65 yaş ve üzeri vatandaşlara bedava ulaşım hizmeti, var olan sıkıntılara yenilerini ekledi. Şoförlerin iş yükünü artıran ve zaman zaman tartışmalara da neden olan uygulamanın gözden geçirilme zamanı geldi sanırım.

Bedava yolculuk nedeniyle sabahtan akşama kadar farklı güzergahlarda yolculuk yapan yaşlılar, yakınlarının “kayboldu” şikayetleriyle de polisi meşgul etmeye başladı. Yaşlı oldukları için otobüslerdeki koltuklara oturan ve para ödeyen diğer yolcuların ayakta kalmasına neden olmaları da konunun bir başka noktası olarak dikkat çekiyor.

Halk otobüsçüleri, en yoğun saatlerde ortalama 4 kat artan yaşlı yolcu trafiğinden dert yansa da, evlerine haber vermeden gezmeye çıkan yaşlılar, akıllı kartlarındaki anlık otomasyon sayesinde otobüslerde bulunuyor. Yaşlı yakınlarının kaybolduğunu zannedenler, hangi duraktan ne zaman otobüse bindiği ortaya çıkınca rahat bir nefes alıyor.

Bursa’da 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşıma araçlarından adeta inmiyor desek yanlış bir şey söylememiş oluruz.

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili Ramazan Çalan’ın verdiği bilgiye göre; 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasında çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Çalan, “Bu yasadan önce 65 yaş üstü yolcu sayısı aylık 30 bin 368 idi. Bu yasanın çıkmasından sonra 10 ayda toplam 1 milyon 200 bin yaşlı taşıdık. Bu özel halk otobüsçülerine büyük bir külfet getirdi. Sabah ve akşam yoğunluğunda paralı binen vatandaşlara da engel çıkmaya başladı. Belli bir ücret alınması gerekiyor. Araçlarımızı yenileme noktasında ciddi sıkıntıya girdik. Yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Yaşlıların daha duyarlı olması gerekiyor. Biz taşıyoruz ancak zarar hanemize yazıyor” dedi.

65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşıma araçlarını kullanması sebebiyle vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını anlatan Ramazan Çalan, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde gerek öğrenci gerekse işçi ve memur otobüslerle hareket ediyor. Artık hiç kimse işine rahat gidemez oldu. Sabah ve akşam yoğunluğunda 65 yaş üstü vatandaşların binişinde engellemeler olsaydı biz bu kadar sıkıntı yaşamazdık. Her ücretsiz taşınan kişi başına bir bedel ödenmesi konusunda devlet büyüklerimizden acilen bu katkıyı bekliyoruz. Otobüsçüler zor durumda. Tartışmalar artıyor. Sinirler geriliyor” diye konuştu.

Bu yasanın bir an önce yeniden düzenlenmesi gerektiği ortada. Özellikle yoğunluk olan sabah ve akşam saatlerinde yaşlılara sınırlama getirilmesi, pasolara düşük de olsa belli bir bedel yüklenmesi sorunun çözümüne katkı sağlar. Bu arada hükümetin de yasayı iptal etmeden gerçekten ihtiyaç sahiplerini tespit etmesi de gerekiyor.

Yeşil kartlar gibi gerçek hak sahipleri belirlenmeli.

***

Erdemir, en başarılı genç

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin 1981 yılından bu yana düzenlediği ‘Dünyanın En Başarılı On Genci Yarışması’nın Türkiye ayağı olan Türkiye’nin En Başarılı On Genci yarışmasını Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi alanında CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir kazandı. Daha önceki yıllarda Nasuh Mahruki, Tan Sağtürk ve Şafak Pavey gibi isimlerin aldığı ödülün birincileri, akademi, siyaset, sanat ve iş dünyasında Türkiye’nin en başarılı isimlerinden oluşan bağımsız jüri tarafından belirlendi.

Tebrikler Erdemir. Yolunuz açık olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir