Bursa Yenileşim Ödülü
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) işbirliğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan “Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu” bünyesinde ikinci kez sahiplerini bulacak olan “Bursa Yenileşim Ödülü”nün basın toplantısı geçtiğimiz günlerde Kültürpark’taki BUSİAD Evi’nde gerçekleştirildi. BUSİAD Başkanı Günal Baylan, komite başkanı Yeşim Akalın, komite üyeleri; Gonca Yerliyurt, Ali Balcı, Cenker Ural, Zeynep Biçer Özçelik, Duygu Ispalar Güneri, Bora Alp, Doğan Vardar ve Hüsnü Ünver’in hazır bulunduğu toplantıda tüm firmalara “özel davet” vardı.
“Yenileşim Ödülü”ne başvurular 4–29 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ön başvurular ve ödül süreciyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan; ‘Takip etmenin’, ‘Paydaşları dinlemenin’ ve ‘Değer yaratmanın’ çok önemli hale geldiği günümüz dünyasında yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımların gerek işletme düzeyinde gerekse kişisel olarak yaşamın her alanında kendine uygulama alanı bulduğunu söyledi. Sempozyumun, konu ile ilgili uygulamaları ele almak, tanıtmak, önemini vurgulamak, teşvik etmek, yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik olarak bölgesel yenilikçilik ve yaratıcılık hareketini desteklemek amacıyla düzenlendiğini belirten Baylan, “BUSİAD, 2010 yılından bu yana Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nu düzenlemekte ve bu gerçeğin toplumun her kesimine yayılması için çaba harcamaktadır. 2013 yılında sempozyum bünyesinde firmaların yenileşim ve kurumsal girişim çalışmalarını taçlandırmak için “Bursa Yenileşim Ödülü’ vermeye başladık. İki yılda bir gerçekleştirilen ödül sürecinin bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceğiz. Etkinliğimiz, Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubumuzun başarılı çalışmaları ile yapılmaktadır. Aralık ayında yapılacak bu güzel etkinliğimize kurum ve kuruluşlarımızın iş insanlarını davet ediyor, ödül sürecine başvuran tüm kurum ve kuruluşlara başarılar diliyorum” dedi.
“Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu Lideri Yeşim Akalın” da ilgili başvuru formlarının ‘bursayenilesimodulu.org’ web sitesinde yer aldığını ve sitedeki tüm bilgileri revize ettiklerini söyledi. Ödül değerlendirme ekibinin uzman kişilerden oluştuğunu ve ilgili kişilerin süreç öncesi etik kurallarla ilgili eğitim aldığını ifade eden Akalın, “Ödüle aday olan firmalar bu süreçte kurumlarıyla ilgili bilgileri değerlendirme ekibiyle paylaştığı için gerekli etik kurallar çerçevesinde tüm bu özel bilgiler gizli tutulmakta ve 3. şahıslarla paylaşılmamaktadır. Bu konu bizler için oldukça önemli. Öte yandan ödülün de özel olmasını ve kendine has özellikler barındırmasını istedik. Bunun için de ödüllerimiz bir oyma sanatçısının elinde çıktı. Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemine dek uzanan bir anıt olan Duaçınarı’nın son parçalarının el işçiliği ile işlenmesiyle oluşturulan ödüllerimizin hiç biri birbiriyle aynı değil. Ödül, kendine has şekli ile yeniliği, yenileşimi, büyümeyi, gelişimi ve sürdürülebilirliği temsil ediyor” diye konuştu. Akalın, firmaların kendilerini denetlemelerini ve özgüvenlerini geliştirmelerini amaçlayan ödül sürecine Bursalı tüm kurum ve kuruluşları davet ederek, sürece başvuran tüm işletmelere geri bildirim yaptıklarını, bu sayede kurumların gelişime açık yönlerini görme fırsatı bulduğunu da dile getirdi.
Bursa’da faaliyet gösteren işletmelerin yenileşim süreçlerini içselleştirmelerine ve yenileşimi yönetebilmelerine destek olmak ve kamu-özel sektör kuruluşlarının küresel boyutta sürdürülebilir rekabet gücü elde etmelerini sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi verilecek Bursa Yenileşim Ödül süreci, başvurularınızı bekliyor. Bu alandaki çalışmaların karşılık bulması için elinizi biraz çabuk tutun…
Her ileri adım, Bursa’yı daha yaşanabilir bir kent haline dönüştürecek, sizin de çorbada tuzunuz bulunsun…