İstanbul ve Ankara’nın ardından en çok üyesi bulunan Bursa Barosu’nun başkanlık seçimi, 11 Ekim 2014 tarihinde, gerçekleştirilecek… (Büyük bir katılım bekliyorum.)

Biraz geçmişe, 2 yıl önceki seçimlere gidelim… 14 Ekim 2012 tarihine. O tarihte adaylardan özellikle Zekeriya Birkan ve Ekrem Demiröz arasındaki yarış kamuoyunda büyük yankı bulmuştu. Sandıktan ise Demiröz ile birlikte; Olcay Göçüm (liste delerek), Mefharet Öztürk, Onur Yavuz, Cemile Akarsu, Hulusi Tığlıoğlu, İsmail Metin, Kerem Şener, Neslihan Aktosun, Serap Demir ve Ünal Rubacı çıkmıştı.

Dünya ve Türkiye’deki gelişmeleri yakından izleyen, gereken tepkileri yerinde veren ve duyarlı başkanlarla yoluna devam eden ‘Baro’da daha bugünden adaylığını açıklayan ilk isim avukat Olcay Göçüm… Özellikle ceza davalarındaki başarısıyla göz dolduruyor… Değişim Grubu adına hareket ediyor; tıpkı Zekeriya Birkan gibi… Fikr-i takip dediğimiz böyle bir şey işte…

Değişim Grubu mübarek 3 ayların sonu olan Ramazan ayı nedeniyle, geçtiğimiz günlerde iftarda buluştu. Bin 155 kişi yemek yedi. Yemek yedi diyorum çünkü oruçlu kişi sayısını bilmem mümkün değil…

Baro Başkanı Ekrem Demiröz’ün de katıldığı yemekte konuşan Avukat Olcay Göçüm, “Görevi devralarak yarım kalan sevdamızı tamamlamak istiyoruz” dedi. Başkanlık sevdası, hizmet etme sevdası, halka doğruları söyleme sevdası… Doğrunun, adaletin yanında olma sevdası, hukuk devleti olma özelliğini hızla kaybeden ülkede hukuk sevdası… HSYK, Anayasa Mahkemesi, İstinaf Mahkemeleri, Ombudsmanlık… Her biri için söyleyecek sözü olanların ‘Baro Başkanı’ olması elzemdir…

Zeki Kahraman, Zekeriya Birkan ve şimdi de Ekrem Demiröz’le Baro yönetim kurullarında görev yapan Göçüm, kendinden oldukça emin. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki iftarda bakın neler söyledi; “Bana ve arkadaşlarıma görevin tevdi edilmesi halinde her şeyden önce meslektaşlarımızın aile fertleri, misafirleri ile gidip rahatça yemek yiyip, dinlenebilecekleri ‘Baro Bahçe’ adında önemli bir projemiz olacaktır. Yine bayan avukatların mesleğini rahatça sürdürebilmeleri ve çocuklarını güvenle bırakabilecekleri ‘Baro Kreş’, mesleki eğitimlerin tek çatı altında toplandığı, gelir-gider bütçesinin olacağı BUBASEM adı altında Bursa Barosu Sürekli Eğitim Merkezi ve diğer birçok projemiz olacaktır. Biz özellikle yeni inşa edilecek adliye binasında köşelere sıkıştırılmak suretiyle Bursa Barosu’na yer tahsis edilmesini istemiyoruz. Bir şey değişecek, her şey değişecek.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa Barosu eski başkanlarından Yahya Şimşek, bir zamanlar eski bakan Cavit Çağlar’ın avukatlığını da yapan İbrahim Yaşar ile yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu gecede konuşan Baro Başkan adayı Göçüm’ün seçimlere siyasi bir saikle katılmadığını hatırlatması dikkat çekti. Baro Başkanı Ekrem Demiröz de mikrofona “Demokrasinin sonucu neyse dün olduğu gibi bugün de bunu saygıyla karşılamaya hazırız” dedi.

Gelelim olası listeye… Murat Eryılmaz, Günal Şahin, R. Cengiz Kocabey, Seda Afşar Memiş, Volkan Aksu, Adem Baştürk, Engin Durgun, Ali Rüştü Olgun, Ürkiye Şentürk, Füsun Yurttaş, Havva İlhan, Faruk Ceylan, Levent Çelik, Orhan Akbulut, Hüseyin Uçan, Beytullah Çakır, Ceyhun Doğan Küçükçil Ali Seydi Çakırel, Ali Hasdemir, Kamil Bayramiç, Veysel Aşkın, Muzaffer Baran, Bayram Mola ve Faruk Kılıç’ın, Göçüm’ün listesinde olma olasılığı oldukça yüksek.

Bu arada mevcut yönetim ‘Baro Bahçe’nin yeri için 2 milyon lira vermiş bile…

Hadi hayırlısı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir