İnovasyon ve tasarım buluşmaları
Bursa’nın kendine özgü sıcak ve sürekli devinim halinde olan bir kent kimliği var. Sanayicisi, iş adamı ve kadınları, genç girişimcileri, çalışkan işçisi, huzur dolu sokakları, bitimsiz yeşili, tarihi mekanları, selatin camileri, çeşmeden içilen suları, termal merkezleri, sanata ve sanatçıya olan saygısı Bursa’yı Türkiye’de hatta dünyada farklı bir yere taşıyor.
Tekstil, makine, tarım aletleri, iplik, otomobil, otobüs, bebe giyim, sebze, meyve, konfeksiyon, plastik, süt, et, peynir, balık, çimento, demir-çelik gibi üretim dallarında başarıyı yakalayan Bursalı girişimciler, bu dalların yan sanayilerinde de rakipsizler. Tekstil ve konfeksiyonun yanına “ev tekstili”ni de ekleyen Bursalı sanayiciler ile iş adamı ve kadınları, 27-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında bu kez BTSO, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, UTİB, TEB ve FIAT işbirliği ile hayata geçirilen “Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları”nda yeni trendleri tanıma olanağına kavuşacaklar.
Profesyoneller ve ziyaretçiler, 27-28-29-30 ve 31 Mayıs günlerinde evlerindeki hemen her şeyle ilgili bilgilerini yenileme ve yenilikleri görme şansına sahip olacak. BUTTİM’deki TÜYAP Fuar alanında hayata geçecek buluşmalarda, tasarımcılar Arni Aromaa, Sauli Suomela, Mehmet Mert Sezer, Serdal Soyal, Cyriel Diels, Clive Hilton, Özlem Yan Devrim, Kunter Şekercioğlu, Dr. Serkan Bayraktaroğlu, Araştırma Görevlisi Barış Derviş, Dr. Yasemin Soylu, Yar. Doç. Dr. Oğuz Erataç, Ayşe Birsel, Alp Nuhoğlu, Tuğba Karatmanlı Mutlu, Ceren Dabağ, Osman Koç, Esen Es ve Melda Narmanlı Çimen gibi isimleri yakından tanıma fırsatı yakalamak dünyaya bedel…
Dün BTSO’nun Altıparmak’taki hizmet binasında düzenlenen ve Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın birlikte düzenlediği basın lansmanına davetli olarak katıldım. Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları hakkında çok güzel açıklamalar yapan Burkay, Milano Design fuarına 280 bin kişinin ziyaretçi olarak katıldığına dikkati çekerek hedeflerinin önümüzdeki yıllarda 150-200 bin kişi olduğunu söyledi.
Umarım bu rakama ulaşırız…
Bursa’nın ihracatta birim başına 4 doları yakalayan kentler içinde olduğunu hatırlatan Burkay’ın Ar-Ge ve inovasyonla ihracatta birim başına 8 doları geçeceklerine inandığını dile getirmesi sanayicilere mesaj niteliği taşıyordu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de Bursa’nın tarih, turizm, kış sporları, termal ve sanayi kenti olarak öne çıktığını hatırlatarak, “Bursa ilklerin kentidir. Burada üreten insanlar yaşıyor. Bizler de girişimcilere destek veriyoruz. İstanbul ve Bursa Marmara Bölgesinin lokomotif kentleri olarak tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Güçlü kentler, güçlü yetkilerle her zaman atak yapacaktır. Yaşam kalitesinde birinciyiz. Kendi tramvayını üreten Avrupa’nın 6’ncı kentiyiz. İnovasyon ve tasarım için işbirliği yapan tüm kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.
Vali Münir Karaloğlu ise kentin ortak aklını harekete geçirecek her oluşuma BEBKA yoluyla destek verdiklerini dile getirerek, “2023 ve 2071 hedefleri için çalışmalıyız. Marka yaratmak ve önemsemek gerekir. İnovasyon ve tasarım her işin başlangıcı. Uludağ Üniversitesi bu alanda biraz geri kalmıştı, şimdi yeni rektörümüz bu işe el atacak. Bursa bu alanda da liderliğini gösterecektir” dedi.
Hemen mikrofonu alan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da üniversitede ‘Takı ve Moda Tasarım, Seramik ve Cam Tasarım, Endüstriyel Tasarım ile Grafik Tasarım’ bölümlerinin kurulmuş olduğunu ancak öğretim üyelerinin bulunmadığını dillendirdi. Sitem eder gibiydi…
Özetle Bursa, tarihi adımlar atmaya devam ediyor. İleri teknoloji ve tasarım birleştiğinde güçlü Bursa imajı daha da pekişecektir… Size düşen 27-31 Mayıs tarihleri arasındaki etkinliklere katılmak ve soru sormak olmalı…
Not: BTSO toplantısına internet üzerinden davet alan Gazete Bursa muhabiri 43 yıllık gazeteci Mehmet Ali İncioğlu’nun (sürekli basın kartı sahibi) toplantıya girememesi olumsuz gelişmelerin başlangıcı olmamalı. Yakışmadı…