türkiye’ye hatta dünyaya örnek uygulamalarla sürekli izlenen Nilüfer Belediyesi, 5-6 Eylül 2015 tarihlerinde 60 bin kişi hedefli dev bir organizasyona imza atacak. “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla Balat Ormanı’nda uluslararası standartlarda gerçekleştirilecek ‘Nilüfer Müzik Festivali’ için hazırlıklar devam ediyor. Dünyanın her yanından gençlerin ve genç kalanların çadırlarda kalacağı, kendilerini ifade edeceği, işbirliklerinin ve el ele vermenin örneklerinin sergileneceğini tahmin ettiğim etkinlik bir ilk…

Festivalin maskotu geyik. Hani şu soyunu tükettiğimiz, tüketmekle kalmayıp hemen hiç anmadığımız geyik. Hatırlamak isteyenlerin “geyik muhabbeti” diye dalga geçtiği geyik! Toplumdaki yozlaşmanın “boynuzlarını parlat, seninki…” diye başlayan belden aşağı konuşmaların ögesi haline getirdiğimiz bir varlıktan bahsediyorum. Oysa o geyik, dünyanın başka kültürlerinde üretmenin, birlikte hareket etmenin ve bereketin simgesi. ‘Geyikli Baba’nın türbesi de Bursa’da bu arada!

Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Mustafa Bozbey, geyikle ilgili bakın neler söylüyor… ”Kasvetli gözlüklerimizi çıkarıp dünyanın kirine, savaşa biraz daha sakin kafayla adeta uzaktan bakar gibi bakmak istiyoruz. Olumlu hislerimizi ve iyi niyetlerimizi büyük bir enerji halinde gökyüzüne dağıtmak istiyoruz. Geyik, doğanın saflığını, temizliğini, üretkenliğini ve masumiyetini temsil ediyor. Biz de bu maskota, dünyamıza işte buradan bakmanın da mümkün olabileceği misyonunu yüklüyoruz. Ama geyiğe asıl anlamını katılımcılar yükleyecek. Onlar görmek istedikleri, tanımladıkları geyiğe yükledikleri tüm anlamları festival alanında paylaşacak.“

Festivale katılanlar kamp kurup müziğin başarılı isimlerini dinleyerek bol eğlenceli, bol geyikli anlara imza atacaklar. Katılımcılar, alternatif müzikle farklılıklar yaşayacak, yeni arkadaşlar edinecek, sosyalleşecek, kaliteli müziğin ritmiyle kendinden geçerken kendini daha da genç hissedecek…

Bu arada festivale girişler bedava hemen hatırlatayım. Ancak küçük ama çok önemli bir ayrıntıyı buradan hatırlatmakta yarar var.

Türkiye’de pek çok ilke imza atacak olan festivalin ilklerinden birisi de gelirinin tamamının Ekolojik Yaşam Derneği’nin (EKODER) Tohum Kütüphanesi Projesi’ne aktarılacak olması. Katılımcılar, “www.nilufermuzikfestivali.cominternet sitesi üzerinden yapacakları bağışlarla yerel tohumların korunup, kollanmasına katkıda bulunmuş olacaklar. Festivalin ilk bağışçısı Bozbey, ikinci bağışçı da değerli gazeteci arkadaşım Mehmet Ali Yılmaz oldu. Yılmaz, 5 lirasını göstere göstere teslim etti ancak Bozbey’in bağış miktarı açıklanmadı…

Müzik Festivali’nde, yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne alacak. Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) bu etkinlik için biraraya gelecek. Şebnem Ferah, Riff Cohen, Dubioza Kollektiv, Oi Va Voi, Aydilge, Yasemin Mori gibi isimleri izlemek mümkün olacak. Festival alanına girişler 4 Eylül’de başlayacak ve çadırlar hazırlanacak. Gıda stantlarında yerel derneklerin hazırladığı yiyecekler satılacak.

Bu arada sevgili arkadaşım Güney Özkılınç’ı da tebrik etmek istiyorum. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak anlamlı projelere imza atacağına inanıyorum.

Festival süresince ulaşım için ücret ödemeyeceğinizi de hatırlatayım. Mudanya yolundan gelenler için Bursaray Emek İstasyonu, Ankara yolu ve İzmir Yolu’ndan gelecekler için Bursaray Nilüfer İstasyonundan belli aralıklarla servis kalkacak.

Bu ‘ilk’ için hazırlanın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir