Bursa’yı mesken tutan, Bursa’da doyan, Bursa’da ev sahibi olarak yeni bir yaşama merhaba diyen, Bursa’nın nimetlerinden yararlananlar, 2006’da kurulan derneklerinin adını Bursam 19 Mayıs Bursalılar olarak değiştirerek yollarına devam etme kararı aldılar.

Bu kararlarını da 19 Eylül 2014 tarihinde Almira Otel’in Osmanlı Meydanı’nda kamuoyu ile paylaştılar.

Amblemleri, Çınar yaprağının önünde şaha kalkmış at üzerindeki ulu önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk.

Hukuk, adalet, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi kavramlarını içini doldurmak istiyorlar. Hem geldikleri kenti hem de Bursa’yı yaşamak, sosyal ve kültürel değerleri korumak, eğitim, bilim ve sanat alanlarında anlamlı faaliyetlere imza atmak temel amaçlardan sadece birkaçı.

Toplumun ahlaki yapısının sağlıklı bir şekilde oluşmasına katkı koymak istiyorlar. Sağlıklı gelişen bir Bursa, onlar için her şeyden çok daha önemli.

Gençlerin teknik donanım sahibi olması, bilgi ve görgülerinin artırılması, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek desteklenmesi, öğrencilerin burslarla rahat ettirilmesi de derneğin hemen yapılacaklar listesinde ön sıralarda yerini almış durumda.

Tarihi gelişimi, kültürel mirası ve Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapma gibi onlarca özelliği bünyesinde barındıran Bursa için çalışacaklar. Başka kentlerden gelerek burada ortak bir yaşam kuran üyeler, dernek çatısı altında mutlu ve huzurlu bir dönem için kenetlenmiş bile.

Bursa ile ilgili olarak kurulan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliklerine imza atacaklarını dile getiren dernek başkanı Nurettin Şenol, Samsun doğumlu. Derneğin adındaki 19 MAYIS da zaten başkanın önerisiyle kabul edilmiş.

Başkan Şenol, derneğin 2006’da Refik Rodoplu’nun teklifiyle hayata geçirildiğini, daha sonra Selçuk Biltekin’in devam ettirdiğini ve şimdi de bayrağı kendisinin devraldığını söylerken oldukça gururluydu. Derneği yardımlaşma ve dayanışma için yaşattıklarını ve başarılı da olduklarını kaydeden Şenol, inşaat işleriyle iştigal ediyor.

Burs vereceklerini, gariplere, fakirlere kol kanat gereceklerini anlatan Şenol bakın neler planlıyor; “Eğitim sistemimiz her gün geriye gidiyor. Geleceğe hazırlamak zorunda olduğumuz gençleri eğitmek için okul, yurt ve diğer kültür alanlarında yatırımlarımızı artıracağız. Gençler ve çocuklar için, atılacak her adımın yanında yer alacağız. Bursa alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri, camileri ve çarşılarıyla öne çıkar. Türkiye’nin en önemli sanayi, tarım, turizm ve tarih kentidir. Bursaspor gibi şampiyon olmuş bir futbol takımımız var. Cumalıkızık, Uludağ, kaplıcalar, Kemalpaşa tatlısı, kestane şekeri, havlu, Bursa ipeği, Gemlik Zeytini, zeytinyağı, şeftali, İnegöl köftesi ve şelalelerimiz herkes tarafından bilinir. Demek ki mesele bunlara sahip çıkmakta yatıyor. Biz, Bursa’da doğan ve doyanları bir araya getirme gayreti içindeyiz. Derneğimize herkes üye olabilir.”

Güzel ve ulvi amaçlar için biraraya gelenlerin hep yanında olacağım. Yönetim kurulundaki; Selçuk Biltekin, Şaban Ulus, Özlem Akın, İpek Müge Şen, Hakan Kızılkaya ve Bahadır Sancaklı’ya kolay gelsin.

Yedek üyeler; Ahmet Alpaslan, Elif İşuğrak, İbrahim Emre Aksoy, Ayça Kırlı, Hüseyin Kahraman, Osman Terim ve Ferit Haspolat da birazcık beklesin. Hizmet sırası onlara da gelecek…

Dostlar inanın, attığınız her adımda size koşarak gelen Bursalılar olacak.

Açın kollarınızı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir