Bursa’nın geleceğine damga vuracak yeni bir organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesi için bir süredir büyük çalışmalar yapılıyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın gündeme taşıdığı konunun tarafları kendi aralarında ve uzmanlarla konuşmaya devam ediyorlar.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin araştırmalarına göre Bursa’da atıl vaziyette çok sayıda boş sanayi kuruluşu ve arsa var. Boş alanların toplamı yüzde 51…

Bu arada, sayın Semih Pala’nın yeni sanayi bölgesinin Badırga yakınlarında yapılabileceği yönündeki açıklaması dikkatimi çekti. Ayrıca DOSAB’da kurulması planlanan termik santralın bu adrese taşınması da mümkün görünüyor.

Bir başka açıklama da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi’den geldi. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da yüksek teknolojili yatırımların yer alacağı yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Marmara Havzası’na büyük katkı sağlayacağını ifade eden Büyükekşi, “Bursa Yüksek Teknoloji OSB’ye sahip çıkmalı” sözleriyle gündeme damga vurdu.

Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için yeni nesil sanayi alanlarının mutlaka oluşturulması gerektiğine işaret eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ülke ihracatının söz konusu alanların oluşturulmasıyla ivme kazanabileceğini söyledi. Hatırlarsanız 2023 yılı hedefi 500 milyar dolar ve Bursa’nın bu rakam içindeki payı 75 milyar dolar. Oysa kentin toplam ihracatı …… yırtsak henüz 16 ile 25 milyar dolar arasında bir yere ancak oturuyor…

Kısacası işimiz çok zor…

Bursa’nın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirdiği birbirinden önemli projelerle Türkiye’deki birçok kente örnek olduğunu vurgulayan Mehmet Büyükekşi, “Bursa, yeni OSB projesini de hayata geçirerek yine tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Çünkü klasik yöntemlerle büyük hedeflere ulaşmamız mümkün değildir. Türkiye artık ihracatını, orta ve ileri teknolojik ürünler ile artırmalıdır. Bursa savunma sanayi ve lojistik merkezi haline gelmelidir. Gördüğüm kadarıyla Bursalı arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.

Demek ki Bursa yeni nesil üretim alanlarının sayısını artırmalı; da nerede ve nasıl sorularının yanıtını vermek gerek.

Bursa’ya kurulması planlanan Yüksek Teknoloji OSB’nin Türkiye ihracatını önemli ölçüde artıracağına ben de inananlardanım. Yeni OSB’nin, Bursa’nın geleceğini teminat altına alacak vizyoner bir proje olduğunu biliyor ve inanıyorum ancak; tarım alanları, su havzaları ve yaban hayatı gibi konularda aydınlanmam gerek. Bu proje, bilim adamlarının mikroskobuyla incelenmeli.

Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TMMOB’a bağlı odaların Bursa başkanları, BTSO başkanı İbrahim Burkay ve sivil toplum kuruluşlarının ilgilileri bir masa etrafında buluşmalı.

Ortak karar, herkesi bağlamalı ve önümüzdeki 100 yıl kimse sesini çıkarmamalı…

Xxx

YAZIKLAR OLSUN!

Gazeteci-yazar arkadaşımız Mehmet Ali Yılmaz’a yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Yazılarından dolayı hiç kimse; özellikle gazeteciler şiddetle susturulmaya çalışılmamalı. Yaptıranlar, azmettirenler, “hadi koçlarım göreyim sizi” diyenlerin adalet önünde hesap vermesi, en büyük dileğim.

Yazıklar olsun size!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir